Aardbeving van 4,3 voor de kust van British Columbia - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Nieuws
  • » Aardbeving van 4,3 voor de kust van British Columbia

Aardbeving van 4,3 voor de kust van British Columbia

Op dinsdagavond laat op 29 december 2015 werd door de kustbewoners van British Columbia een flinke aardbeving gevoeld. Het Canadese Natural Resources meldt om 23:39u een beving te hebben gemeten van 4,3 op de schaal van Richter.

Aardbeving Victoria

De US Geological Survey meldde echter dat de beving een kracht had van 4,9 en die werd gemeten op een afstand van ongeveer 20 kilometer ten noorden van Victoria op Vancouver Island. De seismische activiteit vond naar verluid plaats op 42 kilometer diep in de aardkorst.

Volgens de lokale media zijn er geen meldingen van schade. Ook vanuit Vancouver komen berichten dat er geen schade is ten gevolge van de aardbeving. Wel is uit voorzorg het personenvervoer met de Skytrain op verschillende trajecten stilgelegd.

Aan de westkust van Canada komen veelvuldig aardbevingen voor. Meestal zijn ze echter van lichte aard, de aardbeving van gisteravond is relatief stevig. Bekijk onze pagina Aardbevingen in Canada voor recente seismische activiteit in Canada.

Bron: CBC News


Dit bericht is woensdag 30 december 2015 op 10:30 geplaatst en getagd met:, , , Nieuws.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »