New Brunswick - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

New Brunswick

New Brunswick is een kleinere provincie die deel uitmaakt van de drie kustprovincies “de Maritimes”, New Brunswick, Prince Edward Island (kortweg PEI) en Nova Scotia.  De provincie is constitutioneel tweetalig, Engels en Frans. New Brunswick is ontstaan ten gevolge van de afscheiding van Nova Scotia in 1784 als een Britse kolonie.

New Brunswick grenst in het Noorden aan het Gaspé schiereiland van Québec en de Chaleur Bay. De oostelijke grens wordt gevormd door de Golf van Saint Lawrence en de Northumberland Strait. De zuidoostelijke hoek van de provincie is verbonden met het schiereiland Nova Scotia. Het zuiden van de provincie wordt begrensd door de Bay of Fundy, een stuk kust met de sterkste getijdenverschillen ter wereld. De Amerikaanse staat Maine vormt de westelijke grens.

Geschiedenis van New Brunswick

De geschiedenis van New Brunswick karakteriseert zich vooral door het koloniale tijdperk dat aanvankelijk werd beheerst door de Fransen en later door de Engelsen. Verspreid over de provincie zijn dan ook prachtige historische plaatsen te bezoeken.

Uiteraard gaat de geschiedenis van deze regio veel verder terug dan het koloniale tijdperk. Nog altijd zijn er etnische minderheden, de First Nations, waaronder de Mi’kmaq and Maliseet, de oorspronkelijke bewoners van deze regio.

Toerisme

De provincie New Brunswick heeft zeer toeristische trekpleisters, waaronder de Hopewell Rocks, waar je door de sterke getijdenverschillen de mogelijkheid hebt om bij eb over de oceaanbodem te lopen. Ook de Village historique acadien is absoluut het bezoeken waard. Dit dorp is een historische reconstructie en portretteert de leefwijze van de Acadiens in de periode 1770-1939.

Daarnaast is de provincie rijk aan 8 provinciale parken, twee nationale parken en een internationaal park. Het Anchorage Provincial Park is een absolute aanrader. Het is gelegen aan de Bay of Fundy en is een prachtig park om te wandelen en mountainbiken. Vanuit het park worden vele excursies georganiseerd, zoals sea kayaking, whale watching en ook voor vogelliefhebbers is dit park een must: op Grand Manan Island zijn meer dan 275 soorten vogels gespot.

 

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »