Rondreis Alaska en Yukon - Canada Reizen|incl. excursies
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • » Treasures of the North

« Terug naar het reisoverzicht

22 / 21
Prijs vanaf € 3587,-

Treasures of the North

Combineer Alaska, de Yukon en het noorden van British Columbia tijdens Treasures of the North

Bij de rondreis Alaska en Yukon, genaamd ‘Treasures of the North’, verlaat je de gebaande paden en combineer je de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van Alaska, de Yukon en het noorden van British Columbia. In het adembenemende Noordwesten van het Amerikaanse continent kan elke natuurliefhebber zijn hart ophalen. Alaska en Yukon staan bekend om hun weidsheid met prachtige, uitgestrekte toendra’s, enorme gletsjers en snelstromende rivieren en beekjes. Ook is in deze dunbevolkte streken de kans om wilde dieren tegen te komen het grootst. Alaska en Yukon herbergen een enorme variëteit aan wilde dieren, zoals zwarte beren, grizzlyberen, elanden, rendieren en wolven, maar ook talloze vogelsoorten. Ook vind je in deze afgelegen gebieden een enorme variëteit aan flora: zo’n 872 soorten vegetatie, onderverdeeld in 60 families.

Treasures of the North

Bij deze rondreis Alaska en Yukon rijd je over de Cassiar Highway en gaat mee met een nachtelijke tocht met de veerboot door de majestueuze Inside Passage, je bezoekt het historische goudzoekersstadje Dawson City  en het vredige landschap langs de Dempster Highway. De Denali Highway is één van de echte avonturen van Alaska. Oneindig voert deze weg je door een geweldig onaangetast landschap. Op dag 14 van de rondreis breng je een bezoek aan Denali National Park en Juneau, de hoofdstad van Alaska.

Juneau is gelegen in de smalle strook land tussen British Columbia en de Stille Oceaan. Het is niet de grootste stad van Alaska, maar heeft zeker een rijke historie. De stad is vernoemd naar Joe Juneau, die er in 1880 goud vond. De stad is een uitstekende uitvalsbasis voor outdooractiviteiten, zoals wildlife spotting, vissen, kajakken, raften en toeristische helikoptervluchten, maar biedt ook prima uitgaansgelegenheden.

Bekijk HIER de informatie over de huurauto’s.

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

dag 1-2

Whitehorse – Watson (262 mijl)
Aankomst in Whitehorse. Haal je huurauto vandaag of morgen op. Geniet op de eerste avond in een ontspannen en rustig tempo van de hoofdstad van Yukon.

De volgende dag start je met een rit over de beroemde Alaska Highway naar Watson Lake. Stop bij het Tlingit Heritage Centre in Teslin om meer te leren over de First Nations en hun gewoontes. Bekijk in Watson Lake het ‘sign post forest’, een steeds groeiende collectie van nummerplaten en plaatsnaamborden of zelfgemaakte borden.

dag 3

Watson Lake – Dease Lake/Iskut (159 mijl)
Reis zuidwaarts via de Cassiar Highway. Op deze weinig bereisde snelweg is de kans groot dat je wilde dieren tegenkomt. Stop even bij kristalheldere meren, geniet van de wildernis en bewonder het constant veranderende berglandschap.

dag 4-5

Dease Lake/Iskut – Stewart (244 mijl)
Je steekt de Stiktine River over met aan je rechterkant Mount Edziz Park en aan je linkerkant het Spatsizi Plateau Wilderness Park. Beide parken staan garant voor indrukwekkende wildernis en geologische formaties. Onderweg passeer je overhangende gletsjers op de nabijgelegen bergen en naast de Bear Glacier terwijl het precies in een meer op wegniveau eindigt.

Dag 5 is ter vrije besteding. Misschien wil je naar het spookstadje Hyder, dat eigenlijk tot Alaska behoort. Fish Creek is een goede plek om tussen midden juli en september beren te spotten.

dag 6

Stewart – Prince Rupert (286 mijl)
Een tamelijk lange rit brengt je via de Cassiar Highway en Yellowhead highway naar Prince Rupert. De Yellowhead Highway voert langs de oever van de rivier de Skeena, met een bijna fjordachtig landschap. Verschillende Provincial Parks liggen in dit gebied verspreid en bieden geweldige mogelijkheden om te wandelen.

dag 7-8

Inside Passage – Juneau (veerboot)
Een onvergetelijk hoogtepunt van deze reis is de tocht met de veerpont door de noordelijke Inside Passage. Ontspan aan boord terwijl je geniet van het indrukwekkende berglandschap langs de kust. Houd je ogen open voor wilde dieren. Je overnacht in een cabine op de veerboot.

Nadat je nog wat uren aan boord hebt doorgebracht kom je op dag 8 aan in Juneau, de hoofdstad van Alaska. Het is de enige hoofdstad van de VS die niet anders bereikt kan worden dan per vliegtuig of per boot.

dag 9

Juneau – Skagway (veerboot)
Een andere veerboot brengt je naar Skagway. Vanaf 1897 waren Skagway en het nabijgelegen spookstadje Dyea het startpunt voor de stormloop van meer dan 400.000 goudzoekers die vooral via de Chilkoot Trail naar de Yukon onderweg waren. Een straat van zeven blokken lang aan de Broadway wordt gekenmerkt door historische winkels met nagemaakte gevels, houten trottoirs, gerestaureerde gebouwen en de lokale bevolking in 19-eeuwse kostuums.

dag 10

Skagway – Haines Junction (210 mijl)
Je verlaat Skagway via de Klondike Highway. De ‘woestijn’ dichtbij Carcross, die gevormd is door afzettingen van een gletsjermeer, en Emerald Lake met zijn indrukwekkende kleuren zijn de moeite waard om even bij te stoppen tijdens je rit naar het noorden. Zet je rit voort naar Whitehorse en verder naar Haines Junction, de toegangspoort tot Kluane National Park.

dag 11

Haines Junction – Tok (297 mijl)
Een schilderachtig mooie rit langs de grens van Kluane National Park biedt je van een fantastisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen en het prachtige Kluane Lake, het grootste meer in de Yukon. Later vandaag passeer je de grens naar Alaska.

dag 12

Tok – Paxson (183 mijl)
Geniet van het geweldige landschap met uitzicht op de Wrangell Mountains terwijl je richting je volgende overnachtingslocatie rijdt: Paxson. Je passeert onderweg ook enkele inheemse dorpen.

dag 13

Paxson – Denali (161 mijl)
De Denali Highway is één van de echte avonturen van Alaska en voert door onaangetast landschap. De route van vandaag biedt vele goede mogelijkheden om te gaan wandelen en drie rustieke Roadhouses die je kunt bezoeken.

dag 14

Denali – Fairbanks (121 mijl)
Op dag 14 brengt de pendelbus je naar het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken. Als het weer het toelaat, heb je uitzicht op Mt. McKinley. Vervolgens rijd je via de Parks Highway verder naar Fairbanks.

dag 15

Fairbanks – Tok (206 mijl)
Verlaat Fairbanks via de Richardson Highway. Bij Rika’s Roadhouse kun je relikwieën van vroeger bekijken en ook kun je de Trans-Alaska-pijplijn van heel dichtbij bekijken. Tok wordt ook wel de hoofdstad van de sledehonden van Alaska genoemd.

dag 16-17

Tok – Dawson City (185 mijl)
Terwijl je over de Taylor en de Top of the World Highway rijdt, kom je langs kleine plaatsjes zoals Chicken. De Taylor Highway is een typisch Alaskaanse grindweg en de staat van de weg is niet altijd even goed. Je passeert de grens met Canada en brengt de nacht door in Dawson City, het hart van de Klondike goudkoorts.

Dag 17 is ter vrije besteding in Dawson City. Proef de sfeer van de goudkoorts! Maak een tocht over the Klondike Gold Fields en beproef je geluk bij het goudzoeken. Vergeet ook niet om ‘The Dome’ omhoog te rijden of te wandelen, de afgeronde piek boven Dawson City, voor een panoramisch uitzicht over de stad, de Yukon en de Klondike rivierdalen.

dah 18-19

Dawson City – Eagle Plains (255 mijl)
Vandaag staat je nog een geweldig avontuur te wachten: een rit over de Dempster Highway. Deze grindweg voert door de noordelijke wildernis en het is één van de meest afgelegen en bijzondere snelwegen van Noord-Amerika. De bizarre bergtoppen van de Tombstone Mountains zijn de moeite waard om even te bekijken.
Dag 19 kun je gebruiken voor een mooie wandeling of om de Arctic Circle over te steken, ver weg van de beschaving.

dag 20

Eagle Plains – Dawson City (255 mijl)
Vandaag keer je terug naar Dawson City. De kans is groot dat je onderweg wilde dieren tegenkomt.

dag 21

Dawson City – Whitehorse (337 mijl)
De laatste etappe via de Klondike Highway leidt je door goudkoortsland terug naar Whitehorse. Relikwieën uit die tijd zijn zichtbaar langs de kant van de weg. De tijd die je over hebt, kun je gebruiken om het charmante stadje Whitehorse te verkennen.

dag 22

Whitehorse
Je levert de huurauto in en begint aan de terugreis.

 • 21 etmalen autohuur
 • 21 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
 • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
 • veerpont tussen Juneau – Skagway inclusief 1 voertuig tot 19ft
 • Inside Passage ferry overtocht Prince Rupert  –  Juneau incl. 1 auto tot 19 ft en 1 buitencabine
 • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen

Genoemde prijzen zijn exclusief vlucht. Wij kunnen deze uiteraard wel voor je boeken.

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

(prijzen per persoon op basis van 2 personen)
Periode:  01-06 t/m 30-06
16-08 t/m 05-09
01-07 t/m 15-08
Soort_accommodatie:  2 pkm 2 pkm
SPECIAL
Y - Dodge Nitro 3587 3587

De prijzen van de reizen zijn exclusief vliegtickets. Huur je met meer personen een auto, dan heeft dat natuurlijk invloed op de prijs en wordt de reis goedkoper per persoon. Wil je een reis maken met meer dan 2 personen of juist alleen en vind je de passende prijs niet op de site, bel of email ons gerust, we maken graag een persoonlijke offerte.

 

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Deel deze pagina:

 • Rondreis Alaska en Yukon
 • Kluane National Park
 • Over West-Canada

De reis gaat langs deze regio`s


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »