's Werelds grootste gematigde regenwoud beschermd - www.canadareizen.eu
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Nieuws
  • » ‘s Werelds grootste gematigde regenwoud beschermd

‘s Werelds grootste gematigde regenwoud beschermd

Een groot deel van de kuststrook van British Columbia wordt beschermd gebied. Een gebied met een oppervlakte van twee keer die van Vancouver Island beschermt meer dan 85% van wat het grootste gematigde regenwoud is ter wereld.

“Dit is een geschenk aan de wereld”, zegt Richard Brooks van Greenpeace Canada. “Er is een gebied dat groter is dan Vancouver Island en dit zal worden vrijgesteld van bosbouw tot ver in de toekomst.”

Akkoord om regenwoud te beschermen

Het akkoord tussen de overheid van British Columbia, 20 First Nation stammen, de houtindustrie en milieuactivisten creëert in totaal 144 beschermde gebieden langs de kust en beschermt daarmee 2,4 miljoen hectare land.

Het akkoord beschermt een groot deel van Princess Royal Island, de thuisbasis van de Kermode beer, een witgekleurde beer die qua ras verwant is aan de zwarte beer. De beroemde grizzlybeerhabitat van Knight Inlet, gelegen onderaan het hoogste bergpieken van de BC Coast Range, krijgt bescherming.

Het zogenaamde ‘Great Bear Rainforest ” strekt zich uit van de centrale en noordkust van British Columbia, de Discovery-eilanden in de buurt van Campbell River, helemaal tot aan de grens van Alaskan Panhandle. De toekomst van de kuststrook was niet altijd zo duidelijk.

British Columbia was in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw het toneel van grote kaalslag van de gematigde regenwouden, waarmee legendarische gebieden zoals de Rivers Inlet, maar ook de zalmvisserij voor een groot deel werden vernietigd.

Na het gevecht om het regenwoud van Clayoquot Sound op Vancouver Island te beschermen, zorgden milieuactivisten dat in Europa een importverbod van kracht werd vanwege de destructieve krachten in BC, dat ook wel het Brazilië van Noord-Amerika werd genoemd. In eerste instantie werd door lokale politici woedend gereageerd, maar de druk op de lokale regering heeft uiteindelijk gewerkt.

Met het akkoord kan de houtindustrie nog altijd 15 procent van het bos, ongeveer 550.000 hectare oogsten. Daartegenover staat wel dat de overige 85% behouden blijft.

Bron: Seattlepi.com


Dit bericht is donderdag 4 februari 2016 op 11:09 geplaatst en getagd met:, , Nieuws.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »