Joffre Lakes Provincial Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Joffre Lakes Provincial Park

Joffre Lakes Provincial Park is een klein provinciaal park in het zuidwesten van British Columbia. Op een klein uurtje rijden ten noordoosten van Whistler aan de Sea to Sky Highway, ligt dit kleine provinciale park. De oppervlakte van slechts 1.460 hectare is niet noemenswaardig, maar het natuurschoon maakt het tot een prachtig natuurpark.

Vanaf het centraal gelegen Upper Joffre Lake stijgen de bergwanden bijna verticaal omhoog waar met gletsjers en sneeuw beladen bergpieken strak aftekenen tegen de blauwe lucht. Het uiterlijk van het landschap getuigt van de enorme glaciale invloed uit het verleden. Het park wordt gekarakteriseerd door rotsachtige, steile bergwanden, afgewisseld met U-vormige valleien en stuwwallen ten gevolge van de ijsmassa’s lang geleden.

Het prachtige gebied van Joffre Lakes Provincial Park heeft een overdaad aan scherpe bergpieken, kleine ijsvelden, koude bruisende beken en strakblauwe meren. Het park werd een recreatiepark in 1988 en een provinciaal klasse A park in 1996.

Een van de grote trekpleisters van het park zijn de turquoise blauwe gletsjermeren van Lower, Middle en Upper Joffre Lakes, alle drie bevinden zij zich langs het Joffre Lake Trail, het pad dat dwars door het park loopt vanaf Highway 99. Hun opvallende, verzadigd blauwe kleur wordt veroorzaakt door de reflectie van de golflengten van het zonlicht.

Recreatie in Joffre Lakes Provincial Park

Joffre Lakes Provincial Park heeft uitstekende mogelijkheden om te wandelen, kamperen, bergbeklimmen, wild te bekijken en te vissen. Vanaf de parkeerplaats aan de noordzijde van het park loopt een pad vier kilometer het park in. Houd er bij een bezoek aan het park rekening mee dat men goed uitgerust op pad gaat. Het hoogteverschil tussen de parkeerplaats en Upper Joffre Lake is zo’n 400 meter over een afstand van vijf kilometer. Het pad is ruig, rotsachtig en steil.

Vanaf de parkeerplaats is het slechts een korte wandeling van vijf minuten naar Lower Joffre Lake. Hier is een mooi uitkijkpunt. Wanneer je de weg vervolgt, wordt de uitdaging al snel groter. Om Middle en Upper Joffre Lake te bereiken is het flink klimmen geblazen. De inspanning is absoluut de moeite waard wanneer je getrakteerd wordt op de adembenemende uitzichten op ruige bergen, ijsvelden en de kolkende beken van de Matier gletsjer.

Het parcours slingert omhoog door oerbossen van Hemlocksparren en langs steile hellingen. Na een steile klim kom je terecht in sub-alpine bossen met uitzicht op de Matier gletsjer.

 

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »