La Mauricie National Park, Québec - www.canadareizen.eu
Je reiswensen

La Mauricie National Park, Québec

La Mauricie National Park is gelegen nabij Shawinigan, in de Laurentian Mountains, in Mauricie, een deel van de provincie Québec. Het La Mauricie National Park beslaat een oppervlakte van 536 vierkante kilometer op het zuidelijk deel van de Canadian Shield, de rotsondergrond die is ontstaan onder de zware krachten van de laatste ijstijd. Het park grenst aan de regio langs het laagland dat de Saint Lawrence-rivier omgeeft.  Dit gebied is tevens regelmatig onderhevig aan kleine seismische activiteit, ofwel aardbevingen.

Het park is vernoemd naar de rivier Saint-Maurice, die de oostelijke grens van het park afbakent. De Matawin River bakent de noordwestgrens van het park af.

Natuur van La Mauricie National Park

La Mauricie National Park heeft maar liefst 150 meren en vele vijvers. Aangezien het park, net als Algonquin Park in Ontario, gelegen is in een overgangsregio tussen naald- en loofbomen, zijn er veel gemengde bossen. Dit maakt het park tot een schitterende bestemming om de Indian Summer te bewonderen, waarbij de bladeren van veel bomen dieprood kleuren.

De wilde dieren die in het park voorkomen zijn elanden, zwarte beren, bevers en otters. Daarnaast komt een klein aantal houtschildpadden voor, die zeldzaam zijn in Canada.

Recreatie in het park

De vele meren en prachtige bossen zorgen dat Mauricie National Park een populaire bestemming is voor outdoorliefhebbers. In het park kan je prachtig kanoën en kajakken, zijn er schitterende wandelpaden en kan je mountainbiken, paardrijden of in de winter snowshoe-en.

Bereikbaarheid

Het park ligt op een afstand van 150 kilometer ten westen van Québec en is goed te bereizen als dagtrip. Maar aangezien het park zoveel moois te bieden heeft, is het te adviseren hiervoor meer tijd in te ruimen. Vanaf de stad Trois Rivières is het park in drie kwartier te bereiken. Wanneer je op doorreis bent naar de Maritimes, de kustprovincies van Canada, is Mauricie National Park een mooi park om één of meerdere dagen te verblijven.

Deel deze pagina:


ALASKA REIZEN

ALASKA REIZEN

Onze Alaska reizen staan vanaf nu op de website van CREATING STORIES. Wil je een reis naar Canada combineren met reizen door Alaska, bijvoorbeeld door een bezoek aan de YUKON of wanneer je de INSIDE PASSAGE wilt doen, dan kan dat uiteraard nog steeds. Je vind deze combinatiereizen CANADA & ALASKA ook nog steeds op deze site. Ben je nieuwsgierig of heb je vragen, neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Lees verder »

HET NOORDERLICHT

HET NOORDERLICHT

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht in Alaska ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

HET WEER

HET WEER

Het actuele weer in Canada, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »