Vancouver Island, een van ’s wereld beste vakantie-eilanden - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Vancouver Island, een van ’s wereld beste vakantie-eilanden

Het tijdschrift Travel+ Leisure riep Vancouver Island uit tot een van ‘s werelds top tien eilanden bij de World’s Best Awards.

Vancouver Island is een groot en dun bevolkt eiland gelegen voor de Pacifische kust van westelijk Canada, voor de kust van British Columbia om precies te zijn. Met een oppervlakte van 32.134 vierkante kilometer (454 km lang, 100 km breed) heeft Vancouver Island een oppervlakte die vergelijkbaar is met ongeveer drie kwart van de oppervlakte van Nederland.

Vancouver Island heeft een van ‘s werelds meest diverse ecosystemen: regenwouden, moerassen, weiden, stranden, bergen, oceanen, rivieren en meren bieden plaats aan een enorme variëteit van flora en fauna. In feite is de Vancouver Island zelfs een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten, maar is ook een bijzonder geschikte vakantiebestemming voor vogelaars en mensen die op zalm en forel willen vissen.

Klimaat op Vancouver Island

Het klimaat is rond het gehele jaar gemeten het mildste in Canada. De temperaturen aan de kust komen zelfs in januari nauwelijks onder de 0 °C. ’s Zomers kan de temperatuur op de warmste dagen een maximum bereiken van 28-33 °C.

Vancouver Island wordt in tweeën gedeeld door de Beaufort Mountain Range, die het eiland van Noord naar Zuid doorkruist. Hierdoor profiteert het oostelijk deel van het eiland van het schaduweffect van de bergen, waardoor het niet de grote hoeveelheden neerslag krijgt als het westelijk deel. De westkust is aanzienlijk natter dan de oostkust. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is het hoogst bij Henderson Lake aan de westkust met 6.650 millimeter en tevens de natste plaats in Noord-Amerika. De minste neerslag krijgt de hoofdstad Victoria te verwerken, slechts 640 mm per jaar. In de herfst en winter valt er op Vancouver Island de meeste neerslag. Sneeuw valt in de regel alleen op de hogere bergtoppen en komt maar weinig voor op lagere hoogtes.

Natuur op Vancouver Island

De bodem van Vancouver Island bestaat voornamelijk uit vulkanische en sedimentaire rotsen. Door het vulkanische as is de bodem bijzonder vruchtbaar en deze is dan ook rijk begroeid met talloze soorten vegetatie. Kleine aardbevingen komen aan de lopende band voor, aangezien Vancouver Island op een breuklijn gelegen is. Kijk voor recente seismische activiteit in de regio op onze pagina Aardbevingen in Canada.

Vancouver Island ligt in een gematigde regenwoudbioom. Op de zuidelijke en oostelijke delen van het eiland komen talloze soorten bomen voor, waaronder de Douglas-spar, de rode ceder, de Oregon-druif en de Manzanita. Het Noorden en Westen van het eiland is voornamelijk bedekt met coniferen

De fauna van Vancouver Island is vergelijkbaar met die op het vasteland van BC. Het eiland vertegenwoordigt het grootste deel van Canada’s Roosevelt elanden daarnaast zijn er twee diersoorten – de Vancouver Island marmot en de Vancouver Island wolf – uniek voor het eiland.

Vancouver Island heeft bovendien de meest geconcentreerde bevolking van poema’s in Noord-Amerika. Ook zijn er veel zwarte beren. Een groot deel van het eiland is beschermd park.

First Nations

De oorspronkelijke bewoners van het eiland bevolken nog altijd een aantal reservaten op Vancouver Island. De voornaamste stammen zijn Tlingit, Nisga’a, Haido, Tsimshian, Gitxsan en Kwakwaka’wakw. Elk van deze stammen heeft een eigen geschiedenis, eigen gebruiken en cultuur. Het is logisch dat de westelijke kuststreek van Canada zo dicht bevolkt is met talloze indianenbevolkingen. De omgeving is rijk aan natuurlijke bronnen, zoals visserij en cederhout.

Vancouver Island is niet voor niets een van ’s werelds mooiste eilanden om naartoe op vakantie te gaan.  Met een adembenemende natuur, een enorme diversiteit is flora en fauna, relatief gunstige temperaturen en een rijke cultuur is Vancouver Island een topbestemming. Vanuit Vancouver City is Vancouver Island uitstekend te bereiken per ferry in ongeveer anderhalf uur. Bekijk de promotionele video van Tourism Vancouver Island.

Canada Reizen verzorgt een aantal reizen die ook Vancouver Island aandoen:

 

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »