Wandelen op een bevroren kreek In Grotto Canyon - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Wandelen op een bevroren kreek In Grotto Canyon

Vlakbij de stad Canmore, Alberta ligt de Grotto Canyon. Een kreek stroomt vanuit de bergen de nauwe canyon in. En als de temperatuur eenmaal daalt, bevriest het water tot een keiharde klomp ijs. Hiermee ontstaat een prachtige mogelijkheid om de weg van de kreek te volgen door over het ijs te lopen.

Een wandeling door de Grotto Canyon is een uitstekende activiteit voor de niet-skiërs die in de wintertijd een bezoek brengen aan dit gebied, maar ook voor  wie buiten de skidagen iets anders wil doen.

Wandelen door Johnston Canyon

Een andere populaire wandeling is in het nabijgelegen Banff National Park en gaat door Johnston Canyon. Het is een prachtig gebied dat is ook zeker de moeite waard in. Johnston Canyon is een wandeling die vooral boven de rivier plaatsvindt over een reeks van paden en loopbruggen. In plaats van te lopen op de bedding, zoals in de Grotto Canyon, geeft deze wandeling je een heel ander perspectief.

Hoe verloopt de wandeling?

Een begeleide wandeling kun je reserveren bij Discover Banff Tours. Dit is zeker aan te raden, aangezien je dit beter niet op eigen houtje kunt doen. Je kunt dan gebruik maken van clamp-ons, ijzers die de grip van je laarzen vergroten. Een goede, ervaren gids begeleidt je gedurende de wandeling door Grotto Canyon.

In eerste instantie lijkt het niet bepaald of je de natuur in gaat. De wandeling begint onder hoogspanningsmasten en gaat langs een fabriek. Vervolgens ga je het bos in en eenmaal in de canyon verdwijnen alle onnatuurlijke geluiden onmiddellijk.

Het ijs van de kreek in de Grotto Canyon is decimeters dik. Tijdens de wandeling vertelt de gids over de geschiedenis en geologie van de Grotto Canyon en het omliggende gebied van de Rocky Mountains. Het is fascinerend om te zien hoe de kalkstenen muren miljoenen jaren geleden onder de zeespiegel lagen.

Op een deel van de kalkstenen muur in het smalste deel van de canyon zijn er rotstekeningen gevonden van oude beschavingen. De tekeningen werden tussen de 500 en 1500 jaar geleden geschilderd met rode oker. Ze lijken een link naar de inheemse cultuur van het zuidwesten van de Verenigde Staten te hebben. Als je de locatie van de rotstekeningen niet kent, zou je er zo langs lopen. Gelukkig weet de gids precies waarop je moet letten.

Informatie en tips voor wandelen in Grotto Canyon

  • Een eenvoudige wandeling van minder dan 4 kilometer (heen-en-terug)
  • Minimaal hoogteverschil van slechts 50 meter
  • Binnen anderhalf tot twee uur terug
  • Clamp-ons voor op je laarzen zijn belangrijk voor voldoende grip
  • Wandelstokken kunnen handig zijn
  • Draag laarzen, want het kan nat of modderig zijn
  • Draag bij voorkeur een skibroek
  • Kleding in laagjes, zodat je deze kunt afstemmen op de temperatuur

Een wandeling in de Grotto Canyon kan je boeken bij Discover Banff Tours


Dit bericht is dinsdag 29 december 2015 op 13:34 geplaatst en getagd met:, Bijzondere plekken West-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »