Polar Bear Provincial Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Polar Bear Provincial Park

Polar Bear Provincial Park is het grootste park van de Canadese provincie Ontario en ligt op een zeer afgelegen plek aan de westelijke oever van de Hudson Bay. Het wildernis park maakt deel uit van de Hudson Bay Lowlands en beschikt over ongerepte laaggelegen toendragebieden in de Hudson Plains ecozone.

Polar Bear Provincial Park wordt beheerd door Ontario Parks. Het heeft geen bezoekersfaciliteiten en is alleen bereikbaar door de lucht. Voordat men het park bezoekt is toestemming vereist. Het primaire doel is het behoud van het leefgebied voor wilde dieren, met name de paar honderd ijsberen die jaarlijks door het gebied migreren.

Bezoek aan Polar Bear Provincial Park

Bezoekers aan het Polar Bear Provincial Park moeten voldoen aan bepaalde eisen. Zo is men verplicht om voorzieningen mee te nemen om zichzelf minstens een week te kunnen voorzien bij slecht weer. Indien men tenten meeneemt, mogen deze niet hoger zijn dan een bepaalde hoogte, in verband met de sterke winden in het gebied.

Flora en fauna in het park

De subarctische omstandigheden in het park laten alleen wildlife toe dat hierop is toegerust. Toch zijn er verrassend veel diersoorten die in het park voorkomen. Het park is het domein van boskariboes, elanden, marters, vossen, bevers, ganzen, zwarte beren en ijsberen. Zeehonden, walrussen, beloegawalvissen en witte walvissen doen frequent de kustgebieden aan. In het late voorjaar strijken honderden vogelsoorten neer in de regio.

Kalksteengesteente  van 450 miljoen jaar oud is verzwolgen door de Tyrell Sea, de prehistorische zee die later de Hudson Bay werd. Het postglaciale grind en zand dat na de laatste ijstijd is achtergebleven is bedekt door een laag afgezette klei.

Het landschap in Polar Bear Provincial Park is vlak en een paar binnenlandse ruggen in de bodem geven de oude kuststroken aan. De vlakke gebieden hebben in de lente de neiging te overstromen wanneer het ijs zich noordelijk terugtrekt. Gebieden van moeras vormen zich dan op de veengronden.

In de vroege zomer kleurt de toendra in prachtige kleuren, afhankelijk van de heide en de micro-organismen in de moerassen. Het landschap kan lokaal roestig, geel, groen, turkoois, zwart, ivoor of bruin kleuren. Kortom, het park zal in deze tijd van het jaar een onuitwisbare indruk achterlaten.

Het park is een geweldig avontuur om te bezoeken, maar besef goed dat je écht op je eigen survival skills bent aangewezen. Om informatie of vergunningen aan te vragen kun je contact opnemen met Ontario Parks.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »