Lake Superior Provincial Park - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

Lake Superior Provincial Park

Lake Superior Provincial Park is een van de grootste provinciale parken in de provincie Ontario en heeft een oppervlakte van maar liefst 1550 vierkante kilometer. Het park is gelegen aan de noordoostelijke oevers van Lake Superior tussen Sault Ste. Marie en Wawa in het noordoosten van Ontario. Dwars door het park loopt Highway 17, die deel uitmaakt van de Trans Canada Highway. Toen het park in 1944 werd opgericht, was het park nog compleet afgesloten van de buitenwereld, aangezien deze weg toen nog niet was aangelegd.

Geschiedenis

In het park zijn sporen gevonden van oude vulkanische activiteit. Al meer dan 2.000 jaar is Lake Superior Provincial Park bewoond door inheemse volkeren en de oudste artefacten die in het park zijn gevonden dateren van 500 jaar voor Christus.

Door het park stroomt de Agawa River. Vlakbij de monding in Lake Superior zijn rotstekeningen ontdekt van de oorspronkelijke bewoners, de Ojibwe First Nations. De tekeningen zijn geschilderd op de rotsen en zijn naar schatting 150-400 jaar oud.

Toen de Ojibwe First Nations met een verdrag in 1850 werden gedwongen hun land af te staan, hebben ze wel weten te bedingen dat ze rechten behielden om op hun voormalige grondgebied te blijven jagen en vissen. De First Nations wonen nog steeds in het gebied.

Recreatie in het park

De enorme oppervlakte van het park biedt geweldige mogelijkheden voor vele soorten recreatieve activiteiten, zoals kanoën op de vele meren meer landinwaarts, wildlife spotten, kamperen, wandelen, vissen, zwemmen of varen. In de winter kan men in Lake Superior Provincial Park prachtig cross-country skiën en sneeuwschoenwandelen.

In het noorden van het park is een kantoor met toeristische informatie gevestigd bij Red Rock Lake. In Agawa Bay, meer zuidelijk, is ook een bezoekerscentrum, waar informatie kan worden verkregen over het park en de omliggende gebieden.

Kamperen in Lake Superior Provincial Park

Agawa Bay heeft een flinke campground met meer dan 150 standplaatsen en is uitgerust met goede sanitaire voorzieningen. De kust van Lake Superior ligt op loopafstand van de camping. Voor gebruik van het strand betaalt men een kleine fee.

Crescent Lake Campground

Crescent Lake heeft 46 staanplaatsen. De campground ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van de Trans Canada Highway. Vergunningen voor Crescent Lake kunnen worden verkregen bij het Agawa Bay bezoekerscentrum.

Rabbit Blanket Lake

De Rabbit Blanket Lake Campground heeft 60 standplaatsen en beschikt over standaard sanitaire voorzieningen. De camping is gelegen aan Rabbit Blanket Lake.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »