Wetenswaardigheden over Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Wetenswaardigheden over Canada

Wetenswaardigheden over Canada

Canada is een enorm land dat qua oppervlakte bijna net zo groot is als Europa. Zo vallen er binnen Canada maar liefst zes verschillende tijdzones en zijn er ook verschillende klimaten. Wanneer is bijvoorbeeld de beste tijd om te reizen naar een bepaalde regio in Canada? Wat zijn de gangbare openingstijden van winkels, banken en cafetaria’s? Zo zijn er nog tal van praktische zaken waar het verstandig is om rekening mee te houden bij je reis naar Canada.

Wetenswaardigheden over Canada in één overzicht

Canadezen hebben hun eigen gebruiken. Het land is opgedeeld in twee cultureel uiteenlopende groepen, met elk hun eigen taal: Engels en Frans. Dat Canadezen een compleet andere cultuur hebben dan hun buren, de Amerikanen, wordt duidelijk als je met hen praat. De meeste Canadezen vinden het echt niet leuk om met de Yanks te worden vergeleken.

De Canadezen staan bekend als een open, vriendelijk en relaxt volk. Met een relatief jonge cultuur is Canada in een voortdurend ontwikkelingsproces. Veel gebruiken die in Nederland ‘uit een ver verleden stammen’, zijn nog heel gewoon in het Canadese dagelijks leven. Denk daarbij aan krantenautomaten in het straatbeeld en verkeersregelaars die hele dagen met een brod ‘Slow’ langs de weg staan, in plaats van de matrixborden die wij gebruiken.

De Canadese cultuur wordt sterk beïnvloed door de uitgestrektheid van het land en de extreme klimaten die er heersen. Het adaptief vermogen van de Canadezen is prachtig te zien aan bijvoorbeeld:

  • het feit dat ze zo een een uur in de auto kruipen om een bak koffie met je te gaan drinken
  • hoe respectvol ze omgaan met de wilde dieren die soms heel hinderlijk kunnen zijn
  • hoe relaxt ze blijven onder voor ons stressvolle verkeerssituaties in extreme, winterse weersomstandigheden
  • de tijd die ze nemen om je te helpen je route te hervinden

Alle wetenswaardigheden over Canada en de bevolking zijn prachtig gebundeld in een boekje, genaamd Cultuur Bewust! – Canada, te bestellen bij Bol.com.

 

 

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »