Torngat Mountains National Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Torngat Mountains National Park

Torngat Mountains National Park is een nationaal park, gelegen op het Labrador schiereiland op het noordelijke puntje van de provincie Newfoundland en Labrador. Het park werd in 2008 als nationaal park erkend, nadat het had gediend als reservaat voor Inuit eskimo’s.

Het park heeft een oppervlakte van 9.700 vierkante kilometer en strekt zich uit van Saglek Fjord in het zuiden tot aan Cape Chidley in het noorden. De naam Torngat is afgeleid van  woord Torngait, het woord dat in het Inuktut (de taal van de Inuit) zoiets betekent als ‘de plaats van de geesten’.

De bereikbaarheid van het park is zeer beperkt: uitsluitend per bush plane of per boot en alleen in de zomer.

Wildernis in Torngat Mountains National Park

Wilde dieren die in het park voorkomen zijn onder andere kariboes, ijsberen, slechtvalken, steenarenden en vele andere vogelsoorten.

De spectaculaire wildernis van Torngat Mountains National Park is een hoogtepunt voor menig outdoorliefhebber. De bergtoppen die in het zuiden van het park langs de grens met Quebec liggen zijn de hoogste op het vasteland van Canada ten oosten van de Rocky Mountains. Deze bergen zijn bezaaid met overblijfselen van gletsjers. Grote U-vormige valleien wijzen op de vroege aanwezigheid van gletsjers in de ijstijd. IJsberen  jagen op zeehonden langs de kust en kuddes kariboes kruisen tijdens de migratie de Torngat River en de George River. Tegenwoordig gebruiken Inuit dit gebied het hele jaar door voor de jacht en de visserij.

Toerisme in Torngat Mountains National Park

Ervaren onafhankelijke reizigers zijn van harte welkom. Ofschoon het park enorm is van omvang, verblijven de meeste bezoekers van het park slechts een paar dagen in het afgesloten Base Camp in het zuiden van het park. Vanuit deze setting verkennen zij onder begeleiding van de Inuit een deel van het park. De Inuit weten uiteraard als geen ander te wijzen op alle wetenswaardigheden van de wilde dieren en de natuur, aangezien zij dit gebied al eeuwen bewonen.

Wanneer je als toerist het park wilt bezoeken moet je voordat je naar het park reist diverse vergunningen aanvragen.

Hoewel het park zeer afgelegen ligt en een zeer grimmig en dramatisch uiterlijk heeft, is het een absolute topbestemming voor de meer avontuurlijk ingestelde toeristen.

Het gebied biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen, bergbeklimmen, skiën, wildlife spotten, flightseeing, zeilen langs de kust of (landschaps)fotografie.

Voor vergunningen en informatie kan men contact opnemen met het Parks Canada kantoor in Nain.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »