Tweedsmuir Provincial Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Tweedsmuir Provincial Park

Tweedsmuir Provincial Park is een provinciaal park in het zuidwesten van British Columbia en beslaat een oppervlakte van zo’n 895.000 hectare.

Dwars door het park loopt de Alexander MacKenzie Heritage Trail, een oude handelsroute die de kustplaats Bella Coola verbindt met Quesnel, dat meer landinwaarts is gelegen. Ook de Hunlen Falls met een hoogte 259 meter, is in het park gelegen. Het is een van de hoogste watervallen in Canada.

Het park is het best te bereiken vanaf Highway 20, die dwars door het park loopt. Het achterland van Tweedsmuir Provincial Park is een afgelegen wildernis, waar slechts patrouilles van park rangers de rust verstoren. Als je het park wilt bezoeken, wordt aangeraden om dit goed voorbereid te doen, met een goede uitrusting, een goede lichamelijke conditie en met een flinke outdoor ervaring. Sneeuwval is elke maand van het jaar mogelijk, dus zorg voor goede kleding. Voor mensen die toch het park willen ontdekken, maar die het ontbreekt aan ervaring, wordt het aangeraden het park te ontdekken onder begeleiding van een gids.

Weer Tweedsmuir Provincial Park

De weersomstandigheden in het park zijn net zo veranderlijk als het landschap in het park. Het ene moment lijkt er geen vuiltje aan de lucht, het andere moment zit je midden in een sneeuwstorm. De Bella Coola Valley staat bekend om een flinke jaarlijkse hoeveelheid neerslag. Het binnenlandse plateau krijgt jaarlijks een flinke hoeveelheid sneeuw te verstouwen en de winters zijn strenger. Temperaturen in het zuidelijke deel van het park kunnen dalen tot -40 °C in januari en oplopen tot 30 °C in juli. De zomers zijn meestal vrij droog met juni, september en oktober als natste maanden.

Toeristische informatie

Tweedsmuir Provincial Park is een bijzondere bestemming. Het zuidelijk deel van het park is het populairst om te bezoeken, aangezien het noordelijk deel moeilijk is te bereiken. Wel kun je het noordelijk deel van het park bezichtigen vanuit een helikopter.

Aanraders om te bezoeken zijn de Bella Coola Valley, een prachtig dal met een zeer rijke en gevarieerde vegetatie, zoals bosbessen, frambozen en andere bessen. Daarmee is de Bella Coola Valley direct een uitstekende locatie om beren te spotten die zich tegoed doen aan al dat lekkers. Naast beren zijn er ook kariboes, wolven en elanden in het park. Of beklim een van de prachtige bergen voor prachtige uitzichten over de valleien.

Tweedsmuir Provincial Park is bovendien een utstekende vakantiebestemming voor vissers. In de Bella Coola River kan men prachtig vissen op zalm en forel. Daarnaast kan men mooi wandelen of paardrijden in de omgeving.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »