Highlights Sea to sky highway - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Highlights Sea to sky highway

Highway 99, ook wel bekend als de Sea to Sky Highway, de Squamish snelweg, Route 99, of Whistler Highway, is de belangrijkste noord-zuid verkeersader die het gebied rond Vancouver verbindt met het noorden van de provincie British Columbia. De route loopt in wezen vanaf de Amerikaanse grens door de GVA (Greater Vancouver Area) tot  aan Cache Creek. Een deel van deze weg is afgeleid van de oude US Route 99, waarmee de snelweg aanvankelijk was verbonden.

De naam van de Sea to sky highway

De naam van de Sea to Sky Highway is ontleend aan het feit dat de snelweg die start op zeeniveau, leidt naar een hoger deel van British Columbia, dat tot hoog in de lucht reikt, de omgeving van Whistler. Vanaf de bossen aan de kust bij Horseshoe Bay, dat vlakbij Vancouver ligt, leidt de 2-baans weg je door vijf verschillende klimaatzones, voordat je aankomt op het eindpunt van de Sea to Sky Highway, waar je Highway 97  opdraait, vlakbij Cache Creek.

Geschiedenis

In de jaren 60 van de vorige eeuw werd de weg aangelegd om het toerisme te stimuleren in de regio van Whistler. In eerste instantie liep de weg langs de kust van Vancouver tot aan Squamish. Toen de regio rond Whistler een goede verbinding had met de regio Vancouver, werd in 1975 besloten de snelweg door te trekken tot aan het noordoostelijker gelegen Pemberton. Het duurde nog 20 jaar voordat de weg van Pemberton was doorgetrokken tot aan Cache Creek, tevens het eind van de Sea to Sky Highway.

Olympische Spelen Whistler

Toen de Olympische Spelen in 2010 in Whistler zouden worden gehouden, werden in de aanloop hiernaar bepaalde delen van de weg verbreed naar vierbaanswegen. Tegenwoordig is de hele weg van Vancouver naar Cache Creek prima te rijden binnen 5 uur, de tijd die men vroeger kwijt was om van Vancouver naar Whistler te reizen. Om deze weg in 5 uur te rijden is echter zonde. Neem absoluut de tijd voor deze weg, want deze route is adembenemend door de volgende highlights!

Highlights Sea to Sky Highway

Lions Bay

De kustplaats Lions Bay ligt op ongeveer 10 kilometer ten noorden van Horseshoe Bay in de schilderachtige omgeving tussen de Coastal Mountains en Howe Sound. Lions Bay is slechts een kleine gemeenschap van kunstenaars, schrijvers en muzikanten en heeft een gezellige jachthaven, een winkel, een klein café en de Lions Bay Art Gallery. Het is een gezellige plek voor een korte stop.

Porteau

Na Brunswick Beach is Porteau het volgende dorp van de Sea to Sky Highway. En hier vind je ook het kleine maar mooie Porteau Cove Provincial Park. In vergelijking met andere provinciale parken in British Columbia is het een miniparkje. Het park beslaat slechts 50 hectare, maar het heeft wel veel faciliteiten, waaronder een camping, douches, toiletten, picknickplaatsen, boothellingen, vislocaties en prima mogelijkheden om windsurfen, duiken en fietsen. Het is dus een geweldige plek om te stoppen voor een picknick of om te overnachten met een camper of tent.

Britannia Beach

Wanneer je de Sea to Sky Highway vervolgt ligt net voorbij het kleine plaatsje Minaty Bay het grotere kustplaatsje Britannia Beach. Dit dorp is het meest bekend als mijnbouwgemeenschap en werd opgebouwd rond de lokale kopermijn. De mijnproductie werd stopgezet in 1974, maar de mijn werd een jaar later opengesteld voor het publiek. Leuk om te bezoeken!

Murrin Provincial Park

Iets meer dan twee kilometer ten noorden van Britannia Beach langs de Sea to Sky Highway ligt het volgende park, Murrin Provincial Park. Net zoals Portea Cove is Murrin Provincial Park is het heel klein qua oppervlakte, maar groots in wat het te bieden heeft. Het park heeft een prachtig landschap en Murrin Provincial Park is vooral bekend om de klimwanden. Je kan er heerlijk picknicken, wandelen of zwemmen en vissen in Browning Lake.

Shannon Falls Provincial Park

Net ten zuiden van Squamish ligt het Shannon Falls Provincial Park. De watervallen zijn de op twee na hoogste in BC op 335 meter boven de Sea to Sky Highway. Aangezien het park direct bereikbaar is vanaf de weg is dit een uitstekende plek om te stoppen, de watervallen te bewonderen en te picknicken. Ook kan je er prima wandelen, klimmen, fietsen en wildlife spotten.

Squamish

Squamish is de grootste stad op dit deel van de Sea to Sky Highway langs de kust. De stad biedt prima faciliteiten om te overnachten of als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

West Coast Railway Heritage Park

Twee kilometer ten noorden van Squamish ligt het West Coast Railway Heritage Park. Een prachtig spoorwegmuseumpark, waar meer dan 1.500 mensen zich inspannen om het erfgoed van de lokale Canadese spoorwegen zo goed mogelijk te conserveren. Kijk op de website van West Coast Railway Heritage Park voor meer informatie.

Brandywine Falls Provincial Park

Het prachtige Brandywine Falls Provincial Park is gelegen op zo’n 11 kilometer ten zuiden van Whistler. Het park is alleen overdag geopend voor bezoekers en mag dan ook niet worden gebruikt om te overnachten. Het park is een prima locatie voor een stop en bezoekers kunnen na een korte wandeling de Brandywine Falls bekijken vanaf diverse uitkijkpunten.

Whistler

Ongeveer 125 kilometer ten noorden van Vancouver langs de Sea to Sky Highway ligt Whistler, het dorp dat vooral bekendheid geniet vanwege de Olympische Spelen van 2010. Het is geen moeilijke plek om te missen, aangezien het dorp nog jaarlijks groeit in bezoekersaantallen. Deze bezoekers komen hier vooral om te mountainbiken, te wandelen en (het hele jaar door) te skiën. Waarschijnlijk is Whistler het meest bekende skiresort ter wereld. Tip: ga in Whistler met de gondel omhoog en doe daar de Peak-to-Peak Experience.

Nairn Falls Provincial Park

Ongeveer 20 minuten rijden ten noorden van Whistler op de Sea to Sky Highway ligt het laatste provinciale park van het gebied, Nairn Falls Provincial Park. Het is een populaire locatie voor bezoekers van Whistler die low-budget willen kamperen en de natuur in de regio willen ontdekken. De Nairn Falls waterval, waarnaar het park is vernoemd, is 60 meter hoog en kan via een wandelpad worden bewonderd.

Natuurlijk is de Sea to Sky Highway nog een stuk langer, maar tot Nairns Falls Provincial Park zijn de meeste highlights langs deze geweldige snelweg.


Dit bericht is maandag 14 december 2015 op 11:51 geplaatst en getagd met:, , , Bijzondere wegen, Blogs.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »