Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Nieuws
  •  » Port Renfrew, Vancouver Island: toeristische hotspot

Port Renfrew, Vancouver Island: toeristische hotspot

Port Renfrew op Vancouver Island is van oudsher een gemeenschap die is gebouwd op de houtindustrie. Maar in de laatste jaren heeft dit kleine dorpje een flinke transformatie ondergaan. Port Renfrew is sinds kort de Tall Tree hoofdstad van Canada.

De ontdekking van een bos met massieve en bijzondere cederbomen zes jaar geleden terkt meer en meer toeristen aan van over de hele wereld. Nu het bedrijfsleven deze aantrekkende toeristische toestroom heeft omarmt, is het ecotoerisme aantrekkelijker voor Port Renfrew dan de houtkap.

Port Renfrew, centrum van ecotoerisme

Port Renfrew is gelegen op twee uur rijden van Victoria en ligt aan de westkust van Vancouver Island. Een klein stukje rijden vanaf het centrum van Port Renfrew, brengt je naar Avatar Grove. Ontdekker van de enorme bomen TJ Watt zag de ongewoon hoge en massale ceders toen hij de regio bezocht in 2009. “Wij vonden deze immense bomen in de dichtbegroeide bossen,” vertelt Watts.

Watt’s organisatie The Ancient Forest Alliance zorgde samen met de Klamer van Koophandel van Port Renfrew dat het gebied van Avatar Grove in 2012 tot beschermd gebied werd uitgeroepen.

“Avatar Grove trekt sindsdien steeds meer bezoekers die deze enorme bomen willen zien. Elk jaar komen er meer en meer toeristen,” zegt Watts.

Gedurende de zomer komen er soms wel 200 bezoekers per dag van over de hele wereld, sommigen zelfs uit Europa of uit de Verenigde Staten. “Er is een massale toestroom van hogeboomtoerisme en Port Renfrew heeft zichzelf omgedoopt tot Tall Tree Capital of Canada,” zei Ken Wu van The Ancient Forest Alliance.

De impact van het ecotoerisme  op de kleine gemeenschap van 250 inwoners is vrij groot, aangezien hierdoor cabins gebouwd moeten worden om de vele toeristen te huisvesten. Ze willen allemaal de ruwe schoonheid van Vancouver Island bewonderen en vooral beleven.

Een van de meest iconische hoge bomen in het gebied van Port Renfrew staat ook wel bekend als ‘Big Lonely Doug’. Het is de op een na grootste douglasspar van Canada. De boom is bijna vier meter in doorsnee, 67 meter hoog en naar schatting ongeveer 1000 jaar oud.

Dit bos van majestueuze douglassparren, grote rode ceders is een oerbos, van het formaat Jurrassic Park,” zegt Wu.

Bron: Checknews.ca


Dit bericht is woensdag 24 februari 2016 op 16:43 geplaatst en getagd met:, , , , Nieuws.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

AANBIEDING CAMPERS IJSLAND

Veel campers zijn voor de maanden juni tot en met september volgeboekt in Canada. Heb je dit jaar achter het net gevist en wil je toch een mooie camperreis maken, dan maken
Gezinsvakantie Family Mountain Adventure

Vakantiebeurzen 2018

Wij inspireren je graag met onze kennis en persoonlijke reisverhalen. De vakantiebeurs is daarvoor een goede gelegenheid! Heb je interesse in een reis naar IJsland, Canada,
Informatiedagen Canada

INFORMATIEDAGEN – CANADA – ALASKA – PATAGONIË

INFORMATIEDAGEN - CANADA - ALASKA - PATAGONIË Graag nodigen wij jullie uit op ons kantoor te Capelle aan den IJssel voor onze informatiedagen. Tijdens deze

Reiservaring familie Moerman

Dank voor de schitterende reis die jullie voor ons in Canada geregeld hebben. Onze reiservaring in het kort: We hebben in 3 weken heel veel gezien en gedaan. De nachten
Canada Reizen Reisbeurzen

Deze reisbeurzen staan op onze agenda

De grote drukte van het hoogseizoen is voorbij en mensen gaan zich weer oriënteren op de reisbeurzen voor hun vakanties van volgend jaar. Het beursseizoen is dus weer

Bekijk nieuwsoverzicht »


Canada en Alaska

Canada en Alaska

In onze brochure en op deze website vind je al onze reizen naar Canada en Alaska. Daarnaast verzorgen wij ook reizen naar Groenland, Faeröer en IJsland.

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

Lees verder »

Het noorderlicht

Het noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer in Canada

Het weer in Canada

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »