Sand Lakes Provincial Park, Manitoba - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Sand Lakes Provincial Park, Manitoba

Sand Lakes Provincial Park is opgericht in 1995 en is gelegen in het noordelijk deel van de provincie Manitoba, zo’n 150 kilometer ten westen van Churchill, ‘Polar Bear Capital of the world’. Het park beslaat een oppervlakte van 8.310 vierkante kilometer.

Het wildernispark heeft diverse flinke waterpartijen, waaronder de South Seal River en het 113 kilometer lange Big Sand Lake, waarnaar het park is vernoemd. Sand Lakes Provincial Park vertegenwoordigt een groot deel van het stroomgebied van de Churchill River en vormt een overgangszone van de boreale bossen in het zuiden en de noordelijk gelegen toendra.

Flora en fauna in Sand Lakes Provincial Park

Sand Lakes Provincial Park is het leefgebied van vele noordelijke soorten wilde dieren, waaronder zwarte beren, elanden, wolven, watervogels en kustvogels. Het park biedt voor een groot deel bescherming aan de trekkende kariboes, wanneer deze migreren naar vruchtbare gronden. Ook zijn er verschillende vogelsoorten die zich in grote zwermen in het park vestigen, al dan niet op doorreis.

Het landschap kenmerkt zich met uitgestrekte vlakten, boreale bossen, rotsformaties en veel, heel veel meren, zoals je op Google Maps kan zien.

Toerisme in Sand Lakes Provincial Wilderness Park

Het park is een populaire bestemming onder vissers. Aangezien de enige manier om het park te bereiken per vliegtuig is, zijn de bezoekersaantallen zeer beperkt, maar dat neemt niet weg dat het park niet de moeite waard is.

De meren Big Sand Lake, Loon Lake en Chipewyan Lake huisvesten enorme hoeveelheden vis en zijn tijdens de zalmtrek de regio’s waar de zalmen naartoe trekken. De enorme snoeken, forellen en zalmen die hier huizen, zijn de prachtigste vistrofeeën voor veel vissers.

In het park zijn nagenoeg geen faciliteiten zoals campings, op de Big Sand Lake Lodge na, dus bezoekers moeten over het algemeen zelfvoorzienend zijn tijdens hun verblijf. Kiest men voor een verblijf in de lodge, dan kan men daar ook boten en visgerei huren. Uiteraard worden vanuit daar ook guided tours gedaan door de zeer ervaren gidsen.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »