Canadian Lakes, Mountains & Wildlife Tours -
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • » Canadian Lakes, Mountains & Wildlife Tours

« Terug naar het reisoverzicht

14 / 13
Prijs vanaf € 3141,-

Canadian Lakes, Mountains & Wildlife Tours

Maak kennis met de rijke cultuur en de extreme natuur van West-Canada

Vertrek vanuit Vancouver. Deze 14-daagse groepsreis door de Rocky Mountains en over Vancouver Island is een geweldige mogelijkheid om de ruige natuur van West-Canada te verkennen. Per comfortabele minivan reis je met een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers.

Verloop van deze groepsreis door de Rocky Mountains

Na aankomst in Vancouver verken je eerst het bruisende centrum van de stad. Je bezoekt het heerlijke stadspark Stanley Park en snuift aan de rijke cultuur van de stad. Vervolgens maken we de oversteek naar Vancouver Island, waarbij het zeer aannemelijk is dat we tijdens de overtocht zeehonden of orka’s zien. Nadat we het culturele Victoria en de prachtige stadsparken hebben verkend, maken we de volgende dag de oversteek terug naar het vaste land en trekken langs de Canadese zuidgrens het binnenland in.

We trekken door schitterende natuurparken, bezoeken watervallen en uiteraard gaan we wildlife spotten. Onderweg maken we nog een bear safari, waarbij we met een snelle motorboot de Blue River op gaan. De prachtige omgeving van het stadje Jasper nemen we goed in ons op. De kans dat je hier wilde beren en elanden zien is hier erg groot. Houd hier zeker je camera bij de hand!

Vervolgens zakken we af richting Banff over de Icefields Parkway. Deze beroemde bergsnelweg is een verademing om te bereizen. Zelden zal je zo genieten! Een bezoek aan het meest gefotografeerde meer van Canada, Lake Louise, zal je zeker voor altijd bijblijven. Nadat we de laatste dag van de rondreis de Olympische stad Calgary hebben verkend, nemen we afscheid na deze prachtige rondreis door West-Canada en wordt de terugreis ingezet naar Nederland.

Het grote voordeel van deze groepsreis is dat we veel flexibeler zijn dan grote reisgezelschappen. Zo kunnen we, mits veilig, de minivan langs de weg zetten als we wildlife spotten. Zie dat maar eens met een touringcar te doen! Ook kunnen we eenvoudig zijwegen of bosbaden verkennen in onze zoektocht naar wildlife. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en de Nederlandstalige gids/chauffeur rijdt je veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

Dag 1

Na aankomst te Vancouver luchthaven ontvangst door reisleiding en aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Vancouver waar u 2 nachten verblijft.

Dag 2

Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. ‘s Morgens maken we een stadsrondrit (i) zodat u een goede indruk krijgt van de stad Vancouver waarbij we o.a. Stanley Park bezoeken.
De middag is ter vrije besteding waarbij u in alle rust en eigen tempo van deze heerlijke stad kunt genieten. Aanraders zijn o.a. Gastown, Robson Street en/of Stanley Park. Het gezellige Yaletown en Granville Island zijn nabij uw hotel gelegen.

Dag 3

In de ochtend nemen we de ferry (i) naar Vancouver Island waarbij we tijdens de overtocht wellicht orka’s of zeehonden zien! Na aankomst op Vancouver Island bezoeken we de wereldberoemde Butchart Gardens (i). In de namiddag bereiken we de bloemrijke stad Victoria waar we overnachten in het gezellige centrum nabij de haven en Parliament Buildings.

Dag 4

De morgen is ter vrije besteding en kunt u de binnenstad verkennen (tip: bij het hotel kunt u fietsen huren).
In de middag vertrekken we met de ferry (i) naar het vasteland. Na aankomst laten we het uitgestrekte Vancouver achter ons en rijden via de groene Fraser Valley de bergen tegemoet. We overnachten in het plaatsje Harrison Hot Springs, gelegen aan Harrison Lake.

Dag 5

Kort nadat we Harrison Hot Springs achter ons hebben gelaten, bereiken we Manning Provincial Park, waar we de Cascade Mountains doorkruisen. We eindigen de dag in het woestijnplaatsje Osoyoos, gelegen aan het gelijknamige meer. Tevens het warmste meer van Canada. Hier wacht ons weer zo’n prachtig resort en laten we ons op een fantatische wijze rondleiden door de wijngaarden en de wijnmakerij van de Nk’Mip Wine Cellars. We verblijven hier helaas maar 1 nacht.

Dag 6

We bevinden ons in Okanagan Valley, Canada’s wijngebied waar het zomers wel 40 graden kan worden en waar op de berghellingen druiven worden verbouwd. In Osoyoos bezoeken we het Nk’Mip Cultural Desert Centre (i), opgezet door de lokale First Nations (Indianen) stam, waar u een goed inzicht krijgt in het leven van de oorspronkelijke inwoners van Canada. We rijden langs Lake Okanagan via Canada’s “Wine Capital” Oliver , bezoeken Penticton met de grote raderboot en rijden verder via Peachland. Net buiten Vernon wacht ons dan een fantastische overnachting op een zeer luxe golf resort!!

Dag 7

Vanuit Vernon bezoeken we de uit 1867 stammende O’Keefe Ranch (i), welke indertijd de grootste ranch van British Columbia was. U krijgt er een rondleiding met een Nederlands sprekende lokale gids en kunt o.a. het historische woonhuis, het kerkje en de stallen met allerlei dieren bekijken. We vervolgen onze tocht naar Wells Gray Provincial Park waarbij onderweg de sporen van uitgestrekte bosbranden welke hier in 2003 hebben gewoed, nog duidelijk zichtbaar zijn. Via een prachtige route, ver van de veel te drukke hoofdweg, hebben we een bezienswaardige dag op weg naar Kamloops. We rijden langs het enorme Adams Lake op weg naar Wells Grey Provincial Park. Midden in dit prachtige park verblijven we 2 nachten in een authentiek hotel. Canada beleving ten top!

Dag 8

Vandaag bezoeken we Wells Gray Provincial Park, een schitterend natuurgebied waar u grote kans heeft wild te zien. Echt een dag voor natuurliefhebbers met bezoeken aan o.a. de Helmcken waterval (hoogte 141 meter).
De wandeling naar de top van deze waterval is, letterlijk en figuurlijk, een hoogtepunt. Er is dan nog tijd over om b.v. te gaan White Water raften, paardrijden, een duik te nemen in het glasheldere Dutch Lake of nu eindelijk dat leesboek eens op de veranda van uw hotelkamer uit te lezen. Afhankelijk van het weer is er gelegenheid om ‘s avonds een BBQ te ontsteken.

Dag 9

Vandaag verlaten we British Columbia en rijden Alberta binnen via de Yellow Head Highway. In Blue River gaan we aan boord van een snelle motorboot voor een spektaculaire Bear Safari(i), een onvergetelijke ervaring…
Na een bezoek aan Mount Robson, met een hoogte van 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains, eindigen we de dag in Jasper, Alberta.
U verblijft geheel in stijl 2 nachten in een luxe chalet aan de oever van de Athabasca River, enkele kilometers buiten het dorpje Jasper in het hart van Jasper National Park. Past u op voor de Wapiti Deer (herten) of Zwarte Beren welke regelmatig om de chalets heen snuffelen?

Dag 10

Zorg dat de accu van uw (video)camera goed is opgeladen, want het wordt weer een gedenkwaardige dag. We bezoeken o.a. het relaxe dorpje Jasper, maken een wandeling in Maligne Canyon, rijden langs Medicine Lake en gaan heerlijk genieten bij Maligne Lake. Als optie kunt u op het meer een boottocht naar Spirit Island maken, het meest gefotografeerde eilandje van de Rocky Mountains. U kunt ook kiezen te gaan kanoen of met de kabelbaan naar de top van Whistlers Mountain te vertrekken.

Dag 11

Nog een van de hoogtepunten van uw reis: de rit over de Icefields Parkway van Jasper naar Banff door de Rocky Mountains. U zult ogen tekort komen om al het natuurschoon in u op te nemen. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om in alle rust van het imponerende natuurschoon en hooggebergte te genieten. Natuurlijk maken we een rit per gigantische bus, de zg. Snow Coach, over het Columbia Icefield (i). 2 Overnachtigen in Banff op loopafstand van het gezellige centrum.

Dag 12

Vandaag trekken we in alle rust wederom de Bow Valley in.
‘s Morgens bezoeken we Lake Louise en het schitterende Valley of the Ten Peaks / Moraine Lake; bergmeren van ongekende schoonheid.
Na de lunch aan de voet van Castle Mountain bezoeken we ‘s middags de Johnston Canyon voor een indrukwekkende wandeling.

Dag 13

In de morgen laten wij de Rocky Mountains achter ons en vervolgen onze reis naar de olympische stad Calgary. Na een stadsrondrit is de middag ter vrije besteding en heeft u ruim de gelegenheid om uw laatste inkopen te doen (tip: niet alleen kleding is hier vergeleken met Nederland bijzonder goedkoop maar ook een bezoek aan bijv. een Apple Store is prijstechnisch interessant).
Overnachting in Calgary nabij restaurants en winkels.

Dag 14

Helaas de laatste dag van deze reis. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

 • Uw busreis is inclusief:
  Nederlands sprekende chauffeur/gids.
 • Vervoer per airconditioned minibus.
 • Transfers van/naar luchthaven.
 • Ferry naar/van Vancouver Island.
 • 13 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
 • Welcome Breakfast op 2e dag.
 • Stadsrondritten in Calgary, Banff, Victoria en Vancouver.
 • Toegang National Parks.
 • Rit per Snow Coach over Columbia Icefield.
 • Spectaculaire Bear Safari.
 • Bezoek wijnproeverij.
 • Toegang Historic O’Keefe Ranch.
 • Toegang Nk’Mip Desert Cultural Centre.
 • Toegang Butchart Gardens.
 • Lokale belastingen.

 

Wat is niet inbegrepen

Uw busreis is exclusief:

 • Overige maaltijden.
 • Verzekeringen.
 • Retourvlucht Amsterdam-Vancouver en Calgary-Amsterdam, inclusief tax en ticketingfee
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

12 juni – 25 juni 2018 en

24 juli – 6 augustus 2018 en

14 augustus – 27 augustus 2018

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Extra informatie:
(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.

 • De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
 • Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
 • Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
 • Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
 • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
 • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »