Ucluelet, Vancouver Island - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Ucluelet, Vancouver Island

Ucluelet is een klein dorp met een bevolking van 1.627 inwoners aan de westkust van Vancouver Island in British Columbia.  In de inheemse Nootka-taal betekent Ucluelet “mensen van de veilige haven”. Het dorpje is gelegen op 288 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van Vancouver Island, Victoria.

De dichtstbijzijnde stad is Port Alberni ongeveer 100 km naar het oosten. Het surfersdorpje Tofino ligt op 40 km ten noordwesten van Ucluelet langs de Pacifische kust en is te bereiken via Highway 4.

Klimaat in Ucluelet

Ucluelet heeft een zeeklimaat met milde, regenachtige winters en koele zomers vanwege de ligging aan de kust. Hierdoor zijn temperaturen boven de 30 °C en onder -10 °C zeer zeldzaam. Neerslag valt er veel, gemiddeld zo’n 3.350 millimeter per jaar, waarvan het merendeel valt in de wintermaanden. Toch neerslag significant in alle maanden zonder maand gemiddeld onder 70 mm (3 inch) neerslag.

Geschiedenis

Het dorpje heeft een rijke geschiedenis, die duizenden jaren teruggaat. Archeologische vondsten duiden erop dat First Nations reeds 4300 jaar geleden al aanwezig waren in dit gebied.

De eerste Europese ontdekkingsreizigers deden het gebied pas aan rond 1774, op zoek naar de legendarische Northwest Passage. Juan Pérez verankerde zijn schip in 1774 in Nootka Sound, 100 kilometer noordelijker, en dreef handel met de locals. Die handel bestond vooral uit bont en voedsel.

In 1870 stichtte kapitein Francis, de eigenaar van een aantal zeilschepen, er een handelspost, waarmee het direct een bruisend stadje werd voor zeevaarders. De visserij trok kolonisten naar het gebied en ook werd er in de Florencia Bay goud gevonden, maar de geringe hoeveelheden waren niet winstgevend.

Rond 1900 waren meer kolonisten naar Vancouver Island getrokken en werd een infrastructuur aangelegd.  Zo zorgde de Canadian Pacific Railway dat een kleine vrachtboot vanuit Victoria drie keer per maand Ucluelet van voorraden voorzag. Ook werd Ucluelet voorzien van een vuurtoren, een telegraafkantoor en een station van de reddingsbrigade.

Ucluelet bleef bloeien en lokte meer inwoners die hoopten op welvaart in de regio. In augustus 1959 werd de langverwachte weg naar Port Alberni eindelijk geopend.

Tegenwoordig zijn zowel Ucluelet als het nabijgelegen Tofino doelplaatsen voor de bouw van resorts, restaurants en toeristische centra. Hoewel de lokale bevolking van oudsher leeft van de visserij en houtkap, neemt het aantal seizoensgebonden bewoners toe door werk in het toerisme en de horeca.

Toerisme

Net zoals Tofino is Ucluelet een populaire bestemming voor toeristen. De omgeving is bijzonder geschikt voor toeristische activiteiten zoals surfen, vissen, walvissen spotten, kajakken, kamperen, wandelen, fietsen, zwemmen en strandjutten.


Dit bericht is maandag 22 februari 2016 op 16:19 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere plekken West-Canada.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »