Je reiswensen

Stanley Park, oase in de stad Vancouver

Stanley Park is een openbaar stadspark in Vancouver, British Columbia. Het 1.001 hectare grote park wordt vrijwel geheel omgeven door het water van de Vancouver Harbour en de English Bay. Dwars door het park loopt de Lions Gate Bridge Road, die het noordelijke en het zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt.

Tripadvisor riep in 2014 Stanley Park uit tot “top park in the entire world”. De Vancouver Sun berichtte destijds hierover.

Geschiedenis van Stanley Park

Het park heeft een lange geschiedenis en was een van de eerste gebieden van de stad die werden verkend tijdens de kolonisatie. Het stuk land werd duizenden jaren gebruikt door inheemse volkeren, voordat British Columbia werd gekoloniseerd door de Britten tijdens de Fraser Canyon Gold Rush in 1858. Na de kolonisatie werd het gebied van het park, met overvloedige bronnen, geëxploiteerd door de kolonisten.

In 1886 werd het gebied uitgeroepen tot het eerste stadspark van Vancouver, toen de het gebied bij de stad werd getrokken. Het werd vernoemd naar Lord Stanley, een Britse politicus die destijds werd benoemd tot gouverneur-generaal van de stad.

De natuur van Stanley Park

In tegenstelling tot andere grootstedelijke parken, is Stanley Park geen door een landschapsarchitect aangelegd park. Het is een oorspronkelijk dichtbebost gebied dat sinds de achttiende eeuw nagenoeg onaangeroerd is gebleven.

In het gebied staan zo’n half miljoen bomen, waarvan sommige een hoogte hebben bereikt van wel 76 meter. Sommige van deze bomen zijn honderden jaren oud. Nadat in 2006 het gebied werd getroffen door drie zeer zware stormen, zijn vele bomen verloren gegaan, maar zijn er veel nieuwe bomen herplant.

Recreatie in het park

De renovatie van de Vancouver Seawall, de oever die Stanley Park beschermt tegen de getijden, is een populaire route van veel ‘Vancouverites’ om te skaten, te wandelen, te joggen of op andere manieren te recreëren. Het park is een heerlijke oase in de drukke stad van Vancouver en beschikt over veel bospaden, strandjes, een meertje, kinderspeelplaatsen en het populaire Vancouver Aquarium. Ook leuk om te bezoeken in Stanley Park zijn de totempalen, een populaire attractie voor veel toeristen.

 


Dit bericht is woensdag 10 februari 2016 op 12:42 geplaatst en getagd met:, , Bijzondere plekken West-Canada, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken
Gezinsvakantie Family Mountain Adventure

Vakantiebeurzen 2018

Wij inspireren je graag met onze kennis en persoonlijke reisverhalen. De vakantiebeurs is daarvoor een goede gelegenheid! Heb je interesse in een reis naar IJsland, Canada,
Informatiedagen Canada

INFORMATIEDAGEN – CANADA – ALASKA – PATAGONIË

INFORMATIEDAGEN - CANADA - ALASKA - PATAGONIË Graag nodigen wij jullie uit op ons kantoor te Capelle aan den IJssel voor onze informatiedagen. Tijdens deze

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Canada Reizen Reisbeurzen

Deze reisbeurzen staan op onze agenda

De grote drukte van het hoogseizoen is voorbij en mensen gaan zich weer oriënteren op de reisbeurzen voor hun vakanties van volgend jaar. Het beursseizoen is dus weer

Bekijk nieuwsoverzicht »


Canada en Alaska

Canada en Alaska

In onze brochure en op deze website vind je al onze reizen naar Canada en Alaska. Daarnaast verzorgen wij ook reizen naar Groenland, Faeröer en IJsland.

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

Lees verder »

Het noorderlicht

Het noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer in Canada

Het weer in Canada

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »