Roderick Haig-Brown Provincial Park, British Columbia - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Roderick Haig-Brown Provincial Park, British Columbia

Het Roderick Haig-Brown Provincial Park in British Columbia is gedurende het gehele jaar een fascinerende plek om te bezoeken. Vooral begin oktober, tijdens de grote zalmtrek door de Adams River gaat een van de grootste Sockeye zalmtrekken in Noord-Amerika door Roderick Haig-Brown Provincial Park.

De Adams River perst zich hier door een smalle kloof die deel uitmaakt van de vallei. Dit stuk rivier heeft spectaculaire stroomversnellingen die enthousiaste rafters en kajakkers aantrekken.

Roderick Haig-Brown Provincial Park, het park van de zalmtrek

Hoewel Roderick Haig-Brown Provincial Park een prachtig park is om te wandelen, te paardrijden of te mountainbiken, heeft de jaarlijkse zalmtrek toch wel de grootste aantrekkingskracht op toeristen. Elk vierde jaar is er een ‘dominante’ zalmtrek (2018 en 2022 zullen weer dominant zijn).

Tijdens de laatste drie weken van oktober trekt een record aantal zalmen de Adams River in om te beginnen aan de paaicyclus. De beste plek om de zalmen te kunnen zien paaien is op het uitkijkplatform dat gelegen is op ongeveer 300 meter ten westen van de parkeerplaats in het park.

Het park heeft geen kampeerfaciliteiten. De 26 kilometer lange trails worden uitsluitend gebruikt om te wandelen en te mountainbiken in de zomer en voor cross countryskiën en snowshoeing in de winter.

Wildlife in het park

In het park en in de omgeving komt niet heel veel wildlife voor. Het is slechts een klein park (1.076 hectare) dat een stuk van 11 kilometer rivier omgeeft. De wilde dieren die er zijn in en rond het park zijn zwarte beren, herten, bevers en visarenden. Uiteraard zijn tijdens de zalmtrek de beren en visarenden goed vertegenwoordigd.

Bereikbaarheid van het park

Roderick Haig-Brown Provincial Park is eenvoudig bereikbaar vanaf de Trans Canada Highway en is gelegen tussen Kamloops en Revelstoke. Vanaf de TCH is het ongeveer tien minuten rijden naar de parkeerplaats van het park. Het provinciale park vormt de verbinding tussen Shuswap Lake en Adams Lake. In het park is ook een Visitor Information Center.

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »