Noorderlichtreis Yukon, Canada Noorderlicht 010-7144450
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • » Noorderlichtreis Yukon

« Terug naar het reisoverzicht

12 / 11
Prijs vanaf € 2233,-

Noorderlichtreis Yukon

Bewonder de dansende lichten en de hoogtepunten van Yukon

Het noorderlicht zien in Yukon Territory, Canada?! Terwijl je overdag geniet van het beste dat de Yukon te bieden heeft; elanden, beren, adembenemende landschap en de unieke goudzoekershistorie, kun je ’s nachts op zoek gaan naar het noorderlicht. Dit is een droom voor velen en zo maak je optimaal gebruik van je tijd in de Yukon. Bij deze reis zijn de accommodaties (in Dawson City en Whitehorse) zo gekozen dat je een prachtig uitzicht hebt en geen last hebt van lichtvervuiling die mogelijk het zicht op het noorderlicht kan belemmeren. Bij deze reis zijn de excursies zoals beschreven in het dag-tot-dag programma inbegrepen. De Noorderlichtreis naar de Yukon is een absolute aanrader.

De Noorderlichtreis Yukon vindt plaats in de periode van 1 september t/m 31 maart. En kan iedere dag van start bij minimaal 2 personen. Deze reis kost € 2233pp en is op basis van 4 betalende reizigers
Omdat de winter, in de Yukon, pas echt z’n intreden doet vanaf half november, wordt er tot die tijd een aangepast programma gedaan als het gaat om de excursies.

De Noorderlichtreis Yukon in het kort

De Noorderlichtreis geeft je alle gelegenheid om het noorderlicht te aanschouwen in de zeer afgelegen noordelijke streken van Canada. Naast het noorderlicht kun je genieten van prachtige natuur, wildlife. Je bezoekt historische goudzoekersdorpjes en kunt uitgebreid proeven van de goudzoekerscultuur in Yukon.

Waarom een Noorderlichtreis naar Canada?

IJsland en het Noorden van Scandinavië zijn vooral bekend als goede plaatsen om het noorderlicht te bewonderen. Toch zijn Canada en Alaska veel beter geschikt om het noorderlicht te aanschouwen. Wereldwijd beschikken Canada en Alaska namelijk veruit over het meeste landoppervlak waar het noorderlicht goed te zien is. Dit komt omdat geen enkel land op zo’n hoge breedte zoveel landoppervlakte heeft. In feite beslaat Canada tussen de 80 en 90 procent van al het toegankelijke land dat valt onder de ovaal van het poollicht, het gebied met de sterkste geomagnetische activiteit en de helderste en meest voorkomende uitingen van de aurora borealis.

Op de pagina Noorderlicht in Canada kun je de verwachting van het noorderlicht zien en de actuele kracht. Ook vind je er nog meer leuke feiten over het noorderlicht in Canada en tips om je foto’s van het noorderlicht te optimaliseren.

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

dag 1

Je wordt verwelkomd op de luchthaven van Whitehorse, na een korte kennismaking brengen wij je naar uw hotel (Coast High Country Inn of Best Western Gold Rush Inn) en assisteren je bij het inchecken. Na het inchecken heb je tijd om wat op adem te komen, voordat we het programma met u doornemen en indien gewenst en/of van toepassing uw gehuurde winterkleding overhandigen. De late namiddag en avond heb je voor jezelf, totdat we je rond half tien ophalen voor een Aurora avond. Het is een half uurtje rijden tot de locatie, die buiten de stad gelegen is, zodat we geen last hebben van straatverlichting bij het fotograferen en bekijken van het Noorderlicht. Je bent rond twee uur ’s nachts weer terug in je hotel.
Overnachting in Whitehorse.

dag 2

Na een lange eerste dag brengt een Canadees ontbijt je in de juiste tijdzone, en kunnen we in het midden van de ochtend op pad om met je om Whitehorse te verkennen. We beginnen met een sightseeing tocht van ongeveer 2 uur, voordat we een korte koffiepauze nemen (de meeste bezoekers houden het op een lichte lunch of koffie met een snack na een uitgebreid Canadees ontbijt). Na de lunchpauze nemen we je mee naar het Yukon Wildlife Preserve, waar je onder andere elanden, rendieren en lynxen kunt zien in hun natuurlijke omgeving (tour is ongeveer 90 min.).
Na het Wildlife Preserve is het slechts een korte rit naar de Takhini Hot Springs voor een relaxte dip in het natuurlijk warme water (+ 42 graden Celsius). Wij zorgen ervoor dat je rond etenstijd terug bent in je hotel, zodat je op uw gemak kunt eten en wat uit kunt rusten, voordat we u rond half tien weer ophalen voor een tweede Aurora avond. Tweede overnachting in Whitehorse.

dag 3

Vandaag is een vrije dag gepland om even op adem te komen of als je wilt plannen we een (middag)excursie of activiteit naar wens. In de winter zijn er legio mogelijkheden van excursie’s naar Kluane National Park of Skagway tot snowshoeing, snowmobiling of dogsledding. Uiteraard kun je ook kiezen voor een derde Aurora avond. Derde overnachting in Whitehorse.

dag 4

Wij gaan er van uit dat je op dag 3 goed uitgerust hebt, want vandaag gaan we de hele dag op pad naar Kluane National Park waar we in het prachtige landschap een mooie wandeltocht (of sneeuwschoentocht in de winter) gaan maken. Bij Kathleen Lake houden we lunchpauze (inbegrepen) in de verwarmde shelter aan het meer. Afhankelijk van wanneer je hier bent kunnen we zelfs een wandeltocht maken over het bevroren meer. Vierde overnachting in Whitehorse.

dag 5

Een bezoek aan Yukon is niet compleet zonder een bezoek aan Dawson City, het stadje waar het in 1896 allemaal begon. Voor die tijd leefden de oorspronkelijke bewoners hier op geheel traditionele wijze. Maar de Klondike Gold Rush veranderde alles en leidde een nieuw tijdperk in voor Yukon. De rit naar Dawson is 540 km en neemt afhankelijk van het weer 7-8 uur. Onderweg zijn er diverse uitzichtpunten, waar we uiteraard zullen stoppen en kunnen genieten van het landschap. Het is niet ongebruikelijk onderweg diverse wilde dieren te zien, zoals elanden en beren (in de herfst). Bij aankomst in Dawson checken we in in de Aurora Inn en is de avond gepland voor een Aurora Hunt: Dawson City ligt centraal onder de Aurora gordel en het Noorderlicht kan hier spectaculair zijn!
Vanwege het gebrek aan geschikte locaties nemen we onze bus en gaan op zoek naar de best mogelijke locatie, afhankelijk van weer en Aurora voorspelling. Eerste overnachting Dawson.

dag 6

Na een lange rit en lange nacht kun je welverdiend uitslapen, voordat we een excursie maken naar de Dempster Highway en Tombstone Territorial Park, ook wel het Patagonië van het Noorden genoemd. Het is een relaxte excursie, zodat je ‘s avonds genoeg energie hebt voor een tweede Aurora Hunt rond Dawson.
Tweede overnachting Dawson.

dag 7

Gezien de lange dagen en nachten hebben we vandaag weer een rustdag gepland, maar onze gids staat uiteraard standby om je meer van Dawson en/of omgeving te laten zien, of eventueel een derde Aurora Hunt. Derde overnachting Dawson.

dag 8

Vandaag is een relatief rustige dag omdat we vandaag terugrijden naar Whitehorse waar we laat in de middag aan zullen komen. De avond is voor jezelf. Overnachting in Whitehorse.

dag 9,10 & 11

We gaan er vanuit dat je inmiddels het Noorderlicht diverse malen heeft kunnen bewonderen en goede foto’s hebt kunnen maken (zo niet, dan kunnen we altijd een extra Aurora nacht inplannen). Daarom hebben we de komende drie dagen gepland voor dag-tochten/-activiteiten.
Achtereenvolgens gaan we een dag met de hondenslee op pad (ieder krijgt een eigen slee en team van honden), vervolgens een dag met sneeuwschoenen en maken we kennis met ijsvissen. We sluiten af met een dag snowmobiling (sneeuwscooter, 2 personen per snowmobile). Ieder dag is de lunch inbegrepen. Overnachtingen in Whitehorse.

dag 12

Afhankelijk van wanneer je vlucht is, is er tijd voor een rustige ochtend in Whitehorse en het doen van wat inkopen (souvenirs) en een laatste bezoek aan een van de gezellige koffieshops. Wij zorgen ervoor dat je op tijd op het vliegveld bent, zodat je ontspannen en uitgerust kunt inchecken.

– prive gids van dag 1 t/m 12
– 11 nachten in 2-persoonskamers (inclusief ontbijt)
– prive transfers
– trip briefing
– noorderlicht excursie pick-up 21.30, dag 1, 2, 6,7
– Whitehorse sightseeing tocht van ongeveer 2 uur, dag 2
– Yukon Wildlife Preserve excursie dag 2
– Takhini Hot Springs dag 2
– Skagway, snowshoeing, snowmobiling, dogsledding; keuze excursie dag 3
– Kluane National Park sneeuwschoenwandeling dag 4
– bevroren meren wandeling middag dag 4
– Dawson City sightseeing dagtocht, dag 5
– Dempster Highway en Tombstone Territorial Park sightseeing, dag 6
– Hondenslede dagtocht, dag 9
– sneeuwschoenwandeling/ ijsvissen dagtocht, dag 10
– sneeuwscooter dagtocht, dag 11
– reisgids Canada
– uitgebreid informatiepakket

Wat is niet inbegrepen

– Vlucht Amsterdam-Whitehorse v.v.luchthavenbelasting en ticketingfee

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Deel deze pagina:

 • Noorderlichtreis Yukon, Canada
 • Autorondreis Yukon
 • Noorderlicht Canada
 • Rondreis Yukon
 • Yukon Noorderlicht
 • Yukon hondenslee tocht
 • Vakantie Yukon
 • Yukon Noorderlichtreis
 • Rondreis Yukon (2)
 • Sledehonden Alaska

De reis gaat langs deze regio`s


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »