5 Feiten over Jasper National Park die je nog niet kende - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

5 Feiten over Jasper National Park die je nog niet kende

Jasper National Park is verreweg een van de populairste vakantiebestemmingen van heel Canada. De adembenemende natuur, indrukwekkende gletsjers, diepblauwe meren en imposante bergen vormen een aantrekkingskracht die maar moeilijk is te weerstaan. De volgende vijf feiten over Jasper Nationaal Park zullen absoluut bijdragen aan het begrip waarom dit park zo’n populaire vakantiebestemming is.

1. Natuur in het kwadraat

Het gebied van Jasper National Park strekt zich uit over een oppervlakte van 10.878 vierkante kilometer (een kwart van Nederland). Daarmee is Jasper National Park het grootste nationale park in de Canadese Rockies. De hoogste berg in Alberta, Mount Columbia met een duizelingwekkende hoogte van 3747 meter, is ook te vinden in Jasper Nationaal Park.

Het park is werkelijk een walhalla voor natuurliefhebbers. Er is veel wildlife in het park. Je zult langs de weg regelmatig zogenoemde ‘bear jams’ zien, toeristen die langs de weg zijn gestopt om beren te fotograferen of te filmen. Wanneer je het park inrijdt vanuit Banff National Park over de Icefields Parkway, merk je al snel dat de natuur ruiger wordt. De bergkammen worden grilliger, de motor van je auto moet net iets harder trekken om de bergen op te komen en de uitzichten worden steeds adembenemender.  Kortom, Jasper National Park is nét even intenser dan Banff National Park.

2. Mount Edith Cavell

De berg Mount Edith Cavell is gelegen op zo’n 5 km ten zuiden van het stadje Jasper en is vernoemd naar de Engelse verpleegster Edith Cavell, die in de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers werd geëxecuteerd toen ze geallieerde soldaten hielp ontsnappen.

Mount Edith Cavell is voor veel wandelaars en bergbeklimmers een favoriete plek in Jasper National Park. En dat is logisch. De berg biedt wandelpaden die door prachtige bloemenweiden slingeren, langs ongerepte, door gletsjer gevoede meertjes en steile kliffen waar de klimmers hun hart kunnen ophalen. Het maakt niet uit welke wandelroute je neemt, want de omgeving van Mount Edith Cavell is adembenemend.  Zo mooi kan natuurlijke schoonheid zijn!

3. Luister naar de natuur in Jasper National Park

Jasper National Park is de thuisbasis voor maar liefst 82 soorten zangvogels. Voor vogelaars is het park een goede mogelijkheid om de vele soorten te spotten. De natuurlijke achtergrondmuziek van de talloze vogels maakt de beleving in Jasper National Park nog intenser.

Wanneer je je auto bij een van de vele parkeerplaatsen of ‘look-outs’ langs de Icefields Parkway parkeert, maak dan eens een flinke wandeling, zodat je een eindje van de weg af bent. Wees dan eens helemaal stil en ervaar wat je vrijwel nergens in Nederland kunt ervaren….stilte….alleen de geluiden van de natuur.

4. De hete kant van Jasper National Park

Jasper National Park huisvest, naast enkele ander hot springs, de Miette Hotsprings, die de heetste natuurlijke warmwaterbronnen in de Rockies zijn. Waterbubbels komen op een temperatuur van 54 graden uit deze bronnen en worden afgekoeld tot een comfortabele temperatuur van 37-40 graden.

Op deze website vind je meer informatie over de hotsprings in de Canadese Rockies.

Meer warme badjes in Canada vind je op deze pagina.

5. Caribou Conservation programma

De aantallen kariboes zijn de afgelopen decennia snel gedaald, totdat er in 2010 nog slechts 250 dieren overbleven in Jasper National Park. Onderzoekers luidden de noodklok en sindsdien hebben onderzoekers en natuurbeschermers de handen ineen geslagen en wordt met vereende krachten geprobeerd dit probleem aan te pakken, zodat de kariboepopulatie weer gaat groeien en deze inheemse soort blijft voortbestaan voor de volgende generaties.

Bezoek Jasper National Park met de reizen Comfortabel West-CanadaParken in de Rocky Mountains of Family Mountain Adventure

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »