MacMillan Provincial Park, Vancouver Island - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

MacMillan Provincial Park, Vancouver Island

MacMillan Provincial Park is een 301 hectare groot provinciaal park in British Columbia, Canada. Het is centraal gelegen op Vancouver Island, zo’n 25 kilometer ten westen van Qualicum Beach en 16 kilometer ten oosten van Port Alberni. Midden door het park loopt Highway 4, de weg waarover het park het best bereikbaar is. Het park ligt ten zuiden van Lake Cameron.

Het park is de thuisbasis van de beroemde Douglas-spar, in het zogenaamde Cathedral Grove, een eeuwenoud regenwoud. Deze beroemde Douglas-sparren trekken bezoekers van over de hele wereld. Cathedral Grove werd in 2007 genoemd op een korte lijst met de zeven wonderen van Canada.

Flora en fauna in MacMillan Provincial Park

De bossen in het park vormen een overgangszone tussen de drogere klimaatzone aan de oostzijde van het eiland en de vochtigere kustzone langs de Pacifische kust. Sommige bomen in MacMillan Provincial Park zijn meer dan 800 jaar oud en meten tot 9 meter in omtrek. De flora van het park is typisch voor de regio en omvat boomsoorten zoals de Reuzenlevensboom, de Grootbladesdoorn, die vooral voorkomt ten zuiden van Highway 4, de Westelijke hemlockspar en de Grote spar.

De Understory, de naam voor het deel van het park dat in de schaduw van de torenhoge bomen groeit, bestaat uit onder andere rode bosbessen Appeltjesblad en Duivelsblad. Het park is ook de thuisbasis van verschillende soorten vogels, waaronder diverse soorten uilen en spechten, maar ook van verschillende zoogdieren, zoals de zwarte beer, elanden en de poema’s . De Cameron River en Cameron Lake zijn prima vislocaties en zijn rijk aan regenboogforel en andere forelsoorten.

Geschiedenis van het park

Voor de komst van de Europese kolonisten in het midden van de 19e eeuw lijkt het park het toneel te zijn geweest van ceremoniële rituelen van de inheemse bevolking. Bewijzen hiervan gaan terug tot het jaar 1137 na Christus, waarbij de bomen van hun schors zijn ontdaan.

De naam Cathedral Grove is befaamd en is afkomstig van de gouverneur-generaal van Canada, die in 1928 voor het eerst deze term gebruikte in zijn correspondentie met de provinciale overheid.

In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw was Cathedral Grove reeds een bekende toeristische bestemming, lang voordat het een beschermd gebied werd. Aangezien het gebied aanvankelijk een aantrekkelijk gebied was voor de houtindustrie, werd het in 1944 door H.R. MacMillan, een bekende boswachter en hoofd van de MacMillan Export Company, aan de overheid geschonken om er een beschermd gebied van de te maken. In 1947 werd het gebied een klasse A provinciaal park.

Doordat het park was geschonken aan de overheid, werd de houtindustrie verder stroomopwaarts voortgezet. Dit heeft tot laat in de twintigste eeuw schade veroorzaakt aan MacMillan Provincial Park.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »