Stein Valley Nlaka'pamux Heritage Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Stein Valley Nlaka’pamux Heritage Park

Stein Valley Nlaka’pamux Heritage Park is een provinciaal park in British Columbia, gelegen ten oosten van Whistler en is bereikbaar vanaf de Sea to Sky Highway. Het park heeft spectaculaire landschappen en is van zowel historische, culturele als spirituele waarde. Het gebied beslaat het complete stroomgebied van de Stein River totdat die net ten oosten van het park uitmondt in de woeste Fraser River.

Stein Valley Nlaka’pamux Heritage Park is een goed geconserveerd gebied met 150 kilometer aan wandelpaden en routes, vier kabelbanen, een hangbrug en een aantal wilderniscampings. Het park biedt ook mogelijkheden voor een eenvoudige dagtochten, maar die zijn beperkt tot het lager gelegen deel van het park. Meerdaagse backpack trips gaan ook naar het ruigere terrein in het park. De bezoekers moeten zelf goed uitgerust zijn met materialen en voorbereid zijn op incidenten, aangezien de parkpatrouilles niet het complete gebied kunnen beslaan.

Landschap in Stein Valley Nlaka’pamux Heritage Park

Stein Valley Nlaka’pamux Heritage Park is in de laatste ijstijd door enorme gletsjers bedolven geweest, waardoor het landschap bruut is vervormd. Alle grote valleien hebben de karakteristieke U-vorm doordat deze zijn uitgehold door gletsjers.

De Stein River heeft 2 uitgebreide canyon secties, één aan de oostkant van het rivierdal en één aan de westkant. Het park lijkt op een brede waaier van verhogingen, die uiteenloopt van heuvels van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel aan de oostkant, tot wel 2.954 meter op de top van Skihist Mountain, in het uiterste zuiden van het park. Er zijn in die regio nog een aantal andere bergtoppen van meer dan 2.400 meter hoogte.

Wildlife in Stein Valley Nlaka’pamux Heritage Park

Door de enorme omvang en de relatief lage bezoekersaantallen is het park in uitstekende conditie. Het Stein Valley Park bevat populaties van vele soorten wilde dieren die in goede gezondheid leven. Schattingen zijn dat er zo’n 50 verschillende soorten zoogdieren leven, waaronder berggeiten, poema’s, wolverines, zwarte beren en grizzlyberen. Daarnaast is het park bijzonder rijk aan vogels, waaronder steenarenden, haviken, verschillende soorten uilen, sneeuwhoenen en spechten.

De Stein River is de thuisbasis voor diverse zalmsoorten, regenboogforel en witvis, evenals forel.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »