Autoreis Oost-Canada - Canada Reizen - Stedentrips
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • » Oost-Canada en Gaspé Peninsula

« Terug naar het reisoverzicht

20 / 19
Prijs vanaf € 1795,-

Oost-Canada en Gaspé Peninsula

Een hoogtepunt is het Gaspe schiereiland, dat niet alleen bekend staat om de pittoreske vissersdorpjes en historie, maar ook om de mooie kustlijnen

 

Tijdens de autoreis Oost-Canada en Gaspé Peninsula, bezoek je wereldsteden zoals Toronto, Québec, Ottawa en Montréal. Je komt veel te weten over de Canadese cultuur en de historie van deze zeer verschillende steden. Terwijl Ottawa de hoofdstad van Canada is, is Toronto is met zijn 2,6 miljoen inwoners de grootste stad van Canada en tevens de hoofdstad van de provincie Ontario. Toronto is een enorm levendige stad en een ware smeltkroes van allerlei culturen. Dat is duidelijk te merken als je door de straten loopt, maar ook aan de vele culturele feesten die overal worden georganiseerd. De imposante CN Tower die boven de stad uittorent, geeft een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving.

Naast het stadsleven biedt Oost-Canada ook schitterende natuur: bezoek de indrukwekkende Niagara Falls en het Algonquin Provincial Park, waar je schitterend kunt hiken en prachtige kanotochten kunt maken. In Algonquin Park leven veel wilde dieren, zoals beren, elanden en wolven. Het park wordt door slechts één doorgaande weg (Highway 60) doorkruist en de kans is aanzienlijk dat je hier één of meerdere elanden ziet.

Oost-Canada en Gaspé Peninsula, genieten van cultuur en natuur

Ook bezoek je het Gaspé schiereiland, dat niet alleen bekend staat om de pittoreske vissersdorpjes en historie, maar ook om de prachtig authentieke kustlijnen. Het was bij het huidige plaatsje Gaspé dat de ontdekkingsreiziger Jacques Cartier op 24 juli 1534 Nieuw-Frankrijk voor zijn moederland claimde.

Het Gaspé schiereiland is bijzonder geschikt om te snuiven aan de rijke cultuur, historie en biedt buitengewone mogelijkheden tot sightseeing van dit culturele mozaïek. Bij de Oost-Canada en Gaspé rondreis is toegang tot de Battle of the Restigouche National Historic Site inbegrepen. Daar kun je leren over de laatste zeeslag tussen Frankrijk en Groot-Brittannië over het Noord-Amerikaanse continent. Ook kun je een bezoek brengen aan de Banc-de Pêche-de-Pasbébiac Historic Site om te leren over de lokale visserijen. Kortom, de Autoreis Oost-Canada en Gaspé Peninsula heeft je een uitstekende inkijk in de Canadese cultuur en natuurschoon.

Bekijk HIER de informatie over de huurauto’s.

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

dag 1-3

aankomst in Toronto, Ontario & Niagara Falls
Je komt aan in Toronto, haalt je huurauto op en gaat naar het centrum van de stad, waar je accommodatie voor de komende drie nachten zich bevindt.

Op dag 2 kun je de stad verkennen door middel van de Gray Line’s Hop On/Hop Off Tour. Bezoek ook de bekende CN Tower, één van de hoogste gebouwen ter wereld.

Dag 3 staat in het teken van een bezoek aan de dichtbij gelegen wereldberoemde Niagara Falls, die je door middel van een boottocht van zeer dichtbij zal ervaren. Aan het einde van de dag keer je terug naar Toronto.

dag 4-5

Toronto – Huntsville, Ontario
Reis van Toronto naar Huntsville, net buiten Algonquin Provincial Park, waar je de komende twee nachten verblijft. Algonquin staat bekend om zijn uitgestrekte binnenland en heuvels met esdoorns, rotsachtige bergruggen en duizenden meren. De enige manier om het park te verkennen is per kano of te voet.

dag 6-8

Huntsville – Ottawa, Ontario
Je reist verder naar Ottawa, de hoofdstad van Canada en één van de mooiste hoofdsteden ter wereld met een ligging op de kruising van drie prachtige rivieren. De komende drie nachten verblijf je in het centrum van Ottawa. De stad grenst aan de Franstalige provincie Québec en dit creëert een dynamisch cultureel milieu, waar zowel de Franse als de Engelse cultuur diep geworteld liggen. Het resultaat is een Noord-Amerikaanse stad met een uitgesproken Europese charme en flair. Dag 7 en 8 breng je door in Ottawa. Bezoek alle bezienswaardigheden op je eigen tempo.

dag 9-10

Ottawa – Montréal, Québec
De route gaat naar Montréal, één van de culturele centra van Noord-Amerika en een echte wereldstad met veel musea, theaters en clubs, en tevens je thuisbasis voor de komende twee nachten. Je kunt kiezen voor een begeleide stadstour met een plaatselijke gids, die je het een en ander leert over de meer dan 200 attracties en bezienswaardigheden van de stad. Hoogtepunten zoals Old Montreal, Olympia Park, Notre-Dame Basilica en St Joseph’s Oratory worden hierbij natuurlijk niet overgeslagen!

Dag 10 is ter vrije besteding om Montréal te verkennen. Je mag zeker niet vergeten om de Underground City te bezoeken: een uitgestrekt netwerk van voetgangerspaden onder de stad. Er bevindt zich hier maar liefst 33 kilometer aan verbindingsgangen onder de binnenstad, die toegang bieden aan 40 uitgaansgelegenheden en attracties.

dag 11-13

Montréal – Québec City, Québec
Reis naar Québec City voor de volgende drie overnachtingen in Old Québec, de enige Noord-Amerikaanse stad waarvan de stadswallen bewaard zijn gebleven, evenals talloze bastions, poorten en verdedigingswerken die de stad nog steeds omringen. De Upper Town, die gebouwd is op de rotsen, is met zijn kerken, kloosters en andere monumenten zoals het Dauphine Redoubt, de Citadel en Château Frontenac een religieus centrum gebleven. Tezamen met de Lower Town en zijn oude wijken vormt het een stedelijk ensemble dat één van de beste voorbeelden is van een versterkte koloniale stad. Ook op dag 12 kun je Québec op eigen gelegenheid verkennen en dag 13 staat in het teken van de Beaupre Coast. Ga erop uit om het beste van Beaupre te zien, zoals de Montmorency Falls en Canyon Sainte-Anne en de Sainte-Anne Basilica dus geniet van de schoonheid van talrijke artistieke meesterwerken (schilderijen, mozaïeken, glas-in-lood, stenen en houten beelden) en leer over de buitengewone geschiedenis van Sainte Anne en de belangrijke rol die zij speelde in het geloof van de lokale bevolking.

dag 14

Québec City – Rimouski, Québec
Je reis naar Rimouski, waar je één nacht verblijft.

dag 15-16

Rimouski – Perce (Gaspe Peninsula), Québec
Vandaag rijd je van Rimouski naar Perce op het Gaspe schiereiland om jezelf onder te dompelen in de rijke cultuur, geschiedenis en de buitengewone mogelijkheden tot sightseeing van dit culturele mozaïek. Bezoek de Battle of the Restigouche National Historic Site, waar je kunt leren over de laatste zeeslag tussen Frankrijk en Groot-Brittannië over het Noord-Amerikaanse continent. Ook kun je een bezoek brengen aan de Banc-de Peche-de Paspebiac Historic Site om te leren over de lokale visserijen. Je verblijft twee nachten in Perce.

Dag 16 is ter vrije besteding op dit prachtige schierland met zijn bijzondere rotsformaties langs de kust.

dag 17

Perce – Rimouski, Québec
Reis van Perce naar Québec City en bezoek de Metis Gardens, die de buitengewone prestatie zijn van een zeer gepassioneerde vrouwelijk hovenier: Elsie Reford. Deze tuin, in Engelse stijl, wordt genoemd als een van de mooiste tuinen van de wereld en herbergt bijna 1200 plantensoorten, bomen en heesters. Je overnacht nog een keer in Rimouski

dag 18

Rimouski – Québec  City, Québec
De route gaat vandaag van Rimouski naar Québec en heb je nog tijd om in Québec te doen, waar je eerder niet aan toe gekomen was.

dag 19

Québec City – Toronto, Ontario
Vandaag is een reisdag en ga je terug op weg naar Toronto.

dag 20

vertrek
De reis is ten einde gekomen en je reis terug naar Nederland.

  • 19 etmalen autohuur
  • 19 overnachtingen in 2-persoonskamers
  • alle toeristen- en hotelbelastingen
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. reisgids Canada, een wegenkaart en een gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

mei tot en met september

Deel deze pagina:

  • Autoreis Oost-Canada en Gaspé Peninsula

De reis gaat langs deze regio`s


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »