Wintersport in Canada | Skiën in Whistler, Banff en Mont Tremblant
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Wintersport in Canada

Wintersport in Canada

Wintersport in Canada

Wintersport in Canada wordt steeds populairder bij het Europese publiek. De duurzaamheid in uitstekende sneeuwcondities trekt een groeiende doelgroep naar de Canadese skigebieden. Bestemmingen zoals Whistler Blackcomb, Banff/Lake Louise en Mont Tremblant in Oost-Canada zijn vanwege hun geschikte ligging bijzonder goed bereikbaar vanaf de nabij gelegen luchthavens. Door die ligging kan de reistijd beperkt worden, waarmee een wintersport in Canada niet veel meer reistijd vergt dan een reis naar de gemiddelde Europese skibestemming.

Kijk hier voor al onze skireizen, per ski gebied, in Canada:

        

Door het landklimaat en het bergklimaat hebben de binnenlandse skibestemmingen jaarlijks buitengewone hoeveelheden sneeuw. Whistler bijvoorbeeld, is gelegen in de Coastal Mountains in de provincie British Columbia. Door de invloed van de oceaan die grote hoeveelheden vochtige lucht het continent opstuwt, heeft het skiresort Blackcomb vaak reeds vroeg in het seizoen al een flink pak sneeuw. Het komt vrijwel jaarlijks voor dat er weken voordat het skiseizoen aanvangt, reeds voldoende sneeuw ligt.

De skiresorts in de Rocky Mountains, waarvan Banff/Lake Louise veruit de populairste skibestemming is, profiteren van de hoge ligging en de grote hoeveelheden sneeuw. Zeker de omgeving van Banff is bijzonder in trek bij Canadezen als wintersportgebied, maar ook Amerikanen en in toenemende mate Europeanen kiezen voor een wintersport vakantie in Canada.

Het plaatsje Banff ligt op slechts twee uur reizen vanaf de luchthaven van Calgary en met maar liefst drie flinke skiresorts in de directe omgeving zijn de mogelijkheden enorm. Daarbij komt dat de faciliteiten bijzonder goed zijn in Banff en directe omgeving. Vanaf de luchthaven rijdt tijdens het skiseizoen een shuttlebus naar Banff en ook naar de skigebieden rijden pendelbussen af en aan.

Banff zelf is een gemoedelijk plaatsje met een zeer grote variëteit aan accommodaties en restaurants. Hier vind je goedkope hamburgerrestaurantjes, maar ook superluxe restaurants. Ook qua accommodatie geldt hetzelfde: je kunt kiezen voor een verblijf in een HI hostel of voor een luxe suite of appartement.

Offerte aanvragen

We stellen graag een wintersport vakantie voor je samen die helemaal aansluit bij je wensen. Door de jarenlange ervaring en skiën in deze gebieden kunnen wij dat als geen ander.

Natuurlijk kun je ook altijd even bellen (010-7144450) voor het maken van een afspraak bij ons op kantoor om je plannen te bespreken. Een gesprek duurt ongeveer een 1 tot 1,5 uur of stuur een e-mail met je vragen naar info@canadareizen.eu

Op de overzichtspagina Skigebieden in Canada vind je de populairste skibestemmingen van Canada.

  • Photo by Joshua Reddekopp on Unsplash

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »