Rondreis Alaska, reizen op maat Alaskaspecialist, vakantie Alaska
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Kennecott Mines en McCarthy

Kennecott Mines en McCarthy

Rondreis Alaska bezoek Kennecott Mines en McCarthy

Ben je van plan om voor komend jaar een rondreis Alaska te plannen? Dan kan een bezoek aan de Kennecott Mines en het nabijgelegen McCarthy niet ontbreken.
Twee plekken die niet al te druk bezocht worden. Maar wie er geweest is, is verliefd. Een dorp dat misschien maar 40 inwoners kent die er permanent wonen. Een plek op aarde die nog authentiek is en daar wil je naar toe. In McCarthy kun je in een hotel overnachten, er is een kleine supermarkt en een goed restaurant met uitstekende wijnen en dat verwacht je niet. Plan je rondreis Alaska door deze Alaskaanse rijke historie.

De volgende reizen komen langs Kennecot Mines (ook wel Kennicot geschreven):

TIP: bekijk alle rondreizen Alaska hier

De Discovery-serie Edge of Alaska heeft de verwachtingen waargemaakt. Het verlaten mijnbouwdorpje is een National Historic Landmark District. De mijnen liggen in het hart van Wrangell-St. Elias National Park Preserve. Bekijk de Trailer “Edge of Alaska” (3 min)

Geschiedenis Kennecott Mines*

Koper werd rond de eeuwwisseling gevonden en is een extreem waardevol mineraal vanwege de uitvindingen van elektriciteit, auto’s en telefoons. In de zomer van 1900 ontdekten Clarence Warren en Jack Smith de Kennecott-gletsjer en stuiten op de rijkste concentratie kopererts die ooit in de geschiedenis werd ontdekt.

1903 werd de Kennecott Mining Corporation opgericht en exploiteerde destijds 5 mijnen: Bonanza, Jumbo, Mother Lode, Erie and Glacier. Kennecott werd een bruisende mijnbouwgemeenschap waar talloze mijnwerkers woonden met hun gezinnen. Als je door het mijnstadje Kennecott loopt zie de huizen nog staan. De een in een betere conditie dan de ander.

Om Kennecott te ontsluiten werd in vier jaar tijd 100 kilometer spoorlijn aangelegd, waarbij ook ’s winters gewerkt werd, bij temperaturen onder de min 40. In 1911 werd de spoorlijn geopend en de gedolven koper vervoerd naar de kust.

In de periode 1909 tot 1938 bracht de Kennecott Mines meer dan 100 miljoen dollar winst op. In de laatste jaren raakte de koper uitgeput en de mijnen werden gesloten.

In september 1938 sloot de laatste mijn en vertrok de laatste trein met koper richting de haven van Cordova aan de kust. Kennecott bleef achter als een spookstad en langzaam nam Moeder Natuur het gebied weer terug.

Rondreis Alaska; Bezoek de Kennecott Mines

Kennecott werd in de jaren tachtig een populaire bestemming. Reizigers kwamen de mijnen en de gebouwen bezoeken. De stad Kennecott was alleen zo vervallen dat deze dat er op dat moment geen mensen konden wonen. lokale bewoners woonden in het dichtst bijzijnde dorpje McCarthy.

Tegenwoordig is Kennecott veilig en mag het niet ontbreken in je rondreis Alaska. De National Park Service heeft de resterende panden goed op geknapt en het gebied opnieuw leven ingeblazen. Met name het karakteristieke, reusachtige rode molengebouw is een opvallend. In dit gebouw kun je niet alleen rond lopen maar samen met een gids is dat wel mogelijk.

Bereikbaarheid

Kennecott en McCarthy zijn bereikbaar per vliegtuig. McCarthy beschikt over een klein vliegveld of te land via de Edgerton Highway naar McCarthy Road. McCarthy Road is een onverharde grindweg die met een 4×4 prima te rijden is in tegenstelling tot de vele verhalen die je leest op internet. De afstand vanaf Chitina is ongeveer 90 kilometer. Je doet er ongeveer 3,5 uur over.

Bij de Kennecott River parkeer je je auto op het hiervoor ingerichte parkeerterrein. Je betaald $5 per dag. Van McCarthy naar Kennecott rijden pendeldiensten die je in 10 minuten naar Kennecott brengen.

*Kennecott wordt ook wel gespeld als Kennicott

Rondreis Alaska; waar wacht je nog op

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »