Gowlland Tod Provincial Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Gowlland Tod Provincial Park

Het Gowlland Tod Provincial Park is gelegen in de buurt van Victoria, Vancouver Island en heeft een oppervlakte van 517 hectare. Het park biedt uitstekende mogelijkheden voor een leuke dagtrip: men kan er mooi wandelen, mountainbiken, paardrijden, van de natuur genieten en picknicken.

De meer dan 25 kilometer aan wandelpaden, die variëren in moeilijkheidsgraad, bieden spectaculaire uitzichten, maar ook de kans om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken. In het voorjaar en de vroege zomer, komen de  met mos bedekte rotsen tot leven als een tapijt van kleurrijke, levendige wilde bloemen.

De natuur in Gowlland Tod Provincial Park

Gelegen op het zuidelijk deel van Vancouver Island, begrenst het park bijna het gehele oostzijde van Saanich Inlet, de zeetong die zich uitstrekt van Goldstream naar Brentwood Bay en de wereldberoemde Butchart Gardens.

Gowlland Tod Provincial Park beschermt een groot deel van de Gowlland Range, een van de laatst overgebleven natuurgebieden in de Greater Victoria Area en een aanzienlijk deel van de natuurlijke kustlijn. De Gowlland Range heeft een enorme biodiversiteit waarin meer dan 150 dier- en plantensoorten zijn geïdentificeerd.

Het beschermde gebied heeft een zeldzame, droge kust en is het gebied waar Douglassparren en grazige weiden, gecombineerd met rotsachtige heuveltjes en oerbos het landschap kenmerken.

Activiteiten in en rond het park

De overvloed van mariene activiteit trekt duikers uit de hele wereld, maar ook watersporters die op zoek zijn naar de kalme wateren en beschutte ankerplaatsen, vinden deze in de Tod Inlet.

Bezoekers van het park maken kennis met de rijke historie van de omgeving waar vroege pioniers het eiland verkenden en waar nog altijd First Nation volkeren delen van het park gebruiken voor medicinale, ceremoniële en spirituele doeleinden.

Kanoën

Er zijn mogelijkheden om te kanoën of kajakken in het park. Door de beschutte omgeving is het veilig om de omgeving vanaf het water te ontdekken.

Fietsen

Fietsen is toegestaan op aangewezen paden in Gowlland Tod Provincial Park, maar fietsers moeten uitwijken voor voetgangers en ruiters. Fietshelmen zijn verplicht in British Columbia, maar deze kunnen bij de fietsenverhuur erbij worden gehuurd.

Wandelen

De wandelpaden in het park dateren vrijwel allemaal uit de tijd dat het park nog ontgonnen werd door de houtbouw en de mijnindustrie.

Paardrijden

Paardrijden is toegestaan op aangewezen paden die toegankelijk zijn via de drie hoofdpaden.

Zwemmen

Binnen het park is zwemmen en duiken toegestaan op de daarvoor aangewezen plaatsen. Er is geen toezicht, dus alles geschiedt op eigen risico.

Bezoek het park met bijvoorbeeld de reis Magisch Vancouver Island

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »