Yukon reizen; vakantie, beleef Yukon Gold - Canada Reizen
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • » Ontdek Yukon voorbij de horizon!

« Terug naar het reisoverzicht

20 / 19
Prijs vanaf € 2717,-

Ontdek Yukon voorbij de horizon!

Verder richting noorden!

Heb je altijd al het uiterste Noorden willen opzoeken. Dan is dit je kans; Yukon reizen een “must”! Deze rondreis door Yukon brengt je naar de noordkust van Canada, waar slechts de Beaufort Sea je nog scheidt van de Noordpool. Met bijna 24 uur daglicht in de zomer is het noordelijke deel van de Yukon en de Northwest Territory een bijzonder spannende bestemming.

Yukon reizen; programma in het kort

Na je aankomst in Whitehorse heb je eerst de gelegenheid om uit te rusten van de reis en op je gemakje de stad te verkennen. Met een gegidste tour maak je kennis met de lokale cultuur. Zodra je de huurauto hebt opgehaald vertrek je in wetselijke richting naar het schilderachtige vissersplaatsje Skagway, Alaska. Vanuit Skagway zijn er diverse leuke excursies te doen. Na je verblijf in Skaway maak je met de veerboot de oversteek naar Haines, Alaska. Hier kun je beren fotograferen of de lokale community verkennen.

Vanuit Haines rijdt je noordelijk door Kluane National Park naar de Canadese grens. Je vervolgt de reis naar het Westen en via een klein stukje Alaska, over de Taylor en Top of the World Highway rijd je naar Dawson City, ook wel bekend als het epicentrum van de Klondike Gold Rush. De weg naar Dawson City wordt gekarakteriseerd door hoge, met gletsjers dooraderde bergen, sprankelende meertjes en adembenemende vergezichten. Onderweg is er gelegenheid om te wandelen, waartoe de omgeving zeker uitnodigt.

Na het verblijf in Dawson City, waar je uitgebreid de gelegenheid hebt om historische goudzoekersplaatsjes te bezoeken en cultuur te snuiven, vertrek je dan echt naar de Arctic! Op de Dempster Highway passeer je de poolcirkel op weg naar Inuvik. Onderweg heb je ruimschoots de tijd om wilde dieren te zien en de ongerepte wildernis van het Noorden te verkennen.

Inuvik is een zeer klein plaatsje, maar vormt tevens een prachtige uitvalsbasis om indrukwekkende excursies te doen. Zo zijn er mogelijkheden om per vliegtuig de adembenemende omgeving te verkennen. Kijk maar eens op Google Maps hoe prachtig de omgeving is om te zien vanuit de lucht.

Vervolgens reis je weer zuidwaarts waar je via de Dempster Highway en de North Klondike Highway weer richting Whitehorse rijdt.

Deze reis is alleen mogelijk in de zomer, omdat tijdens de winter veel wegen onbegaanbaar zijn. Echter, vierwielaandrijving is aanbevolen ook in de zomer.
Door de Yukon reizen is leuk, niet toeristisch en geeft je het gevoel aan het einde van de wereld te zijn!

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

Dag 1

Aankomst in Whitehorse, begroeting op de luchthaven van Whitehorse, transfer naar hotel (wij werken bij voorkeur samen met Coast High Country Inn, Best Western Gold Rush Inn en Edgewater Hotel) in downtown Whitehorse, hulp bij inchecken, korte uitleg layout Whitehorse, avond vrij.

Dag 2

Rustige dag in / rond Whitehorse: uitslapen of een relaxed uitgebreid ontbijt, gegidste stadstour incl. SS Klondike, MacBride Museum en Yukon Wildlife Preserve (eventueel Takhini Hot Springs).

Laat in de middag kopje koffie met versnapering om het verdere verloop,  excursie’s, hotels e.d. te bespreken. Overhandiging van info-pakket.

Dag 3

Vroeg in de ochtend transfer naar autoverhuur, ondersteuning bij ophalen auto.
Je rijdt naar Skagway, Alaska (185 km) over een van de mooiste highways in Yukon.
Overnachting Skagway (Historic Skagway Inn).

Dag 4

Excursie met White Pass & Yukon Route in de ochtend, namiddag excursie naar Dyea (self-drive), mogelijk een korte wandeling op de Chilkoot Trail. Tweede Overnachting in Skagway (Historic Skagway Inn).

Dag 5

Ferry van Skagway naar Haines, Alaska. ’s Middags kun je dit typische vissersdorpje verkennen, en beren fotografren bij Chilkoot Lake (afhankelijk van de tijd van het jaar). Overnachting Haines (Hotel Halsingland).

Dag 6

Bezoek aan Kroschel Wildlife Center, Bald Eagle Foundation en/of Bald Eagle Reserve, aangevuld met een korte wandeling langs de fjord (Lynn Canal) of een wandeling door het regenwoud in Chilkat State Park. Derde Overnachting Haines (Hotel Halsingland).

Dag 7

Je rijdt langs Bald Eagle Reserve naar Pleasant Camp (grens met Canada), via de Chilkat Pass en langs Kluane National Park naar Haines Junction (Yukon). Onderweg mogelijkheden voor korte wandelingen (bijvoorbeeld Rock Glacier) of wat langere wandeling. Overnachting Haines Junction (Raven Hotel). ± 260 km.

Dag 8

Tweede dag in Kluane National Park, excursie naar Sheep Mountain (wandeltocht) ± 150 km retour. Of kies voor een rondvlucht vanuit Haines Junction over de gletschers van Kluane (aan te raden), met later eventueel een kortere wandeltocht bij Sheep Mountain of dichter bij Haines Junction. Tweede overnachting in Haines Junction (Raven Hotel).

Dag 9

Vervolg van de reis naar het westen, ± 300 km, langs Kluane Lake, via Burwash Landing en Destruction Bay naar Beaver Creek, onderweg diverse korte wandelingen mogelijk, overnachting in een Yukon cabin in Beaver Creek.

Dag 10

Via een klein stukje Alaska, over de Taylor en Top of the World Highway naar Dawson City, een bijzonder mooie route, ± 370 km, overnachting Dawson City (Aurora Inn).

Dag 11

De gehele dag staat in het teken van Dawson City: de historische goudvelden (Dredge #4), en zeker ook dit historische en authentieke stadje (SS Keno, Danoha Zho Cultural Centre, Grand Palace Theatre, Commissioner’s Residence, cabins van Jack London en Robert Service), Tweede overnachting Dawson City. ’s Avonds is een bezoek aan Daimond Tooth Gertie’s Can-Can show de moeite waard.

Dag 12

Rustdag in Dawson City of het programma van de vorige dag afronden. Andere mogelijk excursie`s: Yukon River cruise op een paddle wheeler (raderboot) met lunch of dinner, Tombstone Territorial Park met wandeling, derde overnachting Dawson City.

Dag 13

Je rijdt naar het noorden richting de poolcirkel! Vandaag gaat het over de  de Dempster Highway, een bijzonder ervaring om deze onverharde weg door Yukon’s wildernis te rijden tot aan Eagle Plains. Adembenemende vergezichten, ongerepte wildernis en wilde dieren zul je op je pad vinden. ± 410 km naar Eagle Plains, overnachting Eagle Plains Motel.

Dag 14

Vervolg de Dempster Highway verder in richting noorden ± 375 km, via de veerboten over de Peel en Mackenzie rivier, naar Inuvik in het centrum van de enorme Mackenzie Delta. Iets ten noorden van Eagle Plains kruist u de poolcirkel, een zeer bijzondere ervaring op zich. Overnachting Mackenzie Hotel Inuvik.

Dag 15

Inuvik is een klein stadje, en is snel verkend. Een excursie naar Tuktoyaktuk (hele of halve dag) is aanbevolen, normaal met een vliegtuigje heen en terug, maar je kunt ook kiezen voor met een motorbootje heen en een vliegtuigje terug. Een separate boottocht op de Mackenzie Rivier is  ook mogelijk. Tweede overnachting Mackenzie Hotel Inuvik.

Dag 16

Je rijdt terug naar Eagle Plains via Dempster Highway, Overnachting Eagle Plains. ± 375 km.

Dag 17

Vervolg Dempster Highway en North Klondike Highway richting Stewart Crossing.  Overnachting in Moose Creek Lodge. ± 525 km.

Dag 18

Je vervolgt de tocht naar de Silver Trail (Keno en Mayo), ± 85 km, met een bezoek aan Mining Museum in Keno, en om een goede impressie van de omgeving te krijgen is een wandeling naar de top van Keno Hill aanbevolen, overnachting Keno Hotel (Keno).

Dag 19

Vervolg de reis over de Klondike Highway via Stewart Crossing, Pelly Crossing, Minto, Five Finger Rapids, Carmacks, totaal ± 350 km naar Whitehorse, waar je de auto inlevert. Overnachting in Whitehorse.

Dag 20

Transfer naar de luchthaven.

– 19 nachten in 2-persoonskamers
– 19 etmalen autohuur SUV (4×4), 2-4 volwassenen (Chevrolet Equinox), inclusief ongelimiteerde kilometers,
CDW met $1,500 eigen risico, voorruit en banden verzekering, 2 geregistreerde chauffeurs, WA tot een max.
van CA$ 2,000,000
– private transfers
– trip briefing
– excursie/entree dag 2
– WP&YR trein rit
– ferry Skagway-Haines
– wegenkaart
– reisgids Canada
– uitgebreid informatiepakket
– Engelstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen

– Vlucht Amsterdam-Whitehorse v.v.luchthavenbelasting en ticketingfee
– Overige excursie’s, zoals Tuktoyaktuk, op aanvraag

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

(prijzen per persoon op basis van 2 personen)
Periode:  01-06 t/m 30-06
16-08 t/m 05-09
01-07 t/m 15-08
Soort_accommodatie:  2 pkm 2 pkm
SPECIAL
Y - Dodge Nitro 3587 3587

De prijzen van de reizen zijn exclusief vliegtickets. Huur je met meer personen een auto, dan heeft dat natuurlijk invloed op de prijs en wordt de reis goedkoper per persoon. Wil je een reis maken met meer dan 2 personen of juist alleen en vind je de passende prijs niet op de site, bel of email ons gerust, we maken graag een persoonlijke offerte.

 

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Deel deze pagina:

 • Rondreis door Yukon
 • Reisverslag Vancouver Island 17
 • Reisverslag Vancouver Island 20
 • Reisverslag Vancouver Island 22
 • Vakantie Canada
 • reisverslag Vancouver Island 15
 • Reisverslag Vancouver Island 18
 • v
 • Wetenswaardigheden over Canada
 • West-Canada

De reis gaat langs deze regio`s


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »