Wandelvakantie in Canada - Canada Reizen incl. kayakhuur
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • » Sunshine Coast Trail avontuur

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 997,-

Sunshine Coast Trail avontuur

Ontdek de Pacifische kust - Een prachtig kayak- en wandelavontuur

Wandelvakantie in Canada is een beleving!
Dit 7-daagse gegidste avontuur (vanaf 2 personen) combineert een 3-daagse trekking met een 2-daagse kajaktocht over meer dan 50 kilometer van het meest noordelijke deel van de Sunshine Coast Trail.

Wandelvakantie in Canada in het kort

Deze vakantie is een afwisselende tocht dwars door oeroude bossen, langs meren en over zee. Tijdens de trekking kun je beren, poema’s en wolven tegenkomen en op het water is de kans aanwezig dat je zeeleeuwen, zeehonden, orka’s, otters en zeearenden ziet. Je overnacht in een 2-persoons tent en draagt je eigen bagage. Het trekkingspakket staat klaar bij aankomst. Op de route komen we langs verschillende hutten van de Sunshine Coast Trail (kunnen niet gereserveerd worden). We zetten de tenten op een plek dicht bij de hut en kunnen gebruik maken van de faciliteiten. Is er plek, dan slapen we in de hut.

Deze tocht kun je lopen van mei tot en met september onder begeleiding van een gids (vanaf 2 personen). Er zijn verschillende manieren om, vanuit Vancouver, aan de start van dit avontuur te komen, met je eigen auto, busservice of vliegtuig. We helpen je hier graag mee.

7-daagse Sunshine Coast Trail avontuur uitbreiden? Dat is mogelijk!

Op dag 5; voor 1 extra nacht bij Sarah Point of Feather Cove. Mooie omgeving om een dagwandeling te maken, of te relaxen en lekker te zwemmen. Extra kosten € 165,- p.p. of op dag 4; voor een 2-daagse kajaktocht door de Desolation Sound Marine Park. Extra kosten € 375,- p.p.

Note: Wil je alleen de wandeling doen? Dan wordt je met de watertaxi opgehaald bij Sarah Point en weer afgezet in Lund.

Met deze wandelvakantie in Canada maak je kennis met het ruige Westen van British Columbia, wandel je door First Nations parken en geniet je van de overweldigende natuur. De omgeving beleef je nog intenser, omdat je deze vanaf zowel het water als het land in je kunt opnemen.

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

Dag 1:

Staat geheel in het teken om vanuit Vancouver naar Lund te komen; de start van de trekking. Afhankelijk voor welke vervoers optie je hebt gekozen heb je in de middag nog tijd om de omgeving te verkennen of gezellig op het terrasje te zitten in de haven in Lund. ‘s Avonds overnacht je in de omgeving van Lund in een guesthouse waar je eventueel wat spullen kunt achterlaten.

Dag 2:

We starten de dag met een korte introductie voordat we de eerste stappen gaan zetten op Canada’s langste hutten tocht; Sunshine Coast Trail. De eerste paar uur van de hike brengen ons diep in het achterland van de Tla’Amin (first nations) en wandelen we langs meren met namen als Little- en Big Sliammon Lake. We hebben genoeg tijd, tijdens het wandelen, om de omgeving in ons op te nemen. Zoals bijvoorbeeld in de Appleton Canyon waar, afhankelijk van het seizoen, meer of minder water door de trapsgewijze watervallen stormt. Vlak nadat we de brug over de creek oversteken, lopen we tussen de oeroude en meters dikke woudreuzen van zeker 40 meter hoog en vaak honderden jaren oud. Tijdens een warme zomerdag zoeken we een poel op die ons de nodige verkoeling kan geven, daarna is het nog een paar kilometer hiken naar het einddoel van vandaag; Rieveleys Pond Hut. Dag afstand is 11,3 kilometer.

Dag 3:

Na het ontbijt en inpakken van onze rugzakken gaan we op pad voor een dag volop mooie uitzichten. Aangekomen op Gibraltar Bluff hebben we zicht op de Salish Sea met Savary Island and Vancouver Island als herkenbare landmarks. We vervolgen het pad richting de Toquenatch Vally en Creek, ook weer diep in het ‘heartland’ van de Tla’Amin (first nations). De Toquenatch creek mondt uit in Okeover Inlet en in september zullen de zalmen beginnen met het laatste deel van hun ultieme ‘circle of life’, vanuit Okeover Inlet zwemmen ze de creek op om daar te paaien en er uiteindelijk te sterven. We blijven de westzijde van Okeover Inlet volgen en beginnen aan de laatste klim van de dag. De vergezichten worden weer talrijker, met het uitzicht bij Manzanitta Hut als letterlijk hoogtepunt van de dag. Dagafstand is 18,3 kilometer.

Dag 4:

Vandaag de laatste etappe van een bijzondere wandeling. ‘What comes up must go down’, dit geldt zeker voor het eerste deel van vandaag als we richting Wednesday Lake wandelen. ‘The Knob’ geeft ons nog een laatste blik op Okeover Inlet en als we eenmaal Feather Cove bereiken, kunnen we kennis maken met de voedselrijke wateren van Desolation Sound en met een beetje geluk worden we zelfs opgewacht door een residente zeehond. Nog voordat we Sarah Point bereiken stoppen we even op Desolation Bluff voor een spectaculair uitzicht over de Sound. Feather Cove is ons eindpunt van de wandeling. Hier liggen de kajaks al klaar voor de volgende ochtend. Dagafstand 16 kilometer.

Dag 5:

Na het ontbijt pakken we het nieuwe proviand in en verwisselen we wandelschoenen voor waterschoenen. Vanuit Feather Cove kajakken we naar de Copeland Islands beleven we de geweldige Canadese natuur ineens vanuit een heel ander gezichtsveld. De Copeland Islands is een eilandengroep die al vele duizenden jaren is bezocht door de first nations van deze streek. Bij een lager tij zien we ontelbaar veel kleurrijke zeesterren in het immense heldere ‘aquarium’ dat zich onder ons bevindt. We kamperen op één van de eilandjes en zwemmen en snorkelen behoren zeker tot de mogelijkheden van vandaag.

Dag 6:

Na het ontbijt en het pakken van de kajaks kiezen we het ‘ruime sop’ voor de laatste kajak dagtocht. We verkennen de weelderig begroeide eilandjes en smallere doorgangen van de Copeland Islands en gaan op zoek naar de favoriete plekjes van de Harbour Seals en de Bald Eagles. Na een laatste lunch koersen we richting het picturesque haventje van Lund waar we langzaam weer kunnen wennen aan het idee dat we terug zijn in de beschaving. In de avond verblijf je weer in het guesthouse waar je de eerste nacht hebt overnacht.

Dag 7:

Na ontbijt ga je terug naar Vancouver of ga je verder met je camper- of autorondreis door het westen van Canada.

– Eerste nacht en laatste nacht in een guesthouse (+ontbijt)
– Alle kampeer- en kajakmaterialen
– Alle maaltijden tijdens de tocht
– Backcountry Camping Permits
– Gecertificeerde Nederlands of Engels sprekende gids

Wat is niet inbegrepen

– Retour vlucht Amsterdam-Vancouver, inclusief tax en ticketingfee
– Vervoer van en naar Lund vanuit Vancouver

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Deel deze pagina:

 • Camping Desolation Sound vakantie British Columbia
 • Camping Sunset Copelands vakantie British Columbia
 • Desolation Sound Camping Vakantie Canada
 • Desolation Sound Kayakken vakantie Canada 2015
 • Desolation Sound Resort vakantie Canada
 • Desolation Sound zwemmen vakantie British Columbia
 • Manzanita Bluff vakantie Canada
 • Okeover Inlet Vakantie Canada
 • Sarah Point Vakantie Canada

De reis gaat langs deze regio`s


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »