Northern Rocky Mountains Provincial Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Northern Rocky Mountains Provincial Park

Northern Rocky Mountains Provincial Park is een provinciaal park in British Columbia, Canada. Het is gelegen in het noordoostelijke deel van de provincie, 90 kilometer ten westen van Fort Nelson. Het park wordt in het noorden begrenst door de Alaska Highway. Toegang tot het Northern Rocky Mountains Provincial Park vindt meestal plaats met de boot, met het vliegtuig, te paard of te voet.

Met een oppervlakte van ruim 6.657 vierkante kilometer is het op twee na het grootste provinciale park van BC. Het park grenst in het noordwesten aan het Stone Mountain Provincial Park en in het zuidwesten aan het Kwadacha Wilderness Provincial Park. Samen vormen deze parken het aaneengesloten beschermde gebied van de Muskwa Ranges.

Rivieren en bergen in Northern Rocky Mountains Provincial Park

Het gebied van het park is opmerkelijk rijk aan rivieren, beekjes, watervallen, stroomversnellingen, kleine gletsjers en meren. De grotere rivieren in het park zijn de Tetsa, Chischa en Muskwa. De grootste watermassa’s in het park zijn de Tuchodi Lakes.

Het park herbergt veel hoge bergen van hoger dan tweeduizend meter. De hoogste bergpieken in het park zijn Mount Mary Henry met 2.641 meter en Mount Sylvia met 2.942 meter. In vergelijking met de zuidelijke Rocky Mountains zijn de Muskwa Ranges ouder en vertonen ze een complexere deformatie die resulteert in spectaculaire geologische kenmerken.

Activiteiten en faciliteiten in het park

Northern Rocky Mountains Provincial Park biedt veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten, zoals kanoën, bergbeklimmen, vissen, wandelen en paardrijden.

  • Kanoën wordt alleen aangeraden voor ervaren kanoërs.
  • In het park zijn er mogelijkheden voor bergbeklimmers.
  • Met een vergunning kan men in het park vissen op diverse forelsoorten, zalm en witvis.
  • Wandelen is de populairste bezigheid van parkbezoekers. Er zijn routes uitgezet en men wordt geadviseerd deze routes aan te houden.
  • Voor paardrijden zijn er geen specifieke ruiterpaden uitgezet. Ervaring is zeker gewenst.
  • Er is veel wildlife in het park, zoals zwarte beren, grizzlyberen, elanden, kariboes, geiten, schapen, wolven en herten.
  • In de winter kan men via particuliere lokale bedrijfjes sneeuwscootertochten door het park maken.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »