Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure -
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • » Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure

« Terug naar het reisoverzicht

19 / 18
Prijs vanaf € 6599,-

Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure

De ultieme winterreis naar Canada per 4X4

Vertrek vanuit Calgary. Deze groepsreis in de winter in Canada is de ultieme Iceroads Experience. Deze winterreis brengt je naar het hoge Noorden van Canada; het gebied van goudzoekers, buffels, First Nations en vooral onvoorstelbaar veel natuur en schitterende wijdse vlaktes. Het unieke van deze rondreis is dat je zelf achter het stuur zit van je eigen 4×4 terreinauto. De reisleider/gids begeleidt jou en de andere deelnemers door het immense Canadian Boreal Forest en over de wereldberoemde Ice Roads, bekend van History Channel.

Over metersdik ijs voert de tocht over o.a. Athabasca Lake waar de vrachtauto’s uit de TV-serie heer en meester zijn. Deze reis, uniek en enig in zijn soort, laat je kennismaken met de leefwijze van de lokale Canadese bevolking met typisch activiteiten zoals ijsvissen, een tocht met sledehonden en het rijden op sneeuwscooters.

Tijdens deze groepsreis in de winter brengen we ook een bezoek aan de grootste teerzandgronden ter wereld in Fort McMurray (bekend van de bosbranden) en het van TV bekende Buffalo Airways in Yellowknife, met de legendarische DC-3 en DC-4 vliegtuigen. Ronduit spectaculair tijdens de reis is de vlucht met een propellor “ski–plane”, die je in een uurtje tijd naar de compleet geïsoleerde bush van Noord-Canada brengt. Op een locatie ver van alle “beschaving” verwijderd, ervaar je wat de ‘echte’ stilte inhoudt, geniet je van de enorme uitgestrektheid van het landschap en de leegte en van de Arctische natuur. Dit alles gekoppeld aan het indrukwekkend mooie schouwspel van het Noorderlicht, het Aurora Borealis, is dit een exclusieve groepsreis om nooit te vergeten.

UItgebreide beschrijving verlengingsoptie:

Deze groepsreis in de winter is optioneel uit te breiden met een indrukwekkende route door Rocky Mountains! Met besneeuwde bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoog, bezoek je letterlijk de hoogtepunten van dit gebied. De Icefields Parkway is de wereldberoemde bergsnelweg die je langs de mooiste plekken in de Rockies voert. In het stadje Jasper bezoeken we de diepe kloven van de Maligne Canyon onder leiding van een ervaren gids (i). Je maakt daar een zeer bijzondere, avontuurlijke wandeling op de bevroren rivier op de bodem van de canyon. Met de bevroren watervallen overal om je heen, waan je je in een Walt Disney sprookjesfilm! We laten je het Columbia Icefield met haar gletsjers zien en we bezoeken Lake Louise, met de beroemde ‘ice sculptures’ en wandelen door de spelonken van Johnston Canyon. ‘s Avonds kunt je heerlijk op temperatuur komen in de natuurlijke warme badjes van het altijd gezellige wintersportplaatsje Banff.

Vanuit Banff vertrekken we, via het Nordic Center in Canmore waar in 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden, al klimmend via de prachtige Spray Lakes naar het wintersportcentrum Kananaskis Village. Hopelijk kunnen we je op de Spray Lakes kennis laten maken met een van de grootste Canadese winterbezigheden, het ijsvissen. Vanuit het centrum van Kananaskis Village, midden in de geweldige Rockies, kun je gaan skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of prachtige uitstapjes maken met de auto (o). We bieden je een indrukwekkende sneeuwschoenwandeling aan bij maanlicht, met aansluitend een heerlijke chocoladefondue (i)..doen! (Optie alleen mogelijk als er op die datum volle maan is) Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, waar je zowel binnen als buiten kunt zwemmen.

Op weg naar Calgary bezoeken we samen het Olympic Park en het terrein van de winterspelen van 1988; de lange bobsleebaan, trainingshallen voor luge en het bijbehorende museum (i). De 114 m. hoge springschans is indrukwekkend, zeker als je aan de voet ervan staat. Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan de Olympic Oval, de beroemde schaatsbaan van de wereldcup schaatsen, zeker tot de mogelijkheden. Maar dan ben je toch echt bij het eindpunt van deze onvergetelijke reis aangekomen. We brengen de auto’s terug en je kunt nog genieten van je luxe hotel in het centrum van Calgary.

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

Dag 1

Na aankomst te Calgary luchthaven ontvangst door reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het autoverhuurbedrijf om uw SUV voor deze reis af te halen. Na instructies m.b.t. het gebruik van uw Ice Roads voertuig, vertrekken we in bescheiden colonne naar ons hotel in het centrum van Calgary. U maakt kennis met uw reisgenoten en uw Nederlandstalige reisleider/gids en 4×4 specialist.
1 Overnachting te Calgary.

Dag 2

Na het Welcome Breakfast (i) vertrekken we vandaag in konvooi richting het hoge, hoge Noorden. De echte reis gaat nu echt beginnen! In Drumheller en omgeving bezoekt u de z.g. “Badlands”. In dit gebied spoelen zoveel dinosaurusskeletten boven, dat de wetenschappers tijd tekort komen om ze ook allemaal te kunnen conserveren. Onlangs nog is het grootste dinosaurus massagraf ooit ontdekt in deze omgeving. Zo’n 65 miljoen jaar geleden is “de dinosaurus” plotseling geheel van de aardbodem verdwenen. Het Royal Tyrrell Museum(i) laat u alles van dichtbij beleven.

We volgen de canyon van de Red Deer River en u kunt zich nog een poos in het dinosaurus tijdperk wanen. Hoewel dit rivierdal niet zo groot is, doet het in schoonheid niet onder voor de Grand Canyon van Amerika. In de buurt van Edmonton, doorkruist u het “Elk Island National Park”(i) en ontmoet u de eerste wilde bisons in uw vakantie. U ziet hier de z.g. “Plain Bisons” of zelfs al “Wood Bisons” in hun kudde, hun natuurlijk habitat afgrazend. We rijden nog iets verder naar het noorden om in Fort Saskatchewan de nacht door te brengen.
1 Overnachting Fort Saskatchewan

Dag 3

Was u gisteren nog ondergedompeld in de wel heel vroege geschiedenis van Canada, vandaag schuiven we een flink aantal jaartjes op naar de geschiedenis van de negentiende eeuw. De eerste Europeanen arriveren in het land. Gelukzoekers, zakenmensen, predikers, enz. komen naar dit onontgonnen land. Vele zieltjes zijn hier te winnen. Vandaag bezoekt u met ons de overblijselen van een van deze eerste z.g. “settlements”. U stuurt op weg hierheen uw 4×4 auto over de allereerste en dus alleroudste officiële weg, die Alberta kende. Zo vlak langs de North Saskatchewan River, in die tijd zeker een levensader, vertellen we u alles over het “Victoria Settlement”, haar geschiedenis en haar bewoners. U doorkruist “First Nations” – gebieden en ziet steeds meer Russische kerkgebouwen en opschriften. We overnachten in de rijkste plaats van Canada, die tegelijkertijd ook de armste plaats is…
1 Overnachting in Fort McMurray.

Dag 4

Fort McMurray is bekend (beroemd en berucht) in de wereld om haar “Oil Sands” Hier wordt aardolie gewonnen in dagbouw. Alles wordt u duidelijk in het Oil Sands Discovery Centre (i). Het proces wordt op duidelijke wijze uitgelegd. Alle extreem grote machines staan hier opgesteld, b.v. een vrachtwagen van zo’n 7,5 meter hoog met 2,5 meter hoge banden. Onderweg naar onze eerste echte Ice Road, brengen we u eerst nog oog in oog met de gevolgen van de oliezandwinning in dit gebied. Ziet er niet allemaal even mooi uit, maar het is wel de realiteit van de Provincie Alberta.
En dan begint uw grote ijs avontuur dan eindelijk echt!! We gaan het ijs op! We verruilen het stedelijk- en oliewingebied, voor de serene stilte van het steeds leger wordende Noorden. U bevindt zich eerst nog op de zandduinen van de Athabasca River. Het zand, dat de oliestromen zo goed weet te binden, u weet er inmiddels alles van. Over diverse “ijsbruggen” en over de monding van de Athabasca River bereikt u met ons Fort Chipewyan. Dit kleine dorp bestaat voor het grootste gedeelte nog uit de oorspronkelijke bevolking. Veel van hun levensstijl is echter verloren gegaan. We hopen, dat het museumpje voor ons zijn deuren wil openen.(i)
1 Overnachting in Fort Chipewyan.

Dag 5

Een prachtige dag staat er vandaag op het programma. Komend over het meters dikke ijs van Lake Athabasca, trekken we het dichte woud van “Wood Buffalo National Park” in. U rijdt nu vlak langs de brede Peace River en gelooft u maar…..vredig is het. Dit is het laatste natuurlijke gebied, waar de Wood Buffalo nog leeft in grote kuddes. Misschien heeft u vandaag al geluk en kunt u ze van dichtbij zien. Het verschil met de “Plain Buffalo”, die u al eerder zag, is duidelijk. We kunnen wel wat geluk gebruiken om u de bisons te laten zien, het park is namelijk groter dan Zwitserland!! We verlaten het park via een lange, rechte gravelweg, welke ons naar Fort Smith voert. Hier kunt u het Visitor Centre bezoeken en het “Northern Life Museum” (i) en informatie vergaren over de “Whooping Cranes”, de “First Nations” en de “Salt Plaines” van de “Salt River”. Heel bijzonder in deze omgeving is het voorkomen van het geologisch verschijnsel “Karst” genoemd. 1 Overnachting te Fort Smith.

Dag 6

Het “Great Slave Lake” is, net als alles hier, weer enorm. We zullen wel even tijd nodig hebben om het voor de helft te kunnen ronden. We zullen van de Zuidkant naar de Noordkant moeten komen. We zullen veel van het meer zien, maar ook redelijk veel moeten rijden. We bezoeken Fort Providence, direct aan het meer, waar de oorspronkelijke bevolking nog van de visvangst leeft en zich in deze tijd uitleeft op hun “Ski – Doo’s”. We zullen hier de nacht doorbrengen. Hay River leeft van de scheepvaart en de botenbouw.
1 Overnachting te Fort Providence.

Dag 7

We vervolgen vandaag onze weg over de zeer brede en vaak erg rechte Highway 3 naar Yellowknife, de hoofdstad van de North West Territories. Deze stad is bekend als diamantstad en ten Noorden ervan zijn dan ook vele diamantmijnen te vinden. We zijn eveneens in beschermd Bison gebied, dus het is extra oppassen geblazen!! Deze dag zult u vroeg uit de veren moeten. Rond twee uur deze middag vertrekt ons “bush – ski” vliegtuig vanaf het ijs in de haven van Yellowknife. Weer een extra unieke ervaring in deze toch al bijzondere reis. We vliegen de compleet verlaten wildernis van Noord Canada in. Mochten we wat tijd over hebben, dan bezoeken we graag met u de mensen en het materieel van Buffalo Airways. Dit bedrijf is bekend van de TV serie “Ice Pilots NWT”
2 overnachtingen Blachford Lake

Dag 8

De prachtige wildernis Lodge bevindt zich midden in het volkomen verlaten en ruige landschap van het Noorden van Canada. Wat u rest is slechts rust en ruimte. U kunt gaan langlaufen, ijsvissen, sneeuwschoen wandelen (i), etc. Optioneel kunt u zich inschrijven voor sneeuwscooter tochten of een slede honden tocht(o). Maar boven alles is dit de meest uitgelezen plek om u te laten betoveren door het Noorderlicht!!

Dag 9

U heeft nog een hele ochtend om te genieten van deze prachtige, maagdelijke omgeving, op uw gemak zonder al te veel te doen of volop actief, wat u maar wilt. U kunt b.v. nog een sneeuwscooter tocht gaan maken om te gaan net-ijsvissen met een van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied(o). Zeker de moeite waard!!
1 Overnachting te Yellowknife.

Dag 10

Nog weer een “diamantje” voor in uw reisverslag deze dag. Vandaag gaan we u de naam van onze reis eer aan laten doen….we gaan Island Hoppen on Ice! U gaat met uw 4×4 auto de meren en rivieren op, welke een verbinding vormen tussen het “Great Slave Lake” en het zelfs nog grotere “Great Bear Lake”. U rijdt op het ijs op de z.g. Rae Lakes. Het worden (weer) twee dagen van eersteklas ijspret in het meest betoverende landschap, dat u ooit gezien heeft. U logeert in het originele en “back to basics” dorpje Gameti. Dit is het “einde van de wereld”, zoals we u in de inleiding hebben beloofd.
2 Overnachtingen in Gameti.

Dag 11

Het is hier te mooi om al gelijk weer terug te gaan. We blijven nog een dag op en rond het ijs. Veel sneeuw, veel ijs. Als u wilt, kunt u ook een dag rust nemen en in het dorp Gameti blijven. We overnachten hier nogmaals en hopen weer op de Aurora Borealis. Ver op het stille, nachtelijke ijs is het een beleving als geen ander….

Dag 12

Nog een heerlijke dag op het ijs! Maar we moeten toch echt aan huiswaarts gaan denken. De afstanden zijn hier ook zo groot. In Fort Providence, slaan we nogmaals ons kamp op voor de nacht.
1 Overnachting te Fort Providence.

Dag 13

We zeggen de North West Territories vaarwel en verruilen deze provincie voor die van Alberta. We gaan door het oliestadje Zama City en langs het First Nations reservaat van Rainbow Lake. In Rainbow Lake overnachten we en kunt u zich (geestelijk) voorbereiden op de laatste echte “ice road” van uw avontuur. Onderweg zien we immense watervallen, die nagenoeg bewegingsloos in de rivier zijn vastgevroren. Hopelijk ontmoeten we ook nog wat bisons op onze weg zuidwaarts.
1 Overnachting te Rainbow Lake.

Dag 14

Door de “bush” en over het ijs van Alberta baant u zich een weg naar Fort Nelson in British Columbia. Ergens halverwege passeert u de tijdzone en kunnen we de klok nog een uurtje terugzetten. Dit gebied is rijk aan wild en vooral de Lynx heeft hier zijn habitat. Elke keer hebben we deze prachtige grote katten kunnen zien! In Fort Nelson heeft u definitief afscheid genomen van de ijswegen, welke ons zoveel plezier hebben bezorgd.
1 Overnachting te Fort Nelson.

Dag 15

Fort Nelson is een vriendelijk plaatsje en ligt aan de beroemde Alaska Highway, dé verbinding van de twee Amerika’s via Canada. We volgen deze prachtige, legendarische weg verder naar het Zuiden. In Dawson Creek wacht een lekker bed op u voor uw welverdiende nachtrust…….het is uiteindelijk alweer een extra uurtje later. Eerder deze dag passeerde u wederom de tijdzone. Deze plaats is ook de plek waar de Amerikanen de bouw van de Alaska Highway zijn gestart. Alles in deze plaats herinnert daaraan; de “Mile 0” obelisk, de gebouwen uit die tijd en natuurlijk het museum, waar alles op tastbare wijze wordt uitgelegd.
1 Overnachting te Dawson Creek.

Dag 16

Het einde van uw avontuur met ons komt nu werkelijk in zicht. Toch hebben we nog wel wat speciaals voor u in huis als afsluiter. Via Dawson Creek en Grande Prairie bereikt ons konvooi de Forestry Trunk Road. Deze brede gravelweg bediend de vele, vele olie- en gasbronlocaties.
De weg wordt al mooier en mooier, naarmate we steeds dichter in de buurt van de Rocky Mountains komen. De weg kent meer en meer prachtige, lange bochten, gaat door diepe dalen en hover hoge heuvels en biedt fantastische uitzichten. We rijden door het mooie William A. Switzer Provincial Park.
1 overnachting Hinton.

Dag 17

U rijdt op eigen gelegenheid via Edmonton naar Calgary. U kunt rechtstreeks en snel via de snelweg gaan, maar het is een absolute aanrader (afhankelijk van de weersomstandigheden) om de Ice Fields Parkway dwars door de Rocky Mountains te nemen. U levert uw auto in bij de autoverhuurder te Calgary en heeft nog een heerlijke avond in een luxe hotel in het centrum. Dat heeft u ook wel verdiend!
1 Overnachting te Calgary.

Dag 18

In de loop van de dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland.

Verlengingsoptie (anders vanaf dag 17)

Wij bieden u de mogelijkheid om deze reis te verlengen en vanaf dag 17 via de Rocky Mountains (met bezoeken aan o.a. Jasper, Banff, Kananaskis Country en Canmore) uiteindelijk in Calgary te eindigen. De totale reisduur wordt dan 22 dagen.
NB. Een uitgebreide beschrijving treft u onder de omschrijving van reisdag 21 aan.

Dag 17

Route: William A. Switzer Provincial Park – Jasper.

Dag 18

Route: Jasper – Ice Fields Parkway – Columbia Ice Field – Lake Louise – Castle Mountain – Johnston Canyon – Banff & Hotsprings – Canmore.

Dag 19

Route: Canmore – Spray Lakes – Kananaskis Village

Dag 20

Route: Kananaskis Village – Olympisch Park – Calgary – auto’s inleveren.

Dag 21

In de loop van de dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland

De groepsreis Island Hopping On Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure is inclusief:

 • Nederlands sprekende reisleider/gids.
 • Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet.
 • Welcome Breakfast op 2e dag.
 • Toegang National Parks.
 • Toegang Oil Sands Discovery Centre.
 • Toegang museum Fort Chipewyan.
 • IJsvissen
 • Wandeling met SnowShoes.
 • Langlaufen
 • IJswandeling Maligne Canyon o.b.v. lokale gids.*
 • Wandeling met SnowShoes.*
 • Toegang Olympisch museum Calgary.*
 • Lokale belastingen.

* = Inbegrepen bij verlengingsoptie.

Wat is niet inbegrepen

De groepsreis Island Hopping On Ice / Ice Roads Adventure is exclusief:

 • Overige maaltijden.
 • Brandstof.
 • Verzekeringen.
 • Vliegreis.
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Heen za 10 februari 2018
Terug di 27 februari 2018*

*aankomst de volgende dag in Nederland

 

 

 

 

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Extra informatie:
(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.

 • Zorg voor passende kleding; wees voorbereid op strenge kou.
 • Denkt u aan een warme fleece of trui(en) en goed stevig schoeisel.
 • Denkt u tevens aan een goede bescherming tegen de zon.
 • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
 • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

De standaardreis van 18 dagen kan optioneel worden uitgebreid tot 21 dagen. De totale reisson bedraagt dan €7000,-


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »