The Inside Passage, kajakparadijs bij uitstek|Canada Reizen
Je reiswensen

The Inside Passage, kajakparadijs bij uitstek

De Inside Passage is een vaarroute voor zeeschepen langs de kust van de staat Washington in de VS, British Columbia en Alaska. De route is in wezen een zeer uitgebreid netwerk van doorgangen tussen de vele eilanden in deze regio. Schepen kunnen bij zwaar weer op de open oceaan uitwijken naar deze route, van waar ze in nood een van de vele geïsoleerde gemeenschappen kunnen bezoeken.

De Inside Passage is een veel gebruikte route voor cruiseschepen, vrachtschepen en sleepboten, maar ook kleinere vissersboten. Ook de schepen van de Alaska Marine Highway en veerboten maken veelvuldig gebruik van de Inside Passage. De term ‘Inside Passage’ wordt ook vaak gebruikt om te verwijzen naar de oceaan en eilanden rond de doorgang zelf.

Route van de Inside Passage

De route van de Inside Passage begint in Puget Sound in de Amerikaanse staat Washington en leidt  vervolgens richting het noorden, eerst langs de kust van British Columbia en vervolgens langs de kust van de Alaskan Panhandle, het handvatvormige deel van Alaska dat langs de provincie BC en Yukon ligt.

Het deel van British Columbia

Het grootste deel van de route strekt zich uit langs de 40 duizend kilometer kustlijn van British Columbia. Deze omvat de smalle Straat van Georgia tussen Vancouver Island en het vaste land van BC, de Johnstone Strait tussen Vancouver Island en het vasteland, evenals de aanzienlijk bredere Hecate Straat bij Graham Island.

Het Alaskaanse deel

Het deel van de Alaskaanse Inside Passage strekt zich uit over een afstand van 800 kilometer van noord naar zuid en 160 kilometer van oost naar west. Het gebied omvat meer dan 1.000 eilanden en 24.000 kilometer aan kustlijn met vele duizenden inhammen en baaien. Hoewel de Alexanderarchipel in Alaska bescherming biedt tegen de extreme weersomstandigheden van de noordoostelijke Pacific, is het gebied onderhevig aan sterke getijdestromen die in sommige gevallen leiden tot getijdeverschillen van wel negen meter. Deze krachtige stromingen vereisen zeer veel stuurmanskunst om niet onverhoopt met het schip aan de grond te raken. Bekijk hier een promovideo over het Alaskaanse deel van de Inside Passage.

Kajakken en kanoën in de Inside Passage

De Inside Passage is een populaire bestemming voor kajakkers en kanoërs van over de hele wereld. Jaarlijks peddelen groepen en individuen langs de fjorden van British Columbia naar Glacier Bay in Alaska.

Peddel tussen de walvissen, tussen ijsschotsen in het noorden en overnacht langs de kust in de prachtige natuur. Een kajaktocht door de Inside Passage is een ervaring die je nooit meer vergeet.


Dit bericht is woensdag 9 december 2015 op 10:00 geplaatst en getagd met:, Bijzondere plekken West-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »