Autoreis Alaska en Yukon - Canada Reizen| incl. excursies
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • » Alaska en Yukon Helemaal

« Terug naar het reisoverzicht

21 / 20
Prijs vanaf € 3594,-

Alaska en Yukon Helemaal

Tijdens deze tocht verlijf je in een typisch Alaskaanse lodge midden in de pure natuur

Bij de autoreis Alaska en Yukon Helemaal verblijf je meerdere malen twee nachten achtereen op dezelfde plek. Op die manier kun je in een rustig tempo nóg meer uit je reis halen en ben je in de gelegenheid de prachtige omgeving goed te verkennen en in je op te nemen. Bij aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska, kun je eerst de stad verkennen. Anchorage is de grootste stad van Alaska en biedt ruimte aan talloze restaurants, musea en theaters en is gunstig gelegen tussen de bergen, waardoor er geen arctisch klimaat heerst.

Na het verblijf in Anchorage bezoek je een prachtig kunstenaarsdorp op een punt waar drie rivieren samenvloeien. Tijdens de autoreis Alaska & Yukon helemaal verblijf je ook in een typisch Alaskaanse lodge, midden in de pure natuur in de buurt van Tok. Maak ook een spectaculaire rit via de Top of the World Highway, die je een fantastisch uitzicht geeft op de weg naar Dawson City.

Alaska en Yukon Helemaal

Ook breng je een bezoek aan Denali Park, het beroemdste National Park van Alaska. Hier vind je onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten. Denali Park is een uniek park aangezien het zo ongerept is met door gletsjers gevoede rivieren en het ruige landschap door aardverschuivingen. In Denali Park leven 39 verschillende gedocumenteerde soorten zoogdieren, 169 soorten vogels, 14 soorten vissen en één soort amfibie. Daarnaast zijn er ruim 650 soorten vegetatie te onderscheiden die het subarctische klimaat kunnen overleven.

Voel tijdens de autoreis Alaska en Yukon Helemaal ook de sfeer van de goudkoorts in Chicken en Dawson City en verken de indrukwekkende National Parks en Kenai Fjords, waar je een boot- of kajaktocht maakt door het Kenai Fjords National Park met zijn indrukwekkende gletsjerlandschap en rijke zeeleven. Je sluit de reis af met een flightseeing tour om beren te spotten bij Lake Clark National Park. Kortom, met de autoreis Alaska en Yukon Helemaal bezoek je alle highlights van Yukon en Alaska, een reis met geweldige indrukken waarvan je nog lang kan nagenieten.

Meer informatie & vragen?

Wil je meer informatie over deze reis ontvangen of heb je een vraag over deze reis? Neem dan contact met ons op:

Per e-mail

info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch:

 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

dag 1-2

Anchorage – Talkeetna (113 mijl)
Aankomst in Anchorage. Verken de grootste stad van Alaska op je gemak. Er is van alles te doen: bezoek het museum, geniet van een wandeling langs de waterkant en verken het centrum. Als je er toevallig op een zaterdag of zondag bent, dan is een bezoek aan de markt in het centrum de moeite waard. De eerste etappe van de rondreis op dag 2 brengt je naar het charmante dorpje Talkeetna. Dit kunstenaarsdorp ligt op het punt waar drie rivieren samenvloeien en op heldere dagen worden de bezoekers en de bewoners beloond met een uitzicht op Mt. McKinley. Het is tevens de uitvalsbasis voor bergbeklimmingstochten naar Mt. McKinley.

Optioneel: jet boat tour

dag 3-4

Talkeetna – Denali National Park (153 mijl)

dag 5

Denali – Fairbanks (121 mijl)
Rijd via de Parks Highway naar Denali National Park. Geniet van het spectaculaire landschap dat je onderweg ziet. Als het weer het toelaat, heb je een prachtig uitzicht op de Alaska Range. Denali Park is het beroemdste National Park van Alaska en je vindt er onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten.De komende twee nachten verblijf je in de buurt van de ingang van Denali National Park of Healy.

Op dag 4 brengt de pendelbus je naar de lodge in het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken, zoals elanden, kariboes, wolven, beren, vossen en Dalls schapen. Upgrade: begeleide Kantishna Wilderness Drive & Fly

dag 6

Fairbanks
Dag ter vrije besteding in de tweede grootste stad van Alaska. Als je geïnteresseerd bent in cultuur, bezoek dan het Museum of the North. Een andere mogelijkheid is een uitstapje naar de Chena Hot Springs. Onderweg kom je verschillende mogelijkheden tegen voor wandelingen

Een mooi uitstapje in deze omgeving is zeker de rit naar Chena Hot Springs, waar verschillende outdoor activiteiten worden aangeboden. Onderweg kom je verschillende mogelijkheden tegen voor wandelingen en vaak worden er ook elanden gespot langs de weg. Optioneel: Arctic Circle Fly & Drive, Midnight Sun Dinner & Float, 25 augustus – 25 september Polar Bear Day Tour

dag 7

Fairbanks – Chicken (284 mijl)
Zet je reis voort via Tok naar de kleine gemeenschap van Chicken (ca. 22 inwoners in de zomer). Voel de rustieke charme van deze plaats en voeg je bij de lokale bevolking en reizigers in de kroeg. De Taylor Highway is een typisch Alaskaanse grindweg die in zeer goede, maar ook in zeer slechte staat kan zijn.

dag 8-9

Chicken – Dawson City (107 mijl)
Een spectaculaire rit via de Top of the World Highway geeft je een fantastisch uitzicht op de weg naar Dawson City. Je passeert de Canadese grens, betreedt de Yukon Territory en kort daarna bereik je het charmante stadje Dawson City waar de sfeer van de goudkoorts nog altijd hangt.

Dag 8 is ter vrije besteding in het Las Vegas van het noorden. Volg de paden van de vroegere goudzoekers en proef van de sfeer van weleer. Als je meer geïnteresseerd bent in natuur, rijd of wandel dan omhoog naar de Midnight Dome en bewonder Dawson City en de omliggende goudvelden van bovenaf.

dag 10

Dawson City – Whitehorse (337 mijl)
Vandaag reis je naar de hoofdstad van de Yukon. Deze rit neemt je mee door goudkoorts-land. Overblijfselen uit die tijd zijn onderweg zichtbaar. Wanneer je aankomt in Whitehorse, neem dan wat tijd om dit bijzondere stadje te verkennen: maak een wandeling langs de rivier en geniet van de sfeer van het noorden.

dag 11-12

Whitehorse – Skagway/Haines (111 mijl)
Vanuit Whitehorse volg je de kronkelende weg langs de bergen omhoog. Je reist langs Fraser en Bennett Lake en over de Chillkoot Pass, waar vermoeide goudzoekers hun weg baanden van de oceaan naar de Klondike goudvelden in het binnenland. Afhankelijk van het schema van de veerpont neem je op dag 10 of 11 de veerpont van Skagway naar Haines voor een dagcruise naar Juneau. Overnachting in Skagway or Haines. Geniet van het landschap en het zeeleven onderweg naar Juneau, de hoofdstad van Alaska. In Juneau ga je eerst met een begeleide tour naar de belangrijkste bezienswaardigheden, gevolgd door ca. twee uur voor jezelf om op eigen houtje de stad te verkennen. Voordat je terugkeert naar Skagway/Haines, bezoek je eerst de beroemde Mendenhall Glacier.

dag 13

Skagway/Haines – Haines Junction (152 mijl)
De Haines Highway staat bekend om zijn weidse uitzichten over gletsjers en de verscheidenheid van het landschap: van bossen grenzend aan de kust tot alpine toendra. De Highway kronkelt door rivierdelta’s, klimt omhoog naar een alpine vallei en volgt de oostelijke grens van Kluane National Park Reserve.

dag 14-15

Haines Junction – Tok (297 mijl)
Terwijl je Haines Junction achter je laat, neemt de Alaska Highway je mee terug naar Alaska. Je reist langs Kluane National Park, steekt de grens over en rijdt terug naar Tok. Tok staat ook bekend als de ‘hoofdstad van de sledehonden van Alaska’ omdat zo veel inwoners zich bezighouden met honden en het mennen van honden. Je verblijft twee nachten in een Lodge buiten Tok (één keer ontbijt en twee keer diner inbegrepen).

Dag 15 is een dag om volledig te genieten van de rust en de stilte van de natuur van Alaska. Ondervind wat deze plek zo bijzonder maakt terwijl je de omgeving van de lodge verkent. De gastheren zullen je tips geven voor hoe je de dag kunt besteden en geven je inzicht in hoe het Alaskaanse leven is.

dag 16

Tok – Palmer (286 mijl)
Zet je reis naar Palmer voort. De schilderachtige rit biedt geweldige uitzichten op de gletsjers en neemt je mee door het belangrijkste landbouwgebied van Alaska. Palmer is een modern commercieel centrum voor de Matanuska en Susitna valleien.

dag 17-18

Palmer – Seward (267 mijl)
Reis terug in de richting van Anchorage over de Seward Highway naar Seward. Deze snelweg biedt opvallende bezienswaardigheden, mooie kansen om wilde dieren te zien, zoals paaiende zalmen, en een aantal goede wandelpaden. Seward is een klein vissersdorp met een uitstekend aquarium (Alaska SeaLife Center).

Op dag 18 kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Maak een wandeling bij de Exit Glacier of ga mee met een boot- of kajaktocht door het Kenai Fjords National Park met zijn indrukwekkende gletsjerlandschap en rijke zeeleven.

Optioneel: 6 of 9 uur durende Cruise door de Kenai Fjords, Grand Day Aialik kajak tour

dag 19-20

Seward – Anchorage (130 mijl)
Onderweg terug naar Anchorage heb je meerdere goede mogelijkheden om een stop te maken, bijvoorbeeld bij het dorpje Hope, de Portage Glacier of voor een wandeling bij Girdwood.

Op dag 20 doe je mee aan een 6 uur durende excursie waarbij je beren gaat spotten bij Lake Clark National Park. Na een 50 minuten durende rondvlucht land je bij de Redoubt Bay Lodge waar je gaat lunchen en daarna de boot op gaat voor de bear viewing tour (het kan niet gegarandeerd worden dat je ook daadwerkelijk beren zult zien, maar de kans is wel groot). De excursie kan starten om 08.00 uur en om 12.30 uur. Gelieve je voorkeur door te geven.

Upgrade: 10 uur durende bear viewing Safari naar Lake Clark National Park per zee vliegtuig (Redoubt Mountain Lodge), overnachtingspakket bij Redoubt Mountain Lodge

dag 21

Anchorage
Je brengt de huurauto terug en begint aan de terugreis.

 • 20 etmalen autohuur
 • 20 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
 • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
 • veerpont tussen Skagway – Haines inclusief 1 voertuig tot 19ft
 • dagcruise (reis) naar Juneau met sightseeing en een bezoek aan Mendenhall Glacier
 • 6 uur durende bear watching  flightseeing tour naar Redoubt Bay Lodge (Lake Clark NP)
 • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen

Genoemde prijzen zijn exclusief vlucht. Wij kunnen deze uiteraard wel voor je boeken.

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

(prijzen per persoon op basis van 2 personen)
Periode:  01-06 t/m 30-06
16-08 t/m 05-09
01-07 t/m 15-08
Soort_accommodatie:  2 pkm 2 pkm
STANDAARD
A - Kia Rio 3594 3671
B - Hyundai Accent 3660 3736
C - Nissan Sentra 3692 3769
D - Dodge Avenger 3714 3791
F - Impala 3736 3813
SPECIAL
G - Buick Lacerne 3856 3933
I - Towncar 3922 3998
L - Jeep Grand Cherokee 3944 4020
Q - Toyota Rav-4 3878 3954
R - Grand Caravan 3900 3976
T - Chevy Tahoe 4500 4577
U - Mustang Convertible 3922 3998

De prijzen van de reizen zijn exclusief vliegtickets. Huur je met meer personen een auto, dan heeft dat natuurlijk invloed op de prijs en wordt de reis goedkoper per persoon. Wil je een reis maken met meer dan 2 personen of juist alleen en vind je de passende prijs niet op de site, bel of email ons gerust, we maken graag een persoonlijke offerte.

 

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35 in Nederland) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) zijn niet inbegrepen.

Deel deze pagina:

 • Autoreis Alaska en Yukon Helemaal
 • Informatiedagen Canada
 • autorondreis Yukon
 • wildlife spotten

De reis gaat langs deze regio`s


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »