Wabakimi Provincial Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Wabakimi Provincial Park

Wabakimi Provincial Park is een wildernispark, gelegen ten noordwesten van Lake Nipigon in het westelijke deel van de provincie Ontario. Wanneer je de kaart van het park bekijkt, valt het op dat het park een uitgebreid en fijnmazig netwerk heeft van meer dan 2.000 kilometer aan meren en rivieren. Met een oppervlakte van 8.920 vierkante kilometer is het, na Polar Bear Provincial Park, het grootste park in Ontario en één van ‘s werelds grootste beschermde boreale bossenreservaten.

Het nabijgelegen plaatsje Armstrong Station heeft een station van VIA Rail, waardoor hier drie keer per week een passagierstrein langskomt. Vanuit Armstrong Station is het park het best te bereiken.

Recreatie in Wabakimi Provincial Park

Wabakimi Provincial Park is een populaire bestemming  voor outdooractiviteiten, met name om te kanoën en kajakken. De meer dat 2.000 kilometer aan riviertjes en meren vormen een enorme aantrekkingskracht voor de watersporters.

Peddelaars bevaren tijdens de zomermaanden vaak de Allan Water, Flindt, Pikitigushi en Ogoki River en de aangrenzende waterwegen. Al deze waterwegen komen uiteindelijk uit in de Atlantische Oceaan, ofwel via Lake Superior, Lake Huron en de St. Lawrence River, ofwel via de Albany River, die uitmondt in de Hudson Bay bij het plaatsje Albany.

Daarnaast komen veel bezoekers van het park af op de uitstekende vismogelijkheden, de mooie wildernis en de vele vogelsoorten die het park tot een vogelaarsparadijs maken. Ook komen er wilde dieren in het park voor zoals elanden, wolven, vossen, lynxen, herten en marters.

Aangezien het park een reservaat is, zijn er wel restricties verbonden aan een bezoek. In het park wonen ook first nations die met rust willen worden gelaten. Toch zijn er ook erg afgelegen lodges in het park, waar je per bush plane naartoe kunt worden gevlogen.

Hoewel het park vrij afgelegen ligt, is het absoluut de moeite waard om eens echt de outback op te zoeken, helemaal als je van kanoën en kajakken houdt natuurlijk. Het park is te bereiken vanaf Highway 17, ofwel de Trans Canada Highway.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »