Pukaskwa National Park, Ontario - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Pukaskwa National Park, Ontario

Pukaskwa National Park is een nationaal park van uitzonderlijke schoonheid en gelegen net ten zuiden van de stad Marathon in Ontario. Het park ligt aan de noordoostelijke zijde van Lake Superior, ten noorden van het nabijgelegen Lake Superior Provincial Park.

Pukaskwa National Park werd opgericht in 1978 en staat vooral bekend om de schitterende vergezichten over Lake Superior en de boreale bossen. Het park heeft een oppervlakte van 1.878 vierkante kilometer en biedt bescherming aan de kustlijn van Lake Superior.

Geologie en natuur

De ondergrond van het park is rotsachtig en grillig en maakt deel uit van het Canadian Shield, de oudste rotsformaties die zich in de loop van miljoenen jaren hebben gevormd. Wanneer je je door het park verplaatst valt het op dat de rotsformaties afgesleten zijn door erosie, wat aangeeft dat het om oude gesteenten gaat. De Rocky Mountains zijn veel grilliger en steiler, wat duidt op een jonger gebergte.

In het park komen verschillende soorten wildlife voor, zoals zwarte beren, elanden, slechtvalken, lynxen en wolven. Ook leeft er een kleine populatie van boskariboes, die helaas in de afgelopen decennia is gedecimeerd door een relatieve overpopulatie van wolven.

Faciliteiten in Pukaskwa National Park

In het noordelijke deel van het park ligt de Hattie Cove camping. Deze camping is toegankelijk vanaf Highway 627, de enige toegangsweg naar het park. Ook zijn er een aantal meer afgelegen campings, onder meer langs de 60 kilometer lange Coastal Hiking Trail, die de noordelijke oever van Lake Superior volgt. Deze wandelroute loopt over twee hangbruggen, één over de White River en één over de Willow River.

Top 5 activiteiten in het park

1) Beste uitzichtpunt: zonsondergang bij Manito Miikana

Bekijk de zonsondergang over ‘s werelds grootste zoetwatermeer bij Manito Miikana. De boardwalks op het schiereiland zijn de perfecte plek voor een geweldige picknick.

2) Heerlijk zwemmen bij Horseshoe Beach

Zoek de verkoeling op van de brandende middagzon en neem een duik in Lake Superior. Horseshoe Beach is een idyllische plaats met een heerlijk zandstrand aan de kust van Lake Superior.

3) Wildlife spotten bij Hattie Cove

Hattie Cove is de hotspot in Pukaskwa National Park om kennis te maken met de biodiversiteit van het park. Je kan hier bold eagles, elanden, beren en bevers spotten.

4) White River Suspension Bridge

Deze 18 kilometer lange wandelroute neemt je mee op een pittige tocht die deel uitmaakt van de Coastal Hiking Trail. De beloning? Een schitterend uitzicht vanaf de White River Suspension Bridge, op de Chigamiwinigum Falls 23 meter lager. Een geweldige ervaring…

5) Peddelen over Lake Superior

Peddelen langs de kustlijn van Lake Superior is een geweldige belevenis. Peddel langs de iconische Cascade Falls of de ruïnes van Pic Depot Village, beide uitsluitend over het water bereikbaar. Beide locaties zijn ook bereikbaar met de McCuaig’s Water Taxi.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »