Warme badjes in Canada - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Warme badjes in Canada

Warme badjes in Canada

De provincie British Columbia, maar ook Alberta, is rijk aan warme badjes, warmwaterbronnen die zijn ontstaan door de unieke ligging aan de zogenaamde Ring of Fire. De Ring of Fire is een hoefijzervormig gebied, gelegen rond de Pacifische Oceaan dat bekend staat vanwege de veelvuldige aardbevingen en vulkanische activiteit. Deze actieve aardkorst wordt veroorzaakt de dynamiek in de bewegende tektonische platen van de aardkorst in de regio.

De warme badjes in Canada

Bij warmwaterbronnen denken veel mensen direct aan IJsland, maar ook Canada is ruimschoots bedeeld met deze warme badjes. Verspreid over West-Canada zijn er een aantal hot springs, vaak midden in de natuur. Even een paar warme badjes onder de loep:

Kootenay Rockies: De meeste warme badjes bevinden zich in een natuurlijke omgeving: het is heerlijk even te ontspannen temidden van diepe canyons, oude bossen, rivieren, steile bergtoppen en mineraalrijke grotten. Dankzij een hoog gehalte aan mineralen, zijn warmwaterbronnen in deze regio bekend om hun therapeutische voordelen.

Noorden van British Columbia: De warmwaterbronnen van het Noorden van BC zijn bijzonder ongerept, net als de natuurlijke omgeving van deze regio. Er zijn een aantal unieke waterbronnen te vinden, waaronder de thermale bronnen van Liard River Hot Springs, gelegen in een weelderig sparrenbos. Warme badjes met natuurlijk, niet-zwavel houdend mineraalwater zijn ook te vinden in deze regio.

Vancouver Coast and Mountains: Bezoekers van over de hele wereld hebben sinds de late jaren 1800 gebaad in het geneeskrachtige water van Harrison Hot Springs. Zelfs voor die tijd nog, werden deze bronnen vereerd door de Salish First Nation. Deze wame badjes zijn gelegen op slechts twee uur rijden ten oosten van Vancouver via Highway 1.

Vancouver Island: Op Vancouver Island liggen de warme bronnen van Maquinna Provincial Park (in de buurt van Tofino), bereikbaar per boot. Het is absoluut de moeite waard de bronnen te bezoeken, temidden van de prachtige natuur, waar de frisse watervallen naar beneden stromen van een heuvel in de rotsachtige warmwaterbronnen.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »