Hoogtepunten van het oosten: Algonquin Park, New York City en Cape Cod -
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • » Hoogtepunten van het oosten: Algonquin Park, New York City en Cape Cod

« Terug naar het reisoverzicht

19 / 18
Prijs vanaf € 2143,-

Hoogtepunten van het oosten: Algonquin Park, New York City en Cape Cod

Hoogtepunten Oost-Canada

Tijdens deze geweldige reis ontdek je de ontelbare meren en onmetelijke bossen van Algonquin Park, verbaas je je over de enorme waterverplaatsingen bij Niagara Falls, ontdek je Amish country, dwaal je door de straten van wereldsteden Toronto, New York en Boston én kom je tot rust aan het strand op Cape Cod. Een zeer diverse reis voor de reiziger die al veel heeft gezien, maar nog niet alles!

Excursietips:
• kanotocht in Algonquin Park
• Ziplinen bij Niagara Falls
• Bezoek aan Ellis Island en Statue of Liberty
• Empire State Building voor prachtig uitzicht over NYC

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

dag 1

Aankomst Toronto
Na aankomst op het vliegveld van Toronto haal je de huurauto op en rijd je vervolgens in een uur naar je B&B aan Lake Simcoe. Aan dit meer liggen mooie stranden en parken en ’s avonds zijn er spectaculaire zonsondergangen te zien.

dag 2-4

Algonquin Park
Heerlijk uitgerust rijd je in de loop van de ochtend naar Algonquin Park, waar je je intrek neemt in een lodge. Vanuit deze lodge kun je de meren en rivieren per kano verkennen. Ook zijn er rustige wandelpaden door de bossen en langs de meren. Naast actief genieten van de natuur, kun je hier uiteraard ook een dag helemaal niets doen en de batterij opladen.

dag 5-6

Toronto
Natuurlijk hoort een wat uitgebreider bezoek aan Toronto ook bij deze reis. Stap op de HOP ON/HOP OFF-bus, ga naar boven in de CN Tower (553m hoog), bezoek de grootste markt van Toronto, de Sint Lawrence market (er zijn twee gerestaureerde markthallen waarbij men binnen de gevel van het oude Raadhuis kan zien dat werd gebouwd in 1850). Er zijn veel verschillende afdelingen waar men eigenlijk alles kan kopen wat men nodig heeft. Vlak bij de markthallen staat het oude postkantoor dat dateert uit 1830 en het interieur is een bezoek waard.

dag 7

Niagara Falls
Vanuit Toronto is het een klein stukje naar Niagara Falls, wat zeker een bezoek waard is. Je kunt de waterval van op allerlei manieren bekijken: vanaf de oevers op eigen houtje, met de Hornblower boot vanuit het opstuivende water naar de Horseshoe Falls of met een helikopter vanuit de lucht.

dag 8-9

Lancaster – Pennsylvania
Een lange rit van zo´n 6u staat op het programma, want je verplaatst je in zuidelijke richting naar Lancaster, Pennsylvania. Het gebied staat bekend om de typische Amish-dorpjes, waar een rustige en vredige sfeer heerst. Hier kun je een Amish-boerderij bezichtigen of de Central Market bezoeken.

dag 10-13

New York City
En dan gaat de reis weer door naar New York City, ‘the city that never sleeps’. Dat laatste is ook echt waar, want 24u per dag raast het leven aan je voorbij. Je verblijft in het hart van Manhattan, zodat je vanuit het centrale punt veel kunt zien. New York City is een geweldige stad om te bezoeken, maar het is onmogelijk alle bezienswaardigheden in een paar dagen aan te doen. Maak dus een shortlist, maar sla absoluut de volgende hot spots niet over: boek een excursie met rondleiding door Battery Park en bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island; wandel over Wall Street, bezoek Times Square in de avond, bekijk een softbalwedstrijd in Central Park en loop daar heerlijk rond, doe mee met een tangomiddag in Washington Square Park, bekijk de prachtige winkels van alle grote merken op 5th Avenue, verbijster je over alle mooie kunst in het Museum of Modern Art (MoMA) en ga helemaal naar boven in het Empire State Building.

dag 14-16

Cape Cod
Een mooie rit door 3 staten (New York, Connecticut, Rhode Island en Massachusetts) brengt je naar het authentieke Cape Cod, waar je in de omgeving van Truro en Provincetown in een vakantiehuis verblijft. Geniet hier van de rust na alle drukte van de grote stad. Eet heerlijk vis in de havenstadjes, ga zwemmen in de oceaan, wandel langs de eindeloze stranden.

dag 17-18

Boston
De reis wordt afgesloten in Boston, een van oudsher zeer belangrijke stad in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Boston doet heel Europees aan, zeker als je de Freedom Trail loopt, de ultieme kennismaking met het koloniale en revolutionaire verleden. Wandel langs de 250 jaar oude gebouwen, bezoek de plaatsen waar hevig voor onafhankelijkheid is gevochten, slenter door de straatjes, eet een heerlijk taartje in de Italiaanse wijk, loop door Faneuil Hall Marketplace en drink een biertje in Cheers, de bar die model heeft gestaan voor de legendarische TV-serie uit de jaren ’80 (in de kelder waan je je meteen in het bekende café).

dag 19

Vertrek naar huis
Houd er rekening mee dat je over het algemeen pas de volgende dag in Nederland aankomt. Samen gaan we voor je op zoek naar de best passende vluchten.

• 18 nachten in hotels, lodges en cabins inclusief 4 x ontbijt
• 18 etmalen autohuur
• uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart, reisgids Canada en Nederlandstalige routebeschrijving.

Wat is niet inbegrepen

De prijzen van de reizen zijn exclusief vliegtickets. Huur je met meer personen een auto, dan heeft dat natuurlijk invloed op de prijs en wordt de reis goedkoper per persoon.

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

(prijzen per persoon op basis van 2 personen)
Periode:  01-05 t/m 31-05 01-06 t/m 28-06 29-06 t/m 28-08 29-08 t/m 23-09
Soort_accommodatie:  2 pkm 2 pkm 2 pkm 2 pkm
STANDAARD
A - Kia Rio 1915 2138 2201 2145
B - Hyundai Accent 1915 2138 2201 2145
C - Nissan Sentra 1953 2176 2246 2183
D - Dodge Avenger 2065 2288 2351 2295
F - Impala 2065 2288 2351 2295
SPECIAL
G - Buick Lacerne 2193 2416 2486 2423
I - Towncar 2260 2483 2546 2490
L - Jeep Grand Cherokee 2260 2483 2546 2490
Q - Toyota Rav-4 2200 2423 2486 2430
R - Grand Caravan 2260 2483 2546 2490
T - Chevy Tahoe 2718 2941 3004 2948
U - Mustang Convertible 2260 2483 2546 2490

De prijzen van de reizen zijn exclusief vliegtickets. Huur je met meer personen een auto, dan heeft dat natuurlijk invloed op de prijs en wordt de reis goedkoper per persoon. Wil je een reis maken met meer dan 2 personen of juist alleen en vind je de passende prijs niet op de site, bel of email ons gerust, we maken graag een persoonlijke offerte.

 

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »