Autorondreis in Yukon, Yukonspecialist, Canada Reizen
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • » Kennismaking met Yukon

« Terug naar het reisoverzicht

18 / 17
Prijs vanaf € 2139,-

Kennismaking met Yukon

Maak kennis met Yukon Territory in de zomer!

Een kennismaking met Yukon Territory, dat doe je bij voorkeur in de zomer! In het hoogseizoen van begin juni tot eind augustus zijn de dagen in Yukon lang en dus een uitstekende gelegenheid om excursies en wandelingen te maken en van de lange zonsondergangen te genieten. Er is geen betere tijd van het jaar om te genieten van het natuurschoon. Kraakheldere gletsjermeren, prachtige, oneindige vergezichten en wildlife maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.

Deze autorondreis in Yukon in het kort

Deze autorondreis is bijzonder geschikt om kennis te maken met de Yukon Territory. Na je aankomst in Whitehorse heb je eerst de kans om uit te rusten van de reis en kennis te maken met deze provinciestad. Met een gegidste tour maak je kennis met de lokale cultuur. Vanuit Whitehorse vertrek je met je huurauto via de Old Alaska Highway naar Kluane National Park, een prachtig nationaal park met geweldige wandelmogelijkheden.

Je vervolgt je reis door een stukje Alaska waar je via de Taylor en Top of the World Highway naar Dawson City rijdt. Deze weg is bijzonder mooi en indrukwekkend. Dawson City en de directe omgeving zijn natuurlijk vooral bekend vanwege de historische goudvelden. Het is dan ook zeker aan te raden om alle historische goudzoekersplaatsen te bezoeken.

Vervolg je reis langs de Klondike Highway en verken de omgeving van het plaatsje Faro, dat prachtige omgeving heeft om te wandelen.Vanaf de Campbell Highway rijd je verder naar Ross River en slaat daar af de South Canol Road op. Dit is een geweldig mooie route om te rijden, maar de weg kan hier en daar behoorlijk slecht zijn. Hij is over het algemeen goed te berijden, maar het best met 4WD of AWD.

Via Johnson’s Crossing rijd je richting Whitehorse over de Alaska Highway en volgt een indrukwekkende route naar Atlin, British Columbia. Je rijd weer terug naar Yukon waar je via Carcross richting het schilderachtige vissersplaatsje Skagway, Alaska. Na je verblijf in Skagway keer je terug naar Whitehorse waar je overnacht en de volgende dag terugkeert naar Nederland.

Deze autorondreis in Yukon is alleen mogelijk in de zomer, omdat in de winter veel wegen onbegaanbaar zijn. Niettemin, ook in de zomer wordt vierwielaandrijving aanbevolen! De vanafprijs is dan ook berekend met 17 etmalen autohuur SUV (4×4).

 

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

Dag 1

Aankomst in Whitehorse, begroeting op de luchthaven van Whitehorse, transfer naar hotel in downtown Whitehorse (wij werken bij voorkeur samen met Coast High Country Inn, Best Western Gold Rush Inn en Edgewater Hotel), hulp bij inchecken, korte uitleg / wegwijs van Whitehorse, vrije avond.

Dag 2

Rustige dag in / rond Whitehorse: uitslapen of een relaxed uitgebreid ontbijt, gegidste stadstour incl. SS Klondike, MacBride Museum en Yukon Wildlife Preserve (eventueel Takhini Hot Springs).
Laat in de middag kopje koffie met versnapering om het verdere verloop,  excursie’s, hotels e.d. te bespreken. Overhandiging van informatiepakket.

Dag 3

Vroeg in de ochtend transfer naar autoverhuur, ondersteuning bij ophalen auto.
Rit van ± 165 km naar Haines Junction, via Champagne en Old Alaska Highway, bezoek aan Aishihik Cultural Centre, lunch in Haines Junction. Rij naar Kathleen Lake (Kluane National Park) (± 40 km) voor een korte wandeling langs meer of wat hoger op naar King’s Throne.
Retour naar Haines Junction, overnachting in Raven Hotel.

Dag 4

Tweede dag in Kluane National Park, excursie naar Sheep Mountain (wandeltocht) ± 150 km retour,  of een rondvlucht vanuit Haines Junction over de gletsjers van Kluane (aan te raden, later eventueel een kortere wandeltocht, Sheep Mountain of dichter bij Haines Junction), tweede overnachting in Haines Junction (Raven Hotel).

Dag 5

Derde dag in Kluane National Park, excursie naar de Chilkat Pass, met o.a. Million Dollar Falls, kortere of langere wandelingen onderweg mogelijk. Derde overnachting in Haines Junction (Raven Hotel).

Dag 6

Vervolg van de reis naar het westen, ± 300 km, langs Kluane Lake, via Burwash Landing en Destruction Bay naar Beaver Creek, onderweg diverse korte wandelingen mogelijk, overnachting in een Yukon cabin in Beaver Creek.

Dag 7

Een kort stukje door Alaska, via de Taylor en Top of the World Highway naar Dawson City, bijzonder mooie route, ± 370 km, overnachting Dawson City (Aurora Inn).

Dag 8

De gehele dag staat in het teken van Dawson City: de historische goudvelden (Dredge #4), en zeker ook de rest van dit unieke en authentieke goudzoekersstadje  (SS Keno, Danoha Zho Cultural Centre, Grand Palace Theatre, Commissioner’s Residence, cabins van Jack London en Robert Service), tweede overnachting Dawson City.

Dag 9

Rustdag in Dawson City of het programma van de vorige dag afronden. Andere mogelijke excursies: Yukon River cruise op een paddle wheeler (raderboot) met lunch of dinner, Tombstone Territorial Park met wandeling, Derde overnachting Dawson City.

Dag 10

Rit naar de Silver Trail (Keno en Mayo), ± 250 km, bezoek aan Mining Museum Keno, impressie van de omgeving, mogelijk wandelen van Keno Hill, overnachting Keno Hotel (Keno).

Dag 11

Vervolg je reis langs Klondike Highway, Stewart Crossing, Pelly Crossing, Minto, Five Finger Rapids, Carmacks, Campbell Highway, (totaal ± 350 km) naar Faro, overnachting in lokale B&B.

Dag 12

Verken de omgeving van Faro. Maak een wandeling en probeer de Fannin Sheep te ontdekken op de bergen in de omgeving. (eventueel met gids), tweede overnachting Faro.

Dag 13

Vervolg van Campbell Highway naar Ross River, volg vanaf daar de South Canol Road, een geweldige mooie route om te rijden (kan behoorlijk slecht zijn op sommige stukken, maar in het algemeen toch goed te berijden, best met 4WD of AWD). Eindpunt Johnson’s Crossing of Teslin Village. Overnachting aldaar. ± 260 km.

Dag 14

Vanaf Johnson’s Crossing richting Whitehorse over de Alaska Highway, bij Jake’s Corner links af, richting Atlin, BC. Een bijzonder mooie route langs Atlin Lake, (± 150 km). Je hebt genoeg tijd om Atlin te verkennen en een wandeling te maken. Overnachting in Atlin.

Dag 15

Je rijdt terug naar Yukon; bij Jake’s Corner richting Tagish en Carcross (Yukon Southern Lakes), diverse interessante wandelmogelijkheden. Overnachting in een B&B in de buurt van Carcross.
± 160 km.

Dag 16

Een rit naar Skagway, Alaska (185 km) over een van de mooiste highways in Yukon. Overnachting in Skagway

Dag 17

Verder verkennen van Skagway, eventueel kan een treinrit met de White Pass & Yukon Route worden toegevoegd. Over de White Pass een korte rit (185 km) terug naar Whitehorse. overnachting in Whitehorse.

Dag 18

Inleveren auto. Transfer naar luchthaven voor de vlucht terug.

– 17 nachten in 2-persoonskamers
– 17 etmalen autohuur SUV (4×4), 2-4 volwassenen (Chevrolet Equinox), inclusief ongelimiteerde kilometers,
CDW met $1,500 eigen risico, voorruit en banden verzekering, 2 geregistreerde chauffeurs, WA tot een max.
van CA$ 2,000,000
– private transfers
– trip briefing
– excursie/entree dag 2
– wegenkaart
– reisgids Canada
– uitgebreid informatiepakket
– Engelstalige routebeschrijving

Wat is niet inbegrepen

– Vlucht Amsterdam-Whitehorse v.v.luchthavenbelasting en ticketingfee
– Overige excursie’s, zoals Tuktoyaktuk, op aanvraag

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Deel deze pagina:

  • kennismaking yukon canada reizen
  • Vakantie Canada
  • Rondreis door Yukon
  • yukon - canadareizen

De reis gaat langs deze regio`s


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »