Kluane National Park en Reserve - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Kluane National Park en Reserve

Kluane National Park is hoog gelegen in de bergen van het zuidwesten van Yukon en is een gebied van uitersten. Het park is de thuisbasis van Canada’s hoogste berg, de 5959 meter hoge Mount Logan, het grootste ijsveld van Noord-Amerika en een genetisch zeer diverse grizzlypopulatie.

Reizigers vanuit de hele wereld komen naar Kluane National Park om de torenhoge bergen te bedwingen en om op een vlot langs de afkalvende gletsjers te peddelen. Met bijzondere wandelroutes en adembenemende uitzichten, weet Kluane National Park elke bezoeker te imponeren.

Kluane Nationaal Park werd in 1972 opgericht en het park beslaat een oppervlakte van 22.013 km2 (ongeveer de helft van de oppervlakte van Nederland). Bergen en gletsjers domineren voor 83% van het gebied van het landschap. De rest van het park is bos en toendra. Het oostelijk deel van het park, dus ten oosten van de hoge bergen en de gletsjers, is een aanzienlijk kouder en droger deel van het park.

Vanwege de grote hoogtes groeien er maar in een deel van het park bomen. De primaire boomsoorten zijn witte sparren, populieren en espen. Het park huisvest ongeveer 120 soorten vogels, waaronder de Alpensneeuwhoen en de gouden en Amerikaanse zeearenden.

Activiteiten in Kluane National Park

Kluane National Park is vooral een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. In het park zijn ook mogelijkheden om te varen, waarvan Kathleen Lake en Kluane Lake de meest voor de hand liggende bestemmingen zijn vanwege de gunstige ligging aan de doorgaande weg. Bij Kathleen Lake is een camping en zijn er mooie picknickgelegenheden.

Gewilde wandelbestemmingen zijn onder andere St. Elias Lake, Mush Lake Road, Shorty Creek, Cottonwood en Rock Glacier. Ook kan men in het park raften op de Alsek River, mountainbiken op oude mijnbouwwegen, paardrijden door de Alsek Pass of vissen op forel, zalm, regenboogforel, snoek en sockeyezalm.

Wildlife in Kluane

Het park is de natuurlijke habitat voor grizzlyberen, kariboes en Dall schapen.

First Nations

Kluane National Park ligt in een gebied dat oorspronkelijk toebehoort aan de Champagne en Aishihik First Nations en Kluane First Nation. Met de Canadese regering hebben zij overeenkomsten gesloten, waarbij is afgesproken dat zij aanspraak mogen maken op de oogst in deze regio.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »