Saguenay Fjord National Park, Quebec - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Saguenay Fjord National Park, Quebec

Saguenay Fjord National Park is een nationaal park in de provincie Québec. Het ligt in het Laurentian gebergte ten noorden van de stad Québec. Het park ligt aan het oostelijke uiteinde van de rivier de Saguenay en grenst aan het Saguenay-St. Lawrence Marine Park over een afstand van meer dan 100 kilometer.

Het park heette aanvankelijk Saguenay National Park, maar werd op 20 april 2011 omgedoopt tot Saguenay Fjord National Park.

Geschiedenis

Reeds duizenden jaren voordat de eerste Europeanen arriveerden bewoonden de First Nations het gebied reeds. De eerste Europeaan die het gebied bezocht was Jacques Cartier in 1535. Het gebied was een voorname inkomstenbron voor de First Nations, aangezien de bonthandel welig tierde tussen 1628 en 1842. Vanaf halverwege de negentiende eeuw begonnen de kolonisten het gebied te ontbossen en verdiende men vooral met de houtindustrie. Rond 1900 werd de houtkap gestaakt omdat de bossen nagenoeg waren uitgeput.

Rond 1970 besloot de overheid van Québec het huidige Saguenay Fjord National Park te gaan beschermen. Saguenay National Park werd officieel opgericht op 8 juni 1983. In 1984 werd het France’s Cévennes National Park erbij getrokken en in 2011 kreeg het park zijn huidige naam Saguenay Fjord National Park, om de meest zuidelijke fjorden op het noordelijk halfrond te benadrukken.

Geografie Saguenay Fjord National Park

Saguenay Fjord National Park ligt langs de oever van het gelijknamige fjord. Het Saguenay-St. Lawrence Marine Park ligt in het zuidoostelijke deel van het park.

De Saguenay Fjord loopt landinwaarts over een afstand van 105 kilometer en varieert in breedte tussen de twee en vier kilometer. Gemiddeld heeft de fjord een diepte van 210 meter, maar op sommige plaatsen is het water wel 270 meter diep. De kliffen torenen gemiddeld 150 meter boven het water uit, met pieken tot wel 350 meter. De Saguenay Fjord heeft een unieke flora en fauna in het gebied waar het zoete water van de Saint Lawrence River het zoute zeewater van de Atlantische Oceaan ontmoet.

Fauna in het park

Dieren die in Saguenay Fjord National Park voorkomen zijn wolven, zwarte beren, lynxen, bevers en elanden. Ook zie je regelmatig slechtvalken op de kliffen van de fjord. Zeehonden, beekforellen, heilbot en Atlantische zalm zijn ook te vinden in de fjord.

De wateren van het park zijn ook de thuishaven van vier soorten walvissen: de blauwe vinvis, de gewone vinvis, de dwergvinvis en beloegawalvis.

Toerisme

Saguenay Fjord National Park ontvangt jaarlijks een kleine 100.000 bezoekers. Activiteiten die je kan doen in het park zijn wandelen over meer dan 100 kilometer aan wandelpaden, mountainbiken, (zee)kajakken en kamperen en in de winter kan men er prima skiën, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen. Bij het park zijn hutten, hutten en campgrounds beschikbaar.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »