Winteractiviteiten in Banff en Lake Louise | Wintersport in Canada
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Winteractiviteiten in Banff en Lake Louise

Winteractiviteiten in Banff en Lake Louise

Omdat niet iedereen alle dagen de skipistes op wil, hebben we de leukste winteractiviteiten in Banff en Lake Louise voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk is deze prachtige omgeving in de Canadese Rockies een walhalla voor skiërs, snowboarders en freestylers van alle niveaus, maar het kan ook wel leuk zijn een beetje te variëren met verschillende winteractiviteiten in Banff en Lake Louise.

Winteractiviteiten in Banff en Lake Louise

Zodra de eerste sneeuwval van het seizoen een feit is, komen de eerste winteracitiviteiten tot leven. En of je jezelf nu het meest thuis voelt op het ijs of in de sneeuw, in de regio van Banff en Lake Louise kun je je hart ophalen tijdens de winter, of je nou van skiën houdt of niet. Winteractiviteiten in Banff en Lake Louise zijn er te kust en te keur.

Wij zetten de leukste voor je op een rijtje:

Snowshoe-en

Zodra je vanuit het bos een open vlakte met sneeuw opwandelt, besef je waarom snowshoe-en al sinds duizend jaar de beste manier is om te voet te reizen tijdens de barre Canadese winters.

Met meer dan 9 meter sneeuw elk jaar in de regio van Banff en Lake Louise, is sneeuwschoenwandelen een geweldige manier om de prachtige winterse landschappen van de Canadese Rockies te verkennen.

De beste tijd om Banff National Park met sneeuwschoenen te verkennen, loopt van december tot april. Lokale aanbieders verhuren verschillende uitrustingen en ook kun je gegidste snowshoe-wandelingen maken in de omgeving.

Cross-country skiën/langlaufen

De gevarieerde niveaus voor langlaufers die de regio van Banff en Lake Louise te bieden heeft, ontvangen grote waardering van de bezoekers. De routes zijn van goede kwaliteit en lopen door een prachtige omgeving en de verlichte lus bij de Tunnel Mountain-camping is zelfs geschikt voor nachtskiën.

Hondensledetochten

Voor je ultieme wintervakantie in Canada is een hondensledetocht natuurlijk een absolute must. Niets is Canadeser dan dit. Kruip lekker in een warme deken en laat jezelf onder luid geblaf op een unieke manier door de bossen van Banff en Lake Louise slepen.

Daarnaast is het natuurlijk een prachtige ervaring om vooraf kennis te maken met je eigen team van Alaskan Huskies die je voorttrekken door de sneeuw.

Schaatsen

Zoals kajakken op Lake Louise de aangewezen zomeractiviteit is als je hier in de buurt bent, zo is schaatsen dat tijdens het winterseizoen. Schaatsen op Lake Louise is natuurlijk een van de iconische Canadese winteractiviteiten die je hier maar kan doen. Hoewel de locals misschien de voorkeur geven aan een achterafgelegen meer, zijn er prachtige plekken om op de beroemde meren te schaatsen, zoals op Lake Louise, Moraine Lake en de Vermillion Lakes.

Nachtfotografie

De winteravonden in de Rockies zijn natuurlijk heerlijk om in je lodge lekker knus voor de openhaard te kruipen op een berenvel. Maar wees niet verrast hoeveel mensen er ’s avonds in het donker nog op uit trekken om de kristalheldere nachtelijke hemels te fotograferen.

In de afgelegen contreien rond Banff is er weinig tot geen lichtvervuiling en als het hemelgewelf helder is, zie je de sterrenhemel nergens zo mooi als hier. Hoewel je toch aanzienlijk noordelijker moet zitten om het optimaal te kunnen waarnemen, kun je met een beetje geluk hier ook nog wat van het Noorderlicht meepikken.

IJswandelingen

Zowel tijdens de zomer als tijdens de wintermaanden zijn zowel de Grotto Canyon als de Johnston Canyon een speciale plek. Neem deel aan een gegidste wandeling door kloof met de bevroren waterpartijen en geniet van de overweldigende natuur hier, ook tijdens de winter.

Met een beetje geluk zie je nog een paar ijsklimmers in de canyon.

Zoals je ziet kun je jezelf tijdens de wintermaanden uitstekend vermaken, ook buiten de skipistes. Met de bovenstaande winteractiviteiten in Banff en Lake Louise kun je leuk een dag iets anders doen tussen het skiën door. Bekijk ons overzicht van skigebieden in Canada of bekijk de ski-informatie van de omgeving Banff en Lake Louise.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »