Wintersport naar Whistler Blackcomb | De Ultieme Canadese Skivakantie
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Wintersport vakantie Whistler Blackcomb

Wintersport vakantie Whistler Blackcomb

Op vakantie voor de wintersport naar Whistler Blackcomb is natuurlijk de ultieme Canadese winter experience. Tijdens de zomers is deze regio een outdoor walhalla voor wandelaars, mountainbikers en avonturiers, in de winter is dit de place to be voor de wintersporters. De enorme sneeuwzekerheid, de unieke omgeving en de uitstekende faciliteiten maken Blackcomb tot de meest populaire skibestemming van veel Canadezen en ook vanuit de VS en Europa is er een steeds grotere toestroom van toeristen.

Op slechts een kleine twee uur rijden vanaf Vancouver Airport is het skigebied prima bereikbaar, waarmee de totale reistijd ongeveer vergelijkbaar is met die naar een Midden-Europese bestemming per auto.

Wintersport naar Whistler Blackcomb

Het bruisende centrum van het skigebied is Whistler Village, dat gelegen is in het dal en geflankeerd wordt door de bergen Whistler Mountain en Mount Blackcomb. Deze bergen worden onderling verbonden met de Peak2Peak Gondola, de langste niet-ondersteunde kabelbaan ter wereld. In het centrum van Whistler, dat overigens maar heel klein is, tref je een gezellige bedrijvigheid aan. Er zijn veel restaurantjes, barretjes en gezellige gelegenheden te vinden om de uren te vullen naast het skiplezier.

In het verleden waren de pistes op de twee bergen aparte skigebieden, maar tegenwoordig maakt de Peak2Peak Gondola het mogelijk om binnen een kwartier van het ene skigebied naar het andere te reizen.

Vanaf Skier’s Plaza kun je met de lift omhoog tegen beide bergen. Het totale skigebied is een paradijs voor skiers van alle niveaus. Meer dan 200 geprepareerde pistes, drie gletsjers en 16 bowls verwelkomen jaarlijks vele duizenden wintersporters.

Op de hoger gelegen delen van Mount Blackcomb ligt de 7th Heaven, het deel dat is voorbestemd aan de echt gevorderde skiers en snowboarders en de waaghalzen. Naast de geweldige skipistes is dit deel van het resort ook bekend om de geweldige uitzichten.

Het skiseizoen in Whistler Blackcomb duurt ongeveer 200 dagen per jaar. Het voorseizoen begint ongeveer half november tot eind december.  De maand januari wordt gezien als hoogseizoen om te skiën. Het totale skiseizoen duurt tot eind mei en hiermee is dit het langste skiseizoen van heel Noord-Amerika. Ook tijdens de zomer kan er naar hartelust geskied worden, hoewel de mogelijkheden dan natuurlijk flink beperkt zijn ten opzichte van de wintermaanden.

Bekijk hier een video-impressie.

Kortom, op wintersport naar Whistler Blackcomb is de ultieme Canadese winter experience.

Offerte aanvragen

Graag maken we een wintersport vakantie die helemaal aansluit bij je wensen. Door de jarenlange ervaring en skien in deze gebieden kunnen wij dat als geen ander.

Natuurlijk kun je ook altijd even bellen (010-7144450) voor het maken van een afspraak bij ons op kantoor om je plannen te bespreken. Een gesprek duurt ongeveer een 1 tot 1,5 uur of stuur een e-mail met je vragen naar info@canadareizen.eu

 

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »