Wandelen bij Lake Louise - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Wandelen bij Lake Louise

Wandelen bij Lake Louise

Wandelen bij Lake Louise is wel een van de ‘moetjes’ als je in Alberta op vakantie bent. Lake Louise is het meest gefotografeerde meer van Canada en ligt op een prachtige plaats in de bergen. ‘s Winters is het een skiparadijs, ‘s zomers een walhalla voor wandelaars.

Wandelen bij Lake Louise

Gelegen in Banff National Park heeft Lake Louise een aantal van Canada’s meest schilderachtige wandelroutes, waardoor het een fantastische regio is om te voet te ontdekken. Door prachtige sub-alpine bossen, naast het glinsterende water van de door gletsjer gevoede meren en tussen de imposante bergpieken, is wandelen bij Lake Louise een bijna surrealistische ervaring.

Met een ruime keus aan talloze hiking trails is er in de regio van Lake Louise voor elke wandelaar wat wils. Kies een moeilijkheidsgraad, de lengte en duur en je hebt een grote varieteit aan opties. Wandelen bij Lake Louise staat gelijk aan genieten van de schitterende blauwe meren, schilderachtige theehuisjes, tapijten van wilde bloemen en spectaculaire uitzichtpunten.

Wanneer je kiest voor een wandeling langs de rand van Lake Louise zelf, heb je een voor iedereen toegankelijke wandeling. Je kunt naar de achterkant van het meer wandelen, waar het slib wordt afgezet door de Victoria gletsjer. Het is dit slib, vermengd met gruis, dat Lake Louise de beroemde turquoise kleur geeft. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Lake Louise met aan de andere kant het Fairmont Chateau Lake Louise, waar je op de achtergrond de skipistes van de lokale skiresort kunt zien. Er is een sectie waar het pad overgaat in een steil pad naar boven de berg opgaat, waar je wordt beloond met torenhoge kwartsiet kliffen. In het late voorjaar en in de zomer zijn er vaak klimmers die zich een weg werken naar boven langs de rotswand.

De volgende reizen komen o.a. langs Lake Louise:

Onderstaand vind je een overzicht van de beschikbare wandelingen en detailkaarten van de regio van Lake Louise.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »