Victoria, 10 gratis bezoekerstips voor je vakantie - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Victoria, 10 gratis bezoekerstips voor je vakantie

Wanneer je op vakantie gaat naar Vancouver Island is Victoria natuurlijk een van de ‘places to go’. Een van de dingen die je zeker moet doen is een bezoek brengen aan Butchart Gardens of het Royal BC Museum. Voor bezoekers met een beperkt budget, hebben we 10 gratis bezoekerstips op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn deze gratis attracties in Victoria ook de moeite waard voor reizigers met een groter budget.

Victoria, 10 Gratis bezoekerstips voor je vakantie

1.Wandel door de Causeway

De Causeway is het bruisende voetgangerspad dat om de Inner Harbour heenloopt. Het is meerdere malen verkozen tot de leukste plek in Victoria en biedt een prachtig uitzicht op de bedrijvigheid in de haven, het parlementsgebouw en de skyline van Victoria.

2.Bezichtig de steigers in de haven

De steigers van de Fisherman’s Wharf zijn een prachtig schouwspel van charmante vissersboten en woonboten. Als je bereid bent hier wat geld te spenderen, smul dan van een heerlijk ijsje of fish and chips.

3.Bezoek de natuurparken

De hoofdstedelijke regio van Victoria, dat wil zeggen de Greater Victoria Area en de Gulf Islands, herbergt een aanzienlijk aantal natuurparken, zoals het Island View Regional Park op het Saanich schiereiland of het wilde en ruige East Sooke Park aan de westzijde van de stad.

4.Bezoek Chinatown

De kleurrijke winkels en trottoirs van Canada’s oudste Chinatown zijn typerend in dit deel van de stad en absoluut een bezoek waard. De eerste Chinese migranten kwamen hier destijds als eerste aan in Canada, voordat ze zich over het hele land verspreidden. Bewonder de historische muurschilderingen, loop door Canada’s smalste straat en wandel door de fascinerende geschiedenis van de lokale gemeenschap.

5.Ga naar Beacon Hill Park

Beacon Hill Park in het centrum van Victoria is een heerlijke plek om te onthaasten en is een mooie plek om tijd te verpozen. Voor de kinderen is er een speeltuin, het hele jaar is er bedrijvigheid van de eenden in de vijvers en er is een seizoensgebonden waterpark. De kinderboerderij verwelkomt gasten van de lente tot de herfst voor een kleine toegangsprijs.

6.Neem een duik in een van de meren

In de regio van Victoria zijn er vele mooie meren. Onze lokale favorieten zijn Elk en Beaver Lake Regional Park op het Saanich schiereiland, Thetis Lake Regional Park (15 minuten van het centrum), en een beetje verder weg, Matheson Lake in Metchosin.

7.Bezichtig de totempalen

Ga naar het terrein van het Royal BC Museum en ontdek de vele totempalen bij Thunderbird Park. De meeste totempalen zijn uitgesneden door Gitxsan, Haida en kwakwaka’wakw kunstenaars. Deze opvallende artefacten vinden een diepe oorsprong in de inheemse cultuur van de regio. Wellicht is dit wel een van de grootste ‘moetjes’ als je in Victoria bent. Erg indrukwekkend.

8.Loop over de Breakwater

De Breakwater ligt op slechts een paar minuten van de Inner Harbour aan de waterkant van de James Bay. De golfbreker biedt de mogelijkheid om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. De zijkant van de Breakwater is een waar kunstwerk. Deze is beschilderd en geeft de geschiedenis weer van de Esquimalt en Songhees First Nations.

9.Aanschouw de jaarlijkse zalmtrek

De beste plek om de jaarlijkse zalmtrek te aanschouwen in de herfst in Goldstream Provincial Park, de westelijke omgeving bij Victoria. Het park biedt mooie wandelgelegenheden langs watervallen en de rivier waar de vis stroomopwaarts zwemt om daar te paaien. De winter brengt majestueuze bald eagles naar het park, waar ze mooi zichtbaar zijn in de hoogste boomtoppen.

10.Bewonder de geweldige kunst van BC

De Art Gallery of Greater Victoria biedt een prachtig inkijkje in de rijke culturele geschiedenis van Vancouver Island. Talloze kunstwerken van lokale, maar ook van artiesten van buiten Canada sieren hier het museum.

Deze 10 gratis bezoekerstips voor Victoria zijn slechts een fractie van de mogelijkheden die je hebt bij je bezoek aan Victoria. Prachtige stadparken, vele musea en een gezellige haven maken een bezoek aan Victoria tot een ware traktatie, zeker voor de cultuurliefhebbers.


Dit bericht is dinsdag 29 december 2015 op 13:28 geplaatst en getagd met:, Bijzondere plekken West-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »