Telegraph Cove, Vancouver Island - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Telegraph Cove, Vancouver Island

Telegraph Cove is een gemeenschap van ongeveer 20 inwoners in het noordelijk deel van Vancouver Island in British Columbia. Het ligt op ongeveer 210 kilometer ten noordwesten van Campbell River en zo’n 35 kilometer van Port Hardy, de vertrekplaats van de veerboot door de Inside Passage. Het voormalige vissersdorp is ondanks het zeer bescheiden inwoneraantal een druk centrum voor ecotoerisme, vooral tijdens de zomermaanden.

Het dorpje ligt aan de Johnstone Strait, de smalle doorgang tussen Vancouver Island en de kust van British Columbia. Ook de nabijheid van het Robson Bight ecologisch reservaat maakt het dorpje tot een belangrijke toeristische bestemming voor ecotoerisme.

Ecotoerisme in Telegraph Cove

Het punt is een belangrijk vertrekpunt voor kajakkers en andere whale watching tours. De vele orka’s die tijdens de zomerperiode de Johnston Strait als uitvalsbasis kiezen, hebben ervoor gezorgd dat zich diverse ecotoeristische bedrijfjes zich in Telegraph Cove hebben gevestigd.

Het bedrijfje Stubbs Island Charters (Telegraph Cove Whale Watch) zette 30 jaar geleden Telegraph Cove op de kaart als een van ’s werelds beste plaatsen om walvissen te spotten. Zo is deze omgeving een belangrijke toeristische trekpleister geworden en voor het gehele noordelijke deel van Vancouver Island.

Telegraph Cove Marina

Telegraph Cove Marina and RV Park ligt ook in Telegraph Cove. Het recreatiepark groeit gestaag en gedurende de zomermaanden zijn de aantallen toeristen die het dorpje aandoen vele malen groter dan die van de permanente bewoners.

Toeristen kunnen hutten of suites huren op Telegraph Cove Resorts en genieten van het uitzicht op de Johnstone Strait. Het park is gelegen in het bos op ongeveer een kilometer vanaf de gemeenschap. Ook is het park geschikt om met RV’s/campers te overnachten. Het gezellige haventje huisvest kleine vissersboten en plezierjachten.

De charme van een heel kleine gemeenschap

Eenvoud is charme…klein en compact ligt het dorpje tussen de zee en het regenwoud in het noorden van de wildernis van Vancouver Island. De badplaats met de gezellige steigers en de goed bewaard gebleven historische gebouwen herinnert aan een rustiek verleden, waarin het dorpje zichzelf slechts voorzag van een houtzagerij en zalmzouterij.

De prachtige natuur trekt reizigers met een keur aan outdooractiviteiten zoals walvissen kijken, beren kijken, vissen, kajakken op de oceaan, speleologie, duiken, wandelen en tours naar First Nation reservaten.


Dit bericht is woensdag 17 februari 2016 op 15:45 geplaatst en getagd met:, , Bijzondere plekken West-Canada.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »