Reisblog: Onze autorondreis door Yukon en Alaska met Canadareizen.eu
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reisverhalen
 • » Reisblog: Autorondreis door Yukon en Alaska

Reisblog: Autorondreis door Yukon en Alaska

Mijn vrouw en ik houden erg van reizen. Daarbij hebben wij altijd de regel gehanteerd dat we nooit twee jaar achter elkaar naar hetzelfde land gaan. Nadat we in 2016 een geweldige vakantie hebben gehad in Canada, besloten we meteen te breken met deze regel en in 2017 terug te gaan naar dit mooie land met zijn prachtige natuur en vriendelijke mensen. Dit reisblog van onze autorondreis door Yukon en Alaska hebben we bijgehouden voor Creating Stories.

In 2016 hebben we een rondreis door British Columbia en Alberta gemaakt. Voor 2017 besloten we naar de Yukon, de Northwest Territories en Alaska te gaan. Het is een fantastische en avontuurlijke reis geworden waar we nog lang aan terug zullen denken

Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska

Na eerst twee dagen Whitehorse te hebben verkend, zijn we met een ‘stoere’ Chevrolet Equinox (4×4) via de Alaska Highway en de South Klondike Highway richting Skagway in Alaska vertrokken. Onderweg even gestopt in Carcross om te genieten van een goede kop koffie.

Na aan de grens met Amerika onder gemoedelijke omstandigheden te zijn gecontroleerd (en in het bezit zijn gekomen van een Visa Waiver), zijn we Alaska binnen gereden. In Skagway hadden we een leuk hotelletje helemaal in de stijl van de gold Rush periode. Skagway was wel even wennen, want toen wij er aankwamen lagen er 4 enorme cruiseschepen in de haven. Dat betekende dat er zo’n 12.000 toeristen door de straten liepen, terwijl het dorpje zelf maar 900 inwoners heeft. Tegen de avond keerden deze echter allemaal terug aan boord en kreeg Skagway weer zijn eigen rustige maar gezellige karakter terug.

De tweede dag zijn we met een trein de White Pass & Yukon route op gegaan richting de White Pass. Een leuke rit met veel natuurschoon.

Na twee dagen Skagway zijn we met de ferry naar Haines (Alaska) gegaan, een leuk vissersdorpje met een totaal ander karakter als Skagway.

Via Haines ging de tocht naar Haines Junction in Canada. Dat betekende dus dat we weer de grens over moesten. Na de nodige vragen te hebben beantwoord mochten we Canada in. Tijdens de reis vaak gestopt om te genieten van de adembenemende uitzichten en om te kijken of we Bald Eagles konden spotten. En gelukkig is dat gelukt. We hebben er vier zien vliegen.

Haines Junction is een leuk klein dorpje dat tegen het mooie Kluane National Park ligt. Een wandeling in dit park is zeker de moeite waard.

We hadden het geluk dat er tijdens ons verblijf in Haines Junction ook een cultureel festival van First nations aan de gang was. Was een erg mooie gelegenheid om meer te leren over dit fantastische volk. We hebben erg genoten van de zang en dans.

Vanuit Haines Junction ging onze autorondreis door Yukon en Alaska via Beaver Creek weer richting de grens met Alaska. Dankzij de Visa Waiver waren we zo de grens over. Via de Taylor en Top of de world highway ging het richting Dawson city. Het was een geweldige tocht om te maken, maar hij was wel lang en vermoeiend. In totaal heeft de tocht 10 uur in beslag genomen (inclusief stops), maar hij was absoluut de moeite waard.

Dawson city is een geweldig stadje helemaal in de stijl van de Gold Rush periode. Veel houten gebouwen uit dit tijd, de straten bestaan niet uit asfalt, maar zand en de trottoirs zijn van hout.

Na drie dagen in Dawson city begon voor ons het hoogtepunt van de reis. Onze autorondreis door Yukon en Alaska ging de Northwest Territories in de Dempster highway op. Na vanuit Dawson city nog zo’n 40 km te hebben gereden ging de asfaltweg over in grevel. De omgeving van de Dempster bevat veel uitgestrekte bergketens en veel indrukwekkende vergezichten. Na zo’n 370 km te hebben gereden kwamen we aan bij Eagle Plains. Een kleine ‘nederzetting’ met 9 inwoners in de middle of nowhere. Hier hadden we onze overnachting. De volgende dag na een stevig ontbijt ging de reis verder. Kort nadat we Eagle Plains hadden verlaten passeerde we de poolcirkel. Na een tocht van uiteindelijk 366 km kwamen we aan in Inuvik in de Northwest Territories. Op dat moment waren we het verst Noordelijk dat we ooit geweest waren. Voor ons een bijzonder moment. In het visitor information centre kregen we nog een mooi certificaat, omdat we voorbij de poolcirkel waren gereisd via de Dempster.

Na drie dagen Inuvik ging de reis terug naar Eagle Plains en vanuit daar naar Moose Creek Lodge. Vanuit daar zijn we naar Keno City gereisd. City is misschien een groot woord, want er wonen maar 15 mensen in Keno. Toch is een stop in Keno zeker de moeite waard. Het Mining museum geeft een goed inzicht in de mijnbouw door de jaren heen. Daarnaast hebben we een tocht naar de sign post gemaakt. De weg er naar toe is ruig en je wordt aardig op en neer geschud in je auto. Vanaf sign post heb je echter een geweldig uitzicht over de omgeving. Je kan vandaar uit ook prachtige wandelingen maken.

De volgende dag zijn we vroeg richting White horse vertrokken. Daar hebben we nog 24 uur doorgebracht. Toen was het helaas tijd om met het vliegtuig weer naar huis te gaan. Onze reis heeft precies 3 weken in beslag genomen en in die tijd hebben we 4200 km afgelegd.

Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska

Wat voor ons tijdens deze reis heel bijzonder was, was het leuke en spontane contact dat we met de Canadezen hebben gehad. Omdat ons Engels blijkbaar een accent bevat hebben de Canadezen al snel door dat we niet uit de omgeving komen. Als deze dan horen dat we uit Nederland komen, komen er hele gespreken over van alles en nog wat op gang en vinden ze het geweldig dat je hun land bezoekt. Ze zijn ook oprecht in je geïnteresseerd. Ze willen van alles van en over je weten.

Een ander bijzonderheid is de hoeveelheid wildlife dat we tijdens de reis gezien hebben. In totaal hebben we 3 zwarte beren, 1 grizzly beer met 3 jonkies, 2 orka’s, 1 moose met 2 jonkies, 5 bold eagels en 3 bizons gezien. Daarnaast hebben we ontzettend veel eekhoorns, ground squirrels en konijnen gezien.

Wij willen graag Canadareizen.eu bedanken dat ze voor de tweede maal een prachtige reis voor ons hebben geregeld door Canada. We hebben enorm genoten van deze reis en willen zeker nog een keer terug gaan.

 

Jeroen en Desiree

 • Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska
 • Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska
 • Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska
 • Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska
 • Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska
 • Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska
 • Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska

Dit bericht is dinsdag 4 juli 2017 op 09:56 geplaatst en getagd met:, , , , Reisverhalen.

Deel deze pagina:


Meer reisverhalen

Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska

Reisblog: Autorondreis door Yukon en Alaska

Mijn vrouw en ik houden erg van reizen. Daarbij hebben wij altijd de regel gehanteerd dat we nooit twee jaar achter elkaar naar hetzelfde land gaan. Nadat we in 2016 een

Reisverslag: camperreis door West-Canada 2017

Reisverslag: camperreis door West-Canada 2017 Dit is het reisverslag: camperreis door West-Canada van onze collega Linda met familie en vrienden in april 2017. Vrijdag
Reisverslag Vancouver Island

Vakantieblog West-Canada van Manuel en Robbert

2016: Robbert en Manuel zijn deze zomer beiden met hun gezinnen op reis in West-Canada. Onderweg zullen zij zoveel mogelijk hun vakantieblog bijhouden om verslag te doen van

Reisverslag rondreis West-Canada door familie Van Vloten

Van 21 mei tot en met 10 juni hebben wij een rondreis door West-Canada gemaakt. Het was ons eerste bezoek aan Canada en het heeft onze verwachtingen overtroffen, wat een
Vakantie naar West-Canada 123

Reisverslag vakantie naar West-Canada

Van 22 mei t/m 10 juni 2016 hebben wij een 19-daagse vakantie naar West-Canada gemaakt. Het was ons eerste bezoek aan Canada en het is een onvergetelijke reis geworden. De

Rondreis in Alaska, verslag van Menno

Menno Schaefer maakte in 22 dagen een rondreis in Alaska en hield voor ons een reisverslag bij. Lees onderstaand hoe hij zijn reis heeft beleefd en wat hij allemaal heeft
Gletsjer rondreis Alaska

Rondreis door Alaska, reisverslag van Bert en Lily

Bert en Lily maakten van 19 augustus tot 8 september 2015 een rondreis door Alaska. Lees onderstaand hun geweldige reisverslag dat ze voor ons bijhielden. Reisverslag van de
Vancouver Island vakantie in Canada

De vakantie in Canada van Alfred & Laura

Alfred en Laura zijn op vakantie in Canada geweest, het Westen om precies te zijn. Ze hebben daar een autorondreis gemaakt, waarbij ze ook een deel van de reis met de Rocky
Reisverslag Vancouver Island 13

Reisverslag Vancouver Island van Menno en Marjon

Menno en Marjon maakten in mei 2014 een onvergetelijke rondreis in Canada, in British Columbia en Vancouver Island om precies te zijn. Zij maakten voor ons een 'Reisverslag

Bekijk alle reisverhalen »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »