Sleeping Giant Provincial Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Sleeping Giant Provincial Park

Het Sleeping Giant Provincial Park is net ten oosten gelegen van de provinciestad Thunder Bay, in het westen van de provincie Ontario. Het park werd in 1944 opgericht als Sibley Provincial Park en in 1988 omgedoopt tot Sleeping Giant Provincial Park. Het park heeft een oppervlakte van 244 vierkante kilometer en is gelegen op het schiereiland Sibley aan de noordwestkust van Lake Superior.

Het park beslaat voornamelijk het zuidelijkste deel van het schiereiland. Het oostelijke deel van het park is laagland, de westelijke helft bestaat uit kliffen en valleien, die deel uitmaken van de rotsformatie Sleeping Giant.

Ligging en gesteenten

Het schiereiland Sibley heeft een lengte van 52 kilometer en is ongeveer 10 kilometer breed. De laaglanden van het oostelijke deel van het schiereiland hebben een hoogte van slechts 75 meter, in tegenstelling tot de aanzienlijk hoger gelegen subvulkanische gesteenten van de Sleeping Giant rotsformatie. Deze enorme rotspartij wordt omgeven door sedimentaire gesteenten die tijdens de laatste ijstijd zijn achtergebleven.

Natuur in het Sleeping Giant Provincial Park

Het grote variëteit in terrein en de invloed van Lake Superior zorgen voor diverse microklimaten op het schiereiland van Sleeping Giant Provincial Park, met een grote verscheidenheid van planten en dieren tot gevolg.

In het park kan men maar liefst 23 soorten orchideeën vinden, waaronder twee zeldzame soorten, en 22 dochtersoorten van diverse arctische planten.

Wildlife is er veel in het park. De meest voorkomende soorten zijn herten en zwarte beren. Ook komen er lynxen, elanden, wolven en vossen voor in het park. Door de seizoenen heen komen er zo’n 200 soorten vogels voor, waarvan er ongeveer 75 soorten permanent in het park leven. Ook komen in het park diverse soorten reptielen en amfibieën voor en vele soorten vissen.

Recreatie

Sleeping Giant Provincial Park heeft meer dan 100 kilometer aan wandelpaden, waaronder de langste, de Kabeyun Trail van 40 kilometer lengte. Naast wandelen kan men in het park prachtig kajakken, vissen en mountainbiken. In de winter is het park een populaire bestemming om te cross country skiën.

Aangezien het park een populaire bestemming is, zijn er diverse campgrounds en picknickplaatsen beschikbaar. Het park beschikt over een strand, boothellingen en kano’s en kajaks kunnen worden gehuurd bij de winkel in het park.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »