Thetis Lake Regional Park, Vancouver Island - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Thetis Lake Regional Park, Vancouver Island

Thetis Lake Regional Park is een beschermd gebied op Vancouver Island dat werd opgericht als Canada’s eerste natuurreservaat in 1958. Het park is ondanks zijn beschermde status een prachtig gebied voor outdooractiviteiten in een natuurlijke omgeving.

Het park ligt vlak langs Highway 1, aan het uiterst westelijke deel van de Trans Canada Highway, net ten westen van de stad Victoria.

Kenmerken van Thetis Lake Regional Park

Het park beschikt over moerassen en bijzondere ecosystemen, waardoor het een populaire bestemming is voor biologen. In de lente groeien er delicate bloemen en het park is rijk aan Garry-eiken en Douglas-sparren. Er zijn meren om te zwemmen, kanoën of vissen. Regenboogforel komt zeer veel voor.

In het park zijn strandjes en picknickplaatsen en het park is toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

Recreatie in het park

Bewandel de schilderachtige routes langs Upper en Lower Thetis Lake of volg voor wat meer uitdaging de routes van de Seymour of Scafe heuvels. In de lente, wanneer de heuvels zijn bekleed met wilde bloemen, is het een waar genot om hier te mogen recreëren. Het is dan ook begrijpelijk dat alle bezoekers zich inspannen om dit geweldig mooie park te beschermen.

Op Thesis Lake zijn geen motorboten toegestaan.

Tip: ga op een mooie zomerdag vroeg met een kano Thesis Lake op en geniet van de stilte en de adembenemende omgeving.

Thetis-Langford Connector Trail

Dit 1,3 kilometer lange voetgangers-fietspad geeft de inwoners van Langford toegang tot Thetis Lake Regional Park, zonder dat zij zich hoeven te begeven op drukke wegen.

Voorzieningen bij Thetis Lake Regional Park

Er zijn twee grote parkeerterreinen uit Six Mile Road. Het voornaamste strand beschikt over faciliteiten zoals toegankelijke toiletten, een fonteintje, kleedkamers, een strand en een grasveld. De andere parkeerplaats heeft een helling voor boten, een toilet, een strand en biedt mogelijkheden om te vissen.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »