Quadra Island, British Columbia - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Quadra Island, British Columbia

Quadra Island ligt voor de kust van British Columbia, tussen Vancouver eiland en de kust van British Columbia. Het maakt deel uit van de Discovery-eilanden, gelegen binnen het Strathcona Regional District. Van het uiterste noordelijke tot het uiterst zuidelijke punt is Quadra Island ongeveer 35 kilometer lang. Op het smalste deel van het eiland is het minder dan 2 kilometer breed, op het breedste punt ongeveer 15 kilometer. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 310 vierkante kilometer, ongeveer tweemaal de oppervlakte van Texel.

Geschiedenis van Quadra Island

In 1903 werd het eiland vernoemd naar de Spaanse zeevaarder Juan Francisco de la Bodega y Quadra, die het gebied rond Vancouver Island verkende in de late 18e eeuw. Voor de kolonisatie van Quadra Island werd het eiland uitsluitend bewoond door We-wai-kai en Kwakwaka’wakw First Nations. Deze stammen leven nog steeds op het eiland in besloten reservaten.

Toerisme op Quadra Island

Met adembenemende landschappen, dichte bossen en een heerlijk mild klimaat, is Quadra Island een ideale bestemming voor vakantievierders en dagjesmensen. Bezoekers voelen zich aangetrokken tot het eiland om haar natuurlijke schoonheid, onbeperkte recreatiemogelijkheden en de vriendelijke bewoners.

Sportvissen is en blijft een van de belangrijkste attracties en Quadra Island heeft een nog steeds groeiende kunstgemeenschap, vergelijkbaar met die van Victoria, Vancouver Island. Verder is het een ideale bestemming om te duiken, te wandelen (meer dan 200 kilometer aan hiking trails), te mountainbiken, te kajakken of om wildlife te spotten.

De grillige kustlijn is prachtig om te verkennen per zeekajak en is bezaaid met stranden, beschutte baaien, beschermde kanalen en eilandjes. Daarnaast is het eiland rijk aan drie provinciale parken: Main Lakes Provincial Park en Small Inlet Marine Provincial Park zijn gelegen in het noordelijke deel van het eiland, het Rebecca Spit Marine Provincial Park ligt aan de zuidoostelijke oever van het eiland, in de buurt van het dorpje Heriot Bay.

Vanuit Campbell River op Vancouver Island gaan er dagelijks een ferry naar Quadra Island, waarvan ook de schoolkinderen op het eiland gebruikmaken. De overtocht duurt slechts tien minuten.

 


Dit bericht is dinsdag 23 februari 2016 op 11:55 geplaatst en getagd met:, , , , Bijzondere plekken West-Canada.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Alaska Reizen op Creating Stories

ALASKA REIZEN OP CREATING STORIES

Vanaf 1 december zullen onze reizen naar Alaska te vinden zijn op de site van CREATING STORIES. De combinatiereizen Canada/Alaska kun je nog gewoon op deze site

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Tofino toerisme Sunset 2016 Travel Award

Tofino wint Award voor “Best Beach Town in het Westen”

Tofino op Vancouver Island is de eerste Canadese plaats die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Toerisme in Tofino Het toerisme in Tofino bloeit. Het zal nooit

Bekijk nieuwsoverzicht »


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »